M.2 SSD vs HDD

smoon58

Hectopat
Daha fazla  
Selam, İtopya'da hazır bir sistem buldum fakat SSD stoku bitmiş. Bunun yerine 250 GB'lik M.2 SSD alabiliyorum ancak 250 GB bana yeterli olacağını düşünmüyorum. Bunun yerine 1 TB'lik hard disk alsam daha mı mantıklı olur yoksa performansta düşüş yaşanır mı?

Selam, İtopya'da hazır bir sistem buldum fakat SSD stoku bitmiş. Bunun yerine 250 GB'lik M.2 SSD alabiliyorum ancak 250 GB bana yeterli olacağını düşünmüyorum. Bunun yerine 1 TB'lik hard disk alsam daha mı mantıklı olur yoksa performansta düşüş yaşanır mı?

Çok yavaş olur ve Windows 10 veya üstü için kanser eder. 250GB SSD + 1TB HDD yapın bence. Sistemin linki var mı?

1 TB HDD al HDD'ler günümüzdede bir ihtiyaç sonra bütçe yeterse 240 GB al Windows'u SSD'ye kurarsın performansta düşüş yaşamazsın ama oyunlar biraz daha geç açılır.

1 TB HDD al HDD'ler günümüzdede bir ihtiyaç sonra bütçe yeterse 240 GB al Windows'u SSD'ye kurarsın performansta düşüş yaşamazsın ama oyunlar biraz daha geç açılır.

0 ve güncel bir sistem de Windows 10-11 kurmak için HDD saçmalıktır bence. SSD olmadan kanser ediyor çünkü. W8-8.1-7 de kurulabilir tabii ancak artık eski ve oyunlar için bazen olumsuz oluyorlar.

Sistem zaten 60-80 GB arası tam hatırlamıyorum. Oyunda oynarım diyor isen yeterli değil SSD. HDD iyidir yavaş çalışır o kadar. Bütçen yetmiyorsa HDD git.

Vallahi hocam SSD olmadan bilgisayar kullanmak ölüm gibi geliyor bana. Şu an için bence HDD al ama ileriki dönemlerde mutlaka HDD al performansta sadece uygulamalar, oyunlar geç açılır, Windows işlerin daha yavaş olur. Dosya vs. aktarırken daha uzun beklersin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı