M2 MacBook Pro yazılım ve yazılımcı için uygun mu?

M.2 serisinde Pro yerine Air tercih ederim. Eğer oyun oynamayacaksanız Pro'nun hiçbir avantajı yok. Air'in tek dezavantajı fan yok ancak rendering yaparken TT yeterli olacaktır. 256 GB depolama da her ne kadar bulut kullansan da çağ dışı bir depolama seçeneği çünkü işletim sistemi zaten kafadan 50 GB götürüyor...

16 GB olduğu için Windows'u sanal makineye kurabilir.

X64 kuramaz. Windows ARM kurup emulatör kullanabilir sadece. Sorun yaşama ihtimali yüksek bu şekilde.

Yani öğrenciyim artı Apple biliyorsunuz ne kadar koyuyor üstüne. Şimdi ben anlamadım M2 MacBook Pro yavaş mı çalışacak?
Hani açılış ekranları olsun ne bileiyim klasör açarken Google vesaire takılacak kasacak yavaş loading yapacak gibi?

Kasacak donacak diye bir sey demedim. Sadece 256GB'daki SSD, 512GB modele gore daha yavas. Kasma donma gibi seylere sebep olmaz ama belirli durumlarda 512GB modellere gore daha yavas kaliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bilgisayar Mühendisliği için uygun değil. Elinizde X64 Windows bir cihaz olmalı fazladan yoksa sorun yaşarsınız.

M1 MacBook Pro ile bilgisayar muhendisligi bitirdim sorun yasamadim. Illa Windows gerektiren islemler icin okullarda bilgisayar laboratuvarlari olur zaten.

kasacak donacak diye bir şey demedim. Sadece 256 GB'daki SSD, 512 GB modele gore daha yavas. Kasma donma gibi seylere sebep olmaz ama belirli durumlarda 512 GB modellere gore daha yavas kalıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

M1 MacBook Pro ile bilgisayar muhendisligi bitirdim sorun yasamadim. Illa Windows gerektiren islemler icin okullarda bilgisayar laboratuvarlari olur zaten.

Mesajımda zaten X64 Windows bir cihaza erişmesi gerektiğini belirttim. Okulun bilgisayar laboratuvarını kullanarak elbette bu ihtiyacını giderebilir.

Mesajımda zaten X64 Windows bir cihaza erişmesi gerektiğini belirttim. Okulun bilgisayar laboratuvarını kullanarak elbette bu ihtiyacını giderebilir.

Ihtiyac olmasi halinde demistim zaten. Benim hic ihtiyacim olmadi mesela. MacBook spesifik olarak belirli birkac alan halinde genel yazilim gelistirme icin cok rahat kullanilabiliyor. Hatta bazen iPad'imi alip gidiyordum.

Ihtiyac olmasi halinde demistim zaten. Benim hic ihtiyacim olmadi mesela. MacBook spesifik olarak belirli birkac alan halinde genel yazilim gelistirme icin cok rahat kullanilabiliyor. Hatta bazen iPad'imi alip gidiyordum.
Alana göre değişiyor. Siber Güvenlik alanındaysan Windows şart olan CTF programları var. Ancak bu yine de @279508'ın "64-bit gerekli" söylemini haklı çıkarmıyor. Kaldı ki sanal makinelerde de 64-bit kurulabiliyor. Yanlış bilgi vermeyin. 16/512 GB M2 Air yada Pro çok rahat sizi götürür.

64-bit neden gerekli onu bi' açıklar mısınız?

Digital design dersinde kullanılan Proteus benzeri devre şeması yazılımları Native X64 olmadan düzgün çalışmıyor.

Veri tabanı dersinde MSSQL kullanılıyorsa Windows ARM üzerinde çalışmıyor. Özellikleri azaltılmış desteklenen sürümleri var (SQL Edge) ancak tam verim alamıyorsunuz.

İşletim Sistemleri dersinde VirtualBox kullanılıyorsa M1 MacBook üzerinde düzgün çalışmıyor.

Web Programlama dersinde .NET Framework kullanılıyorsa (6.0 sonrası ARM destekliyor ancak ben aldığımda dersi .NET Framework kullanmak çeşitli paketlerden kaynaklı olarak zorunluydu) ARM üzerinde çalışmıyor.

Mikroişlemciler alınacaksa EMU8086 veya MARS gibi yazılımların tam uyumluluğu yok.
Elbette burada bahsettiklerim okulun uyguladığı programa göre değişebiliyor veya bu bahsettiklerimin bir kısmı desteklenmeye başlamış olabilir ancak genel sonuç değişmiyor.

Alana göre değişiyor. Siber Güvenlik alanındaysan Windows şart olan CTF programları var. Ancak bu yine de @279508'ın "64-bit gerekli" söylemini haklı çıkarmıyor. Kaldı ki sanal makinelerde de 64-bit kurulabiliyor. Yanlış bilgi vermeyin. 16/512 GB M2 Air'ya da Pro çok rahat sizi götürür.

ARM işlemciye (SoC) 64-bit nasıl kurulabiliyor kaynak paylaşır mısınız? Rosetta 2 veyahut Windows ARM X64 emulatörü benzeri yazılımlar olmadan 64 Bit uygulama çalıştıramazsınız cihazda.

Digital design dersinde kullanılan Proteus benzeri devre şeması yazılımları Native X64 olmadan düzgün çalışmıyor.

Veri tabanı dersinde MSSQL kullanılıyorsa Windows ARM üzerinde çalışmıyor. Özellikleri azaltılmış desteklenen sürümleri var (SQL Edge) ancak tam verim alamıyorsunuz.
Senin bahsettiğin olay Cross compiler Türkçesiyle "çapraz derleyici" olayı sanal makinelerde oluşmayan bir olay. Sanal makinede x64 kurulduğunda native gibi tepki veriyor zaten. Sanal makinelerin amacı bu.
Web Programlama dersinde .NET Framework kullanılıyorsa (6.0 sonrası ARM destekliyor ancak ben aldığımda dersi .NET Framework kullanmak çeşitli paketlerden kaynaklı olarak zorunluydu) ARM üzerinde çalışmıyor.

Mikroişlemciler alınacaksa EMU8086 veya MARS gibi yazılımların tam uyumluluğu yok.
Elbette burada bahsettiklerim okulun uyguladığı programa göre değişebiliyor veya bu bahsettiklerimin bir kısmı desteklenmeye başlamış olabilir ancak genel sonuç değişmiyor.
Ayrıca, VirtualBox 2.0 sürümünden sonra donanım sanallaştırma özelliğini de ekledi. Bahsettiğin sıkıntılar eskide kaldı. Macbookları ile hiçbir sıkıntı yaşamadan Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimi okuyan arkadaşlarım var.
ARM işlemciye (SoC) 64-bit nasıl kurulabiliyor kaynak paylaşır mısınız? Rosetta 2 veyahut Windows ARM X64 emulatörü benzeri yazılımlar olmadan 64 Bit uygulama çalıştıramazsınız cihazda.
Kaynak zaten sanal makine programlarının kendileri Bkz: VirtualBox
SharedScreenshot.jpg

2.0 sürümünden sonra hardware virtualization ile beraber native virtualization da geldiği için çok da sıkıntı yaşanmıyor dediğim gibi.

Dostlar öyle bir konuştunuz ki aldığıma pişman olacak gibiyim şimdi işimi görmez mi bu ya kasmasın donmasın akıcı akıcı kullanayım pili gitsin ısınmasın bilmem ne diye aldım yok SSD sıkıntı sanal bilgisayar sıkıntı. Ben 2 yıl götürsün diye bakıyorum beni götürmez mi 2 yıl sıkıntı yaşatmadan.
Kötü bir seçim mi olmuş?

Bende yeni aldım bugün ikinci günündeyiz. Sizin aldığınız gibi 16gb ram 256gb aldım yapılandırma ile aldım. Bu bahsettikleri ssd yavaş muhabbeti 16gb ram ile olan sürümde çok farkedilecek birşey değil. Çünkü sistem çok sık swap işlemi yapmıyor. Çok büyük dosyalarla çalışırken farkedilir diye düşünüyorum. Hayırlı olsun benchmark testi yapabilirsiniz aklınızdaki soru işaretleri gidecektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı