M.2 to PCI Express X4 aparatı üzerinden boot etmek

Lightspeed

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, öncelikle sorum şu şu anda kullandığım anakart M.2 desteği bulunmuyor. O yüzden bir dönüştürücü alacağım ama BIOS'ta boot on PCI or PCI Express seçeneği var. Bu PCI Express üzerinden sistemi boot etme seçeneği midir? Yoksa başka bir şey ile alakalı mıdır anakartım ASUS P8Z77 v le.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle sorum şu şu anda kullandığım anakart M.2 desteği bulunmuyor. O yüzden bir dönüştürücü alacağım ama BIOS'ta boot on PCI or PCI Express seçeneği var. Bu PCI Express üzerinden sistemi boot etme seçeneği midir? Yoksa başka bir şey ile alakalı mıdır anakartım ASUS P8Z77 v le.

Bu seçenek boot altında ise olabilir.
Ama zaten sen sisteme M.2'yi takınca boot altına bu disk görünecektir.
Bu diski seçip devam edersin.

Bu seçenek boot altında ise olabilir.
Ama zaten sen sisteme M.2'yi takınca boot altına bu disk görünecektir.
Bu diski seçip devam edersin.
Dönüştürücü aparat ile sıkıntı. Normal diskler gibi görmüyor. @Lightspeed dönüştürücü ile uğraşmanıza gerek yok. SATA SSD yeterli olacaktır.

Eğer ki M2 NVME SSD falan almadıysanız direk SATA alın geçin. Profesyonel çalışmalar yapmayacaksanız çok gereksiz o aletler.

Anlamıyorum yeni sistemlerde moda oldu o SSD'ler. Bakarsan gram faydası yok ve 250'lik M2 parasına 500'lük SATA alıyorsun.

Dönüştürücü aparat ile sıkıntı. Normal diskler gibi görmüyor. @Lightspeed dönüştürücü ile uğraşmanıza gerek yok. SATA SSD yeterli olacaktır.

Benim 990 fxa normal boot altında gördü chipsetlerin çıkış tarihleri aşağı yukarı aynı denemesi lazım.
SATA SSD daha pratik bir çözüm tabii.

Benim 990 fxa normal boot altında gördü chipsetlerin çıkış tarihleri aşağı yukarı aynı denemesi lazım.
SATA SSD daha pratik bir çözüm tabii.
Farklı bir BIOS attınız mı?

Yok son BIOS F12 miydi hatta o sistemi öylece sattım dönüştürücü de olsa bildiğin sistemi uçuruyor M.2.
Sizinki ile benzer bir seride anakart için konular gördüm. Dönüştürücü ile kurulum sırasında gözükmüyordu. Normal olarak ise kullanılıyordu. 970 de olabilir, 990 da olabilir. Tam olarak hatırlamıyorum.

Sizinki ile benzer bir seride anakart için konular gördüm. Dönüştürücü ile kurulum sırasında gözükmüyordu. Normal olarak ise kullanılıyordu. 970 de olabilir, 990 da olabilir. Tam olarak hatırlamıyorum.

Aslında bu durum tamamen BIOS ile alakalı bana göre.
Veri yolunda fark yok çünkü.
Sadece fark eski anakartlarda veri yolu kuzey köprüsünden CPU'ya bağlanıyor fark bu.
Benimki Gigabyte idi.

Aslında bu durum tamamen BIOS ile alakalı bana göre.
Veri yolunda fark yok çünkü.
Sadece fark eski anakartlarda veri yolu kuzey köprüsünden CPU'ya bağlanıyor fark bu.
Benimki Gigabyte idi.
Benim gördüğüm konulardaki kartlar eski de değildi. UEFI desteği de vardı.
Arkadaşlar, biraz araştırma yaptım. Bir rehber buldum. Bu özelliği ekleme şansı var gözüküyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı