M.2 SSD alırken yaşanan kararsızlık

Bunların arasından A2000. M.2 olmak zorunda değilse başka modellerde önerebilirim.

Özellikle NVMe SSD'lerde kapasite arttıkça hız ve yazma garantisi düşüyor o yüzden 500 GB altında almanızı tavsiye etmem. İmkanınız varsa 1 TB alın yoksa 500 GB. Bence 250ye düşmeyin. En uygun DRAM'li NVMe A2000 var sanırım. DRAM'siz ama uzun ömürlü/başarılı NVMe SanDisk Ultra M.2 ve WD SN550 çok övülüyor. İkisi de aynı SSD bildiğim kadarıyla. SATA olaral Samsung 860/870 EVO herkes hemfikirdir sanırım kaliteleri konusunda. Üst seviye gen3 NVMe isterseniz de 970 evo/970 EVO Plus. Gen4 destekliyorsa da 980 Pro. Dediğim gibi hepsi işinizi görür günlük işleriniz ve oyun için ama kapasitesini yülsek almaya çalışın daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız.

Çok teşekkürler hocam, Samsung SATA SSD almayı düşünüyorum şimdilik, yani NVMe alıp 200 GB dolduktan sonra yavaşlar write hızı düşer ya da ne bileyim birkaç ay sonra performans düşüşü falan olursa hiç uğraşamam bu işle, siz olsanız tercihinizi Samsung SATA yönünde kullanır mıydınız?
Bunların arasından A2000. M.2 olmak zorunda değilse başka modellerde önerebilirim.
Öneriniz nedir?

Hocam bu denli yüksek okuma yazma hızlarını, belirli programları kullanmadan hissetmeniz imkansız. Oyun oynayacağım diyorsunuz, yani aradığınız özellikler fiyat ve kullanım ömrü. Sandisk bu konuda en iyi seçim gibi duruyor. Zaten yorumları ile kalitesi gayet ortada. Bozulma olasılığı da her zaman her cihazda vardır. İade edersiniz olur biter.

İşletim sistemi kurulacak mı?

Cevabınız evet ise,

Hayır ise,

SATA SSD düşünürseniz,

Çok teşekkürler hocam, Samsung SATA SSD almayı düşünüyorum şimdilik, yani NVMe alıp 200 GB dolduktan sonra yavaşlar write hızı düşer ya da ne bileyim birkaç ay sonra performans düşüşü falan olursa hiç uğraşamam bu işle, siz olsanız tercihinizi Samsung SATA yönünde kullanır mıydınız?

Öneriniz nedir?

Ben MP600 Force 1 TB kullanıyorum ama ileride ihtiyacım olursa kesinlikle Samsung SATA SSD almayı düşünüyorum. Arkadaşların önerdiği Seagate baracuda ve FireCuda'lar da güzel. Hangisini indirimde yakalarsanız onu alın derim.
Özellikle NVMe SSD'lerde kapasite arttıkça hız ve yazma garantisi düşüyor o yüzden 500 GB altında almanızı tavsiye etmem. İmkanınız varsa 1 TB alın yoksa 500 GB. Bence 250ye düşmeyin. En uygun DRAM'li NVMe A2000 var sanırım. DRAM'siz ama uzun ömürlü/başarılı NVMe SanDisk Ultra M.2 ve WD SN550 çok övülüyor. İkisi de aynı SSD bildiğim kadarıyla. SATA olaral Samsung 860/870 EVO herkes hemfikirdir sanırım kaliteleri konusunda. Üst seviye gen3 NVMe isterseniz de 970 evo/970 EVO Plus. Gen4 destekliyorsa da 980 Pro. Dediğim gibi hepsi işinizi görür günlük işleriniz ve oyun için ama kapasitesini yülsek almaya çalışın daha uzun ömürlü olmasını istiyorsanız.

Kapasite azaldıkça hız ve yazma garantisi azalıyor*

Arkadaşlar değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim, samsung sata 870 evo ve kingston aradında kaldım büyük ihtimalle kingston a2000 alacağım bugün, nişanlıma 250gb lik versiyonunu almayı düşünüyoruz umarım kapasitesi az diye hız düşüşü yada başka bir problem yaşamaz, artık birkaç sene kullandıktan sonra 1 tb samsung 970 m2 alacağım yada sadece depolama için hdd yerine yine 1 tb samsung sata ssd alacağım.
Ben MP600 Force 1 TB kullanıyorum ama ileride ihtiyacım olursa kesinlikle Samsung SATA SSD almayı düşünüyorum. Arkadaşların önerdiği Seagate baracuda ve FireCuda'lar da güzel. Hangisini indirimde yakalarsanız onu alın derim.

Kapasite azaldıkça hız ve yazma garantisi azalıyor*
Şunu sormak istiyorum, elinizdeki m2 ssd yerine samsung mu düşünürsünüz ? Varsayalım ki elinizdeki bozuldu bu sefer samsung sata mı alırsınız ?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı