M.2 SSD nedir? Normal SSD almak mı mantıklı?

ROEXX

Hectopat
Arkadaşlar selamlar,

Konuyla ilgili çok bilgim olmadığını (uyumlu olup olmadığını vs.) belirterek başlayayım :) Bol bol acemice sorular sorabileceğim bir konuya daha hoş geldiniz :)

Sistem bilgilerim şu şekilde;
MSI B450M-A PRO Max anakart.
AMD Ryzen 5 2600X işlemci.
MSI Mech GP RX 5700 ekran kartı.
16 GB g. Skills Ripjaws.
G.Skill 16 GB Ripjaws V kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single kit.

Sistemi toplarken bütçem daraldığı için SATA 2 disk takmak durumunda kalmıştım şu an elimde 2.700 lira gibi bir bütçe var fakat bütçeyi nereye/nasıl ayırmam konusunda destek almak istedim.
SSD alırsam hangisini almalıyım? M.2 alınır mı? Ya da M.2 almak yerine daha uygun fiyatlı bir SSD alıp cihazda şu kısmı güçlendirirsen daha iyi olur diyeceğiniz bir yer var mı? Şimdiden teşekkür ederim :)
@enes.wtp özellikle senden destek bekliyorum :)

Sisteminiz bence güzel, herhangi bir upgrade yapmayı gerektirecek bir şey göremedim ben. Bütçeniz uygun olduğuna göre Samsung Evo ya da Evo Plus bir M.2 SSD alabilirsiniz, Evo modelleri daha uygun oluyor hatta performans farkı da oldukça az. Onun dışında stok soğutucu ile kullanıyorsanız iyi bir hava soğutmaya geçerek işlemcinizin daha serin çalışmasını, haliyle daha uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.

M.2 alınır mı?
Render yapmıyorsanız alınmaz, zira günlük kullanımda M.2 NVMe ile SATA arasında kayda değer bir fark yoktur. NVMe'nin farkı render gibi ağır işlerde çıkar.
Ya da M.2 almak yerine daha uygun fiyatlı bir SSD alıp cihazda şu kısmı güçlendirirsen daha iyi olur diyeceğiniz bir yer var mı?
Sisteminiz bence oldukça iyi. Bir güçlendirme yapmanıza gerek yok. İllaki bir güçlendirme yapsam yoksa SSD alırdım. SSD olarak 860 EVO tercih ederim.

Arkadaşlar selamlar,

Konuyla ilgili çok bilgim olmadığını (uyumlu olup olmadığını vs.) belirterek başlayayım :) Bol bol acemice sorular sorabileceğim bir konuya daha hoş geldiniz :)

Sistem bilgilerim şu şekilde;
MSI B450M-A PRO Max anakart.
AMD Ryzen 5 2600X işlemci.
MSI Mech GP RX 5700 ekran kartı.
16 GB g. Skills Ripjaws.
G.Skill 16 GB Ripjaws V kırmızı 3000MHz CL16 DDR4 Single kit.

Sistemi toplarken bütçem daraldığı için SATA 2 disk takmak durumunda kalmıştım şu an elimde 2.700 lira gibi bir bütçe var fakat bütçeyi nereye/nasıl ayırmam konusunda destek almak istedim.
SSD alırsam hangisini almalıyım? M.2 alınır mı? Ya da M.2 almak yerine daha uygun fiyatlı bir SSD alıp cihazda şu kısmı güçlendirirsen daha iyi olur diyeceğiniz bir yer var mı? Şimdiden teşekkür ederim :)
@enes.wtp özellikle senden destek bekliyorum :)
M.2 portu daha hızlı iletim sağlıyor.
Fakat SATA olsa bile memnun kalırsın.
Paran varsa ve anakart uygunsa M.2 al bence ama çok gerekli değil istersen SATA al. Pek yükseltilecek yeri yok sistemşn bence en azından gerek yok.
Ek olarak konu başlığına etiketlenenler görmüyor diyorlar ben yazayım bari.
@EnesYilmaz

Hocam kısaca özet geçersek kaliteli m.2 ssd ler çok hızlı okuma yazma hızlarına sahip olurlar diğer ssdler (sata) en fazla 500 600 mb/sn hıza sahip olurlar.

Aşağıya bir tane link bırakıyorum ona bakabilirsin. Ben kullanıyorum ve F/P açısından baya memnunum. 512 GB, 1 TB ve 2 TB'lık modelleri var. SSD gerçekten hız konusunda ciddi bir fark yaratıyor.

Ayrıca bir tane de 144 hz monitör bakabilirsin. Bunun dışında bence sistemin gayet iyi işlemci, ekran kartı veya RAM'e para harcamaya gerek yok.

Aşağıya bir tane link bırakıyorum ona bakabilirsin. Ben kullanıyorum ve F/P açısından baya memnunum. 512 GB, 1 TB ve 2 TB'lık modelleri var. SSD gerçekten hız konusunda ciddi bir fark yaratıyor.

Ayrıca bir tane de 144 hz monitör bakabilirsin. Bunun dışında bence sistemin gayet iyi işlemci, ekran kartı veya RAM'e para harcamaya gerek yok.

Monitör öyle zaten hocam :) tavsiyeni cebe attım Samsung'u gözüme kestirmeye çalışıyorum biraz

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı