M1 Air alternatifi var mı?

• Konuyu başlatan Sienon
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 1.544

Sienon

Megapat
Daha fazla  
Merhaba yeni bir iş laptopu arayışındayım küçük taşınabilir performanslı M1 8 GB ile 1255u i7 16 GB RAM arasında kaldım. Yardımlarınızı bekliyorum. 20bin civarı bütçe mevcut alternatiflere açığım.

alternatifi bence yok. M1 air in verdikleri benim is hayatim icin Dell XPS lere gore falan cok daha isime yariyor. Ben sahsen bir sure M1/M2 islemcilerle hayatima devam ederim.

Su anda M1 Pro 16 kullaniyorum o baska ama M1 Air de sirket verdigi icin kullandim, is hayatimda su siralar M serisi islemciler benim istedigim her seyi veriyor.

8 GB üzer mi ileride pişmanlık olma ihtimali nedir? Mac dünyasından bir haber biriyim Intel tarafında üzebilir ama upgrade imkanı var.

M1 alın geçin tabii oyun oynamak, oyun geliştirmek ve 3D render yapacaksanız aklınızdan çıkarın o incelikte o işlemci performansı verebilen başka laptop göremedim.

8 GB üzer mi ileride pişmanlık olma ihtimali nedir? Mac dünyasından bir haber biriyim Intel tarafında üzebilir ama upgrade imkanı var.
Mümkünse 16 almaya çalış.

Hocam üzmeyeceğinden eminim zaten Mac'ler çok fazla ram kullanmıyor ayriyetten ileride 8 GB ekleme imkanınız olacağından performanstan kısmaya gerek olmayacağını düşünüyorum.

Hocam üzmeyeceğinden eminim zaten Mac'ler çok fazla ram kullanmıyor ayriyetten ileride 8 GB ekleme imkanınız olacağından performanstan kısmaya gerek olmayacağını düşünüyorum.
Ileride ekleme yapamaz eger bunu demek istediyseniz. Macbooklarda ram takviyesi yada degistirilmesi mumkun degil son kullanici tarafindan.

Eger butceniz yetiyor ise 16gb yapin Macbooku. 8GB cok ucu ucuna yetiyor. Tikanmiyor ama yani hep bi saat basi dur su uygulamayi kapatayim da ram dolmasin diye diye dusunmeniz gerekiyor arada.

Ileride ekleme yapamaz eger bunu demek istediyseniz. Macbooklarda ram takviyesi yada degistirilmesi mumkun degil son kullanici tarafindan.

Eger butceniz yetiyor ise 16gb yapin Macbooku. 8GB cok ucu ucuna yetiyor. Tikanmiyor ama yani hep bi saat basi dur su uygulamayi kapatayim da ram dolmasin diye diye dusunmeniz gerekiyor arada.
Eski Mac'imde arkasını açıp ekleyebiliyordum demek ki bu da değişmiş. Apple politikaları saçma.

Eski Mac'imde arkasını açıp ekleyebiliyordum demek ki bu da değişmiş. Apple politikaları saçma.
Yanlis hatirlamiyorsam 2016 serisinden beri upgrade yapilamiyor. Sizin bilgi baya bir eski kalmis :D 8-9 sene neredeyse.

Politikadan ziyade cihazi ince ve tek kalip halinde tutmak icin yaptiklari bir durum. Keske arttirabiliyor olsak fakat bazi Windows cihaz da ince olmaya calisirken bu yukseltme ozelliklerinden vazgeciyorlar artik. Sadece Apple i suclamamak lazim. Dedigim gibi ama gonul ister degistirebilmek, Apple cok fazla masraf cikariyor, ssd ve ram arttirimina ilk alirken.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı