M.2 SSD yükseltmek vs SATA SSD almak

Bütçe
3500
Belli bir GB boyutundan sonra M.2 ile SATA SSD'ler aynı fiyatta oluyorlar. SATA SSD yerine bir tane M.2 ve SATA dönüştürücü alarakta aslında SATA yuvasına takabilirsiniz veya direk SSD'nizide değiştirebilirsiniz. Bütçeniz varsa HDD'den kurtulmak iyi fikir, ucuz ve boyutları yüksek ama hızları çok düşük ne yazıkki.
1738517096012.png

Hocam ssd de yavaş biraz, siz hdd'yi ssd yap diyorsunuz değil mi?

Eki Görüntüle 2414776
Hocam SSD de yavaş biraz, siz HDD'yi SSD yap diyorsunuz değil mi?

Ya size tavsiyem hız istiyorsanız arkadaşın dediği gibi 1 TB HDD'yi söküp 1 TB SSD takmak fakat yer istiyorsanız 1 TB bir M.2 SSD takın 256'yı söküp 2. elden satarsınız ilerleyen dönemde bütçeniz olursa HDD yide bir SATA SSD ile değişirsiniz.

Eki Görüntüle 2414776
Hocam ssd de yavaş biraz, siz hdd'yi ssd yap diyorsunuz değil mi?
Normal SSD'nizde sağlık olarak iyi değil sanırım. Sadece hertürlü M.2 alın diyorum, SATA SSD'ler ile aynı fiyattalar çünkü. Direk güncel M.2'niz ile değiştirirsiniz sonrasında eskisinide artık SATA yoluna takıp takmamak size kalmış.

Ama şunu da ekleyim şu anda HDD'nin eziyetini çekiyorum 2 SSD de dolu Forza 5'i HDD'ye yüklüyorum çok yavaş kalıyor şu an sonlara geldi çile çekiyor şu an :)

PCI-E NVMe slot adaptör zımbırtısı satın alıp ona yeni bir nvme takın, tabii bilgisayarda boş PCI-E slotu varsa. Yoksa da M.2'yi yükseltin, 1 TB HDD'yi 2 TB Sata SSD ile değiştirmediğiniz sürece sorununuz çözülmez, ama 2 TB Sata SSD çok pahalı olur.

(laptop dediğinizi yeni fark ettim 😜 M.2'yi yükseltin bence.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı