M2 Mac Mini vs bilgisayar toplamak

jun misugi

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 35k bütçem var. Monitörüm hazır ve diğer ekipmanlarım da nispeten hazır. İş odaklı bir sistem dizmek istiyorum, oyun oynadığım zamanlar da oluyor lakin çok sık oynamıyorum. açıkçası oyun olmasa da olur kafasındayım.

Bu bütçe ile 16 GB RAM, 512 SSD, M.2, Mac mini alabiliyorum. (öğrenci indirimiyle)

Sizce Mac mi alınır mı? Yoksa bu bütçe ile iş konusunda Mac'ten daha çok verim alınabilecek bir sistem dizmek mümkün mü?

Grafik tasarım ve video kurgu işleri ile uğraşıyorum bunu da belirteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Grafik tasarım ve video kurgu işi yapıyorsanız kesinlikle ve kesinlikle M2 Mac mini alın. Hem icloud vazgeçilmeziniz olur hem de 35 bin liraya toplayacağınız bilgisayarla eşit veya daha hızlı render alacağınız bir bilgisayar olur elinizin altında. Ayrıca mac mini'yi taşımak daha daha kolay. Apple'da uygulamaların daha optimize olduğunu da unutmayın.

16 GB RAM, 512 SSD, M.1 mac mini kullanıyorum. Tek kelimeyle bu kadar küçük boyuyla harika bir ürün. 2k 144hz ve 1080p olmak üzere çift monitör ile kullanıyorum. Ürünün ısıması bile mümkün olmuyor. Macbook pro cihazımda var mesela o ısınıyor ama mac minide sıcaklık söz konusu değil. Hatta render alırken bile fan sesi duyamıyorsunuz. 6 gün günde 10 saat civarı bilgisayardayım şuana kadar bir arıza sorun problem donma gibi eylemlere rastlamadım. Hatta uykuda bırakıyorum genelde haftada 1 kere kapanıyor bilgisayar.

Ben deneyimlemiş olarak kesinlikle öneririm. Ancak ben oyun için series x'e sahibim. Yani oyunda olsun diyorsan önermem tabi.

16 GB RAM, 512 SSD, M.1 mac mini kullanıyorum. Tek kelimeyle bu kadar küçük boyuyla harika bir ürün. 2k 144hz ve 1080p olmak üzere çift monitör ile kullanıyorum. Ürünün ısıması bile mümkün olmuyor. Macbook pro cihazımda var mesela o ısınıyor ama mac minide sıcaklık söz konusu değil. Hatta render alırken bile fan sesi duyamıyorsunuz. 6 gün günde 10 saat civarı bilgisayardayım şuana kadar bir arıza sorun problem donma gibi eylemlere rastlamadım. Hatta uykuda bırakıyorum genelde haftada 1 kere kapanıyor bilgisayar.

Ben deneyimlemiş olarak kesinlikle öneririm. Ancak ben oyun için series x'e sahibim. Yani oyunda olsun diyorsan önermem tabi.

Merhaba, öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler hocam. Bu Mac Mini modelinde yanlış görmediysem 2 USB girişi ve 1 jak girişi mevcut. Almak istediğimde mevcut ekipmanlarım dolayısıyla fazladan USB girişine ihtiyacım olacak gibi. Veya mecburen mevcut girişlere uygun yeni ekipmanlar almam gerekecek.

Bu sorunu nasıl çözdünüz? Kulaklık, klavye, mouse olarak hangi ekipmanları kullanıyorsunuz?

Merhaba, öncelikle yorumunuz için çok teşekkürler hocam. Bu Mac Mini modelinde yanlış görmediysem 2 USB girişi ve 1 jak girişi mevcut. Almak istediğimde mevcut ekipmanlarım dolayısıyla fazladan USB girişine ihtiyacım olacak gibi. Veya mecburen mevcut girişlere uygun yeni ekipmanlar almam gerekecek.

Bu sorunu nasıl çözdünüz? Kulaklık, klavye, mouse olarak hangi ekipmanları kullanıyorsunuz?
İstediğiniz girişlere sahip harici bir usb hub alıp sorunu kökten çözebilirsiniz.

Bende 2 usb 2 type c girişi mevcut.

Mx mini keys ve mx master 3 kullanıyorum. İkiside bluetooth ile bağlanabilmesine rağmen mause'yi usb'lerden birine bağladım. Usb'nin diğerinde de her saat sistem yedeği alması için 2tb taşınabilir disk bağlı. Böylece usb portlarım dolu. Type C'nin birinde 27" 2k monitör bağlı diğeri boş. HDMI 1 tane var onda 1080p monitör bağlı. Eğer sana bu girişler yetmezse evet Hub alman gerekli olabilir.

Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 35k bütçem var. Monitörüm hazır ve diğer ekipmanlarım da nispeten hazır. İş odaklı bir sistem dizmek istiyorum, oyun oynadığım zamanlar da oluyor lakin çok sık oynamıyorum. açıkçası oyun olmasa da olur kafasındayım.

Bu bütçe ile 16 GB RAM, 512 SSD, M.2, Mac mini alabiliyorum. (öğrenci indirimiyle)

Sizce Mac mi alınır mı? Yoksa bu bütçe ile iş konusunda Mac'ten daha çok verim alınabilecek bir sistem dizmek mümkün mü?

Taşınabilirlik konusunda MacBook olsaydı kesinlikle Mac derdim ama zaten masada duracaksa bilgisayar toplamak daha mantıklı olur gibi geliyor. Oyunsuz hiç olmaz bence arada sırada oyun iyi gelir. 2 yıldır Mac kullanıyorum, oyun da oynatıyor gayet güzel, ama öyle oyun bilgisayarındaki performansı beklemeyin. Ama şunu diyorsan Swift öğrenmeye başlarım, mobil alanında uygulamalar yaparım diyorsan Mac almanı tavsiye ederim.

Merhaba arkadaşlar,

Hocam sorun şurada. Siz oyuncu sistemi alırsanız sadece oyun oynamıyorsunuz. İş, Ödev vb. bir sürü şey de yapabiliyorsunuz. Ayrıca Apple verim konusunda maalesef hiç tavsiye edeceğim firmalardan değil. 10 liralık ürününden 5 verim alıyorsan başka 10 liralık üründen 7-8 verim alırsın genelde. Ayrıca ben masaüstü Apple almam açıkçası. Alacaksam MacBook Pro alırım param yoksa sistem toplarım öyle diyeyim.

Hocam sorun şurada. Siz oyuncu sistemi alırsanız sadece oyun oynamıyorsunuz. İş, Ödev vb. bir sürü şey de yapabiliyorsunuz. Ayrıca Apple verim konusunda maalesef hiç tavsiye edeceğim firmalardan değil. 10 liralık ürününden 5 verim alıyorsan başka 10 liralık üründen 7-8 verim alırsın genelde. Ayrıca ben masaüstü Apple almam açıkçası. Alacaksam MacBook Pro alırım param yoksa sistem toplarım öyle diyeyim.

Gerçekten güldüm bu yoruma, Apple silicon işlemciler düşük güçte yüksek verim veren çiplerdir. MacBook'ları alan kişiler oyun oynayan kişiler değildir, video düzenleme, Photoshop, yazılım gibi alanlarında Windows bilgisayarlardan kat ve kat hızlı çalıştığını kanıtladı. Tabii Türk insanları teknolojiyi geliştirmeye yönelik bilgisayarı kullanmadığından, bilgisayarın amacının sadece OYUN için ortaya çıktığını düşündüğünden Mac bilgisayarı kötüleme yönünde oldu. Bu yüzden ülkede yazılımcı kalmıyor ondan yurt dışı istiyoruz. Orada değerimiz biliniyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı