M.2 ve SATA SSD arasında FPS farkı olur mu?

AnTİ_DoTE

Kilopat
Katılım
10 Ekim 2015
Mesajlar
262
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlıkta da görüldüğü üzere SATA SSD ile M.2 SSD arasında oyunlarda FPS farkı olur mu acaba? Biraz saçma bir soru ama merak ettim.
 
Neredeyse hiç denecek kadar bir oynama ya olur ya olmaz. Cyberpunk2077 vb. yüksek kalite oyunların gereksinimlerinde yazma/okuma hızları yüksek olması artık zorunlu bir şey haline geldi ama SATA ile M.2 arasında FPS arttıracak kadar bir fark yoktur. Yine de almışken en iyisini alayım derseniz kaliteli bir M.2 alın derim.
 
FPS farkı yok, yükleme ekranlarında da öyle aman aman farkettirmiyor ama PC açılış ve program açılış hızlarında olan farklar için alınabilir.
 
Neredeyse hiç denecek kadar bir oynama ya olur ya olmaz. CybeRPUNK2077 vb. yüksek kalite oyunların gereksinimlerinde yazma/okuma hızları yüksek olması artık zorunlu bir şey haline geldi ama SATA ile M.2 arasında FPS arttıracak kadar bir fark yoktur. Yine de almışken en iyisini alayım derseniz kaliteli bir M.2 alın derim.

Firecuda 500 GB NVMe SSD’im var fakat yetmiyor diye 2 TB Barracuda HDD aldım fakat her oyunu ona kuramıyorum. Anakartımda tek M.2 slotu var o yüzden bir tane SATA SSD alıp bazı oyunları ona kurmak istiyorum fakat M.2 SSD’ye sahipken bazı oyunları SATA’ya kurmak zoruma gidiyordu. M.2 ile SATA arasındaki fiyat farkları da az bu da zoruma gitmişti fakat oyunlarda pek fark ettirmiyorsa gönül rahatlığıyla SATA SSD alıp sıklıkla oynadığım oyunları ona kurarak M.2 SSD’yi de biraz rahatlatim. Baya doldu içi 80 GB yer kaldı biraz rahatlasın PC hızlanır belki biraz.
 

Geri
Yukarı