M2 MacBook Pro yazılım ve yazılımcı için uygun mu?

Biraz meşgulüm hocam bakamıyorum. Bence de arkadaşın dedigi gibi yeni konu açabilirsin. Cihazında sorun oldugunu düşünmüyorum ama eger kafanda soru işaretleri varsa degişim talep et. Tabi kaç günde tekrardan teslim edlilir bilmiyorum.
Bilgisayarınız kaç saat pili gidiyor döngünüz kaç

Biraz meşgulüm hocam bakamıyorum. Bence de arkadaşın dedigi gibi yeni konu açabilirsin. Cihazında sorun oldugunu düşünmüyorum ama eger kafanda soru işaretleri varsa degişim talep et. Tabi kaç günde tekrardan teslim edlilir bilmiyorum.
Kaç saat gidiyor pili. döngü kaç hocam

Son düzenleme:
80den 20ye kadar 7 saat gidiyor. 100den sıfıra kaç saat gider henüz ölçmedim. 5 gün kullanım sonucu toplam 4 döngü olmuş.
80den 20ye kadar 7 saat gidiyor. 100den sıfıra kaç saat gider henüz ölçmedim. 5 gün kullanım sonucu toplam 4 döngü olmuş.
Pilde güç tassaruf moduna alınca sanki 15fpsmiş gibi mouse kasıyor gibi oluyor mu sizde bilgisayar kasıyor gibi

Pilde güç tassaruf moduna alınca sanki 15fpsmiş gibi mouse kasıyor gibi oluyor mu sizde bilgisayar kasıyor gibi
Hocam
Bakabilir misiniz???

Son düzenleme:
Pil ayarlarını kontrol edin. Orada pil için performansı düşür gibi bir seçenek olacak. Düşük güç moduydu sanırım. Onu açtıgımda imleçte lag oluyor. O açık olabilir sizde de.

Düşük güç modunun %20 seviyelerinde açılması gerekiyormuş. Bu mod aynı zamanda ekran tazeleme oranını da yarıya düşürdüğü için lag varmış gibi algılanıyor. Cihazınızda sorun olduğunu düşünmüyorum.
Düşük güç modunu açıp kontrol edebilir misin böyle lag oluyor gibi ekran kasıyor mouse kasıyor gibi oluyor mu. bende oluyor baya

Düşük güç modunu açıp kontrol edebilir misin böyle lag oluyor gibi ekran kasıyor mouse kasıyor gibi oluyor mu. bende oluyor baya
Evet önceki mesajda da yazmıştım zaten. Düşük güç modunu telefonlardaki pil tasarrufuna benzetebilirsiniz. Uzun saatler kullanmak zorundasınız ve prize ulaşamıyorsunuz diyelim bu modu %40larda açabilirsiniz. Tabi bu da cpunun, gpunun ve ekran yenileme oranının, servislerin ve pili tüketen uygulamaların kısıtlanması, performansın yarıya düşmesi anlamına geliyor. Endurance isimli bir uygulama var. Pil döngüsünü arttırmamak için bunu kullanabilirsiniz. Bu uygulama düşük güç modunu macbooku kullanan insana hissettirmeden uyguluyor. Full sürümü biraz pahalı ama 7 günlük trial veriyor. Kullanmanızı tavsiye ederim.

Pil tasarruf alınca kasma olmuyor
O zaman siz uzun yıllar 30hz bir monitör kullandınız ve hissetmiyorsunuz. Çünkü düşük güç modunda yenileme oranı yarıya düşüyor.

Tekrardan Merhaba. USB'ye Montery Kurdum. Sonra USB'ile Temiz bir kurulum yaptım. Bunu keşke önce yapsaydım dedim. Şikayet ettiğim ne varsa çözüldü. Normal'e döndü diyebilirim. Şu an ilk 20dk kullandım. Bakalım ilerleyen günlerde ne olucak. Temiz Kurulum durumu mu çözdü....

Evet önceki mesajda da yazmıştım zaten. Düşük güç modunu telefonlardaki pil tasarrufuna benzetebilirsiniz. Uzun saatler kullanmak zorundasınız ve prize ulaşamıyorsunuz diyelim bu modu %40'larda açabilirsiniz. Tabii bu da CPU'nun, GPU'nun ve ekran yenileme oranının, servislerin ve pili tüketen uygulamaların kısıtlanması, performansın yarıya düşmesi anlamına geliyor. Endurance isimli bir uygulama var. Pil döngüsünü arttırmamak için bunu kullanabilirsiniz. Bu uygulama düşük güç modunu MacBook'u kullanan insana hissettirmeden uyguluyor. Full sürümü biraz pahalı ama 7 günlük trial veriyor. Kullanmanızı tavsiye ederim.

O zaman siz uzun yıllar 30Hz bir monitör kullandınız ve hissetmiyorsunuz. Çünkü düşük güç modunda yenileme oranı yarıya düşüyor.

Sizde temiz kurulum yapsanız çok iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten bende daha önce belirttim gibi M1 Air vardı. Güç tasarruf moduna alınca kasmaması lazım. Ki YouTube'dan zibiliyorsun video izledim, kasma yok. Sanırım bizde oldu bu. M2 Pro'nun içinde hazır gelen işletim sisteminden kaynaklı sanırsam. Apple'ı aradığımda onlar da demişti. Temiz kurulum yapın diye. Sistem tercihlerinden sıfırla bir işe yaramıyor. 4 kere falan sıfırladım ama sonuç hala aynıdı. Yaşadığım şeylerle ilgil tüm yaşadığım şeleri yazacağım zaten makale şekinde... Herkese teşekkürler.

Tekrardan Merhaba. USB'ye Montery Kurdum. Sonra USB'ile Temiz bir kurulum yaptım. Bunu keşke önce yapsaydım dedim. Şikayet ettiğim ne varsa çözüldü. Normal'e döndü diyebilirim. Şu an ilk 20dk kullandım. Bakalım ilerleyen günlerde ne olucak. Temiz Kurulum durumu mu çözdü....

Sizde temiz kurulum yapsanız çok iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten bende daha önce belirttim gibi M1 Air vardı. Güç tasarruf moduna alınca kasmaması lazım. Ki YouTube'dan zibiliyorsun video izledim, kasma yok. Sanırım bizde oldu bu. M2 Pro'nun içinde hazır gelen işletim sisteminden kaynaklı sanırsam. Apple'ı aradığımda onlar da demişti. Temiz kurulum yapın diye. Sistem tercihlerinden sıfırla bir işe yaramıyor. 4 kere falan sıfırladım ama sonuç hala aynıdı. Yaşadığım şeylerle ilgil tüm yaşadığım şeleri yazacağım zaten makale şekinde... Herkese teşekkürler.
UMARIM BU ÇÖZÜMÜM KALICI OLUR

Son düzenleme:
Allah akıl fikir versin. Destelerce para saydığım bir laptop bana 250 GB depolama sunacak ha, o arkasında iğrenç bir ısırılmış elma var diye! İşlemci desen işlemci değil, sistem desen nazlı yeni gelin, USB takayım desen iki tane ne idüğü belirsiz çıkış. Müstehak ne diyeyim.

Allah akıl fikir versin. Destelerce para saydığım bir laptop bana 250 GB depolama sunacak ha, o arkasında iğrenç bir ısırılmış elma var diye! İşlemci desen işlemci değil, sistem desen nazlı yeni gelin, USB takayım desen iki tane ne idüğü belirsiz çıkış. Müstehak ne diyeyim.
Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bu kadar kin neden duyuyorsunuz anlamış değilim. İş amaçlı kullanılan cihazlar çoğunlukla. keza yanında ergonomi kalite rahatlık sunan cihazlar. Ekmek teknesi gibi düşünebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı