Çözüldü M.2 SSD montajı nasıl yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

LindaR35

Decapat
Daha fazla  
Merhaba gorseli altta paylasiyorum, bu M.2 pad nereye yapistirmam gerekiyor, veya gerekiyor mu?

16819870662031610406211230356099.jpg

16819871600948252181023324537561.jpg

Çözüm
Yani evet hocam. Cikarmamalimiydim o sogutucuyu? Videoyu izledim hocam m.2 ne ise yariyor anladim bide videoda da sogutucu tutuyor ssd yi ama ordaki sogutucu(koruyucu) daha buyuk oldugu icin ssd nin ustundeki vida yerine gelmiyor bende vida yerine geliyor. Simdi sogutucu tutmasi gerekiyor demi ssd yi dogrumu anladim? Bide m.2 padi takayimmi?
Yok çıkarıp takacaksınız ama biz onu görmedik ilk foto da ve model bilmiyorduk. Çözüldü mü sorun?
Evet hocam PCI4. 0 destekliyor anakart ama SSD 4.0 desteklemiyor galiba. Islemcimde desteklemiyor. R5 5600G.

Anakrart B550E-WI-Fi

Hocam o zaman ekran kartinin altinda ki yuvaya takabilirsiniz. O termal Ped'te dedigim gibi isaretli yere uygulamak icin. Bende de ayni anakart var. SSD'yi allta ki yuvaya takmislar ama SSD PCIe 4 oldugu için okuma yazma hizi dusuk cikiyordu ben yukari yuvaya tasidim. Sizin SSD'de okuma yazma hizi ile ilgili bir sorun olacagini zannetmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimde ondan yok. Olsa da açıp sokmezdim. Zahmet olmazsa arkasını çevirip orada yonga olup olmadığına bakın monte etmeden önce.

16819884480358967397635261348334.jpg

16819885475877647808290632354396.jpg

Hocam o zaman ekran kartinin altinda ki yuvaya takabilirsiniz. O termal Ped'te dedigim gibi isaretli yere uygulamak icin. Bende de ayni anakart var. SSD'yi allta ki yuvaya takmislar ama SSD PCI-e 4 oldugu için okuma yazma hizi dusuk cikiyordu ben yukari yuvaya tasidim. Sizin SSD'de okuma yazma hizi ile ilgili bir sorun olacagini zannetmiyorum.

Tamamdir hocam PCI-e3. 0 slotuna takiyorum o zaman. Format atmadan once disk yonetiminden basit birim olarak ayarlamam gerekiyor sanirsam. Doğru mu? Yoksa formatta gozukmez SSD?

Eki Görüntüle 1747557

Eki Görüntüle 1747561

Tamamdir hocam PCI-e3. 0 slotuna takiyorum o zaman. Format atmadan once disk yonetiminden basit birim olarak ayarlamam gerekiyor sanirsam. Doğru mu? Yoksa formatta gozukmez SSD?
Benim pc de Windows yükledikleri icin direk gozukuyordu hocam ama bios ayarlarindan bakin ssd'yi goruyorsa sorun olmaz. Gormuyorsa disk yonetiminden ssd'ye harf atamaniz gerekir sanirim. Daha iyi bilen biri cevaplar.
Taktiktan sonra karti test edin, okuma yazma hizi kendi verilerinden dusuk cikacak mi kontrol edin mutlaka.

Hocam o zaman ekran kartinin altinda ki yuvaya takabilirsiniz. O termal Ped'te dedigim gibi isaretli yere uygulamak icin. Bende de ayni anakart var. SSD'yi allta ki yuvaya takmislar ama SSD PCI-e 4 oldugu için okuma yazma hizi dusuk cikiyordu ben yukari yuvaya tasidim. Sizin SSD'de okuma yazma hizi ile ilgili bir sorun olacagini zannetmiyorum.

Aldığınz M.2 içinden çıkan vidayı çıkarın, M.2 slota oturturun ve çıkan vida ile kapatın. Vida çıkmamış ise anakartınızda çıkan M.2 vidasıyla kapatın.

IMG_20230420_141604.jpg

IMG_20230420_141511.jpg

Benim PC de Windows yükledikleri icin direk gozukuyordu hocam ama BIOS ayarlarindan bakin SSD'yi goruyorsa sorun olmaz. Gormuyorsa disk yonetiminden SSD'ye harf atamaniz gerekir sanirim. Daha iyi bilen biri cevaplar.
Taktiktan sonra karti test edin, okuma yazma hizi kendi verilerinden dusuk cikacak mi kontrol edin mutlaka.

Hocam gorselleri paylastim yukarıda. M.2'nin kucuk vidasini taktim ama bu sefer sogutucunun vidasinin yerini almis oldum. Sogutucumu tutmasi gerekiyor SSD'yi acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı