Çözüldü M.2 SSD video montajda performansı arttırır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Tuncay Tiryaki

Hectopat
Bilgisayarımda 2 adet M.2 SSD slotu mevcut. Hali hazırda birinde sistem kurulu, diğeri boş.
Video ve fotoğraf işi ile uğraşıyorum. Bir M.2 SSD daha alıp, üzerinde çalışmak timeline da takılmama, render performansı gibi artışlar sağlar mı? Şu anda 500GB Evo 860 Pro üzerinde akıcı olarak çalışıyorum ve takılma veya herhangi bir sorun da yaşamıyorum.

Konuyu açma sebebim daha fazla disk alanına ihtiyaç duymam ve performans etkisinin olup olmayacağını bilmek istiyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
NVMe SSD render performansini etkilemez ama timeline, playback performansini etkileyebilir.
Adobe Premiere Pro'da "Conforming" ve "Generating Peak File" islemlerini ciddi hizlandiriyor. Eger Final Cut'ta buna benzer bir islem varsa, böyle ciddi okuma hizi gereken islemleri hizlandirir ve işe daha cabuk baslamanizi saglar.

Playback performansi olarak videonun codec ve boyutuna bagli olarak SSD'de daha performansli oldugunu gozlemledim mesela Quicktime fortmatli videolar SSD'de olmali.

Yani islemci ne kadar iyi olursa olsun bazen HDD darbogazina takilabiliyor bu da timeline da takilmalar yapabilir.
Videolarınız 4K değilse çok fark olacağını sanmıyorum. Premiere Pro'da Timeline'da gezerken performansa en çok etki eden şeyler tek çekirdek performansı ve GPU hızlandırması.

Ayrıca Adobe'un PC sürümü de şu sıralar (2020 sürümünde) işkence. Biz kurgu bilgisayarına o yüzden macOS kurduk.

Bende Hackintosh kullanıyorum. Final cut ile bazen 4K, bazen de 1080 çalışıyorum.
Sistemimde Majove 14.6, 9900K, Vega 64 8 GB, 3200 16 GB kullanmaktayım.

Aklın yolu bir. Geçen 9900K bir sisteme Catalina kurdum. Final Cut zaten hızlı. M.2'ye bence çok gerek yok. Bütçenize bağlı biraz da.

2K'ya kadar bütçem var. XPG SX8200 PRO 2TB bütçeme uygun gibi görünüyor. F/P olarak bakıyorum.

Diger sistem bilesenleriniz neler? CPU ve RAM gibi.

Sistemimde Hackintos Majove 14.6, Final Cut, Adobe programları, 9900K, Vega 64 8 GB, 3200 16 GB kullanmaktayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVMe SSD render performansini etkilemez ama timeline, playback performansini etkileyebilir.
Adobe Premiere Pro'da "Conforming" ve "Generating Peak File" islemlerini ciddi hizlandiriyor. Eger Final Cut'ta buna benzer bir islem varsa, böyle ciddi okuma hizi gereken islemleri hizlandirir ve işe daha cabuk baslamanizi saglar.

Playback performansi olarak videonun codec ve boyutuna bagli olarak SSD'de daha performansli oldugunu gozlemledim mesela Quicktime fortmatli videolar SSD'de olmali.

Yani islemci ne kadar iyi olursa olsun bazen HDD darbogazina takilabiliyor bu da timeline da takilmalar yapabilir.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…