M2 MacBook Pro yazılım ve yazılımcı için uygun mu?

Değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bu kadar kin neden duyuyorsunuz anlamış değilim. İş amaçlı kullanılan cihazlar çoğunlukla. keza yanında ergonomi kalite rahatlık sunan cihazlar. Ekmek teknesi gibi düşünebilirsiniz.
Gerçekten işi olan adamın ben bunlara gömüldüğünü görmedim. Daha çok iş yerinde yatan adamların kamufle itemleri. Daha HDMI-USB-LAN çıkışı olmayan 13 inç’lik küçücük ekranla kim ne iş yapıyor Allah aşkına?

Tekrardan Merhaba. USB'ye Montery Kurdum. Sonra USB'ile Temiz bir kurulum yaptım. Bunu keşke önce yapsaydım dedim. Şikayet ettiğim ne varsa çözüldü. Normal'e döndü diyebilirim. Şu an ilk 20dk kullandım. Bakalım ilerleyen günlerde ne olucak. Temiz Kurulum durumu mu çözdü....

Sizde temiz kurulum yapsanız çok iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü gerçekten bende daha önce belirttim gibi M1 Air vardı. Güç tasarruf moduna alınca kasmaması lazım. Ki YouTube'dan zibiliyorsun video izledim, kasma yok. Sanırım bizde oldu bu. M2 Pro'nun içinde hazır gelen işletim sisteminden kaynaklı sanırsam. Apple'ı aradığımda onlar da demişti. Temiz kurulum yapın diye. Sistem tercihlerinden sıfırla bir işe yaramıyor. 4 kere falan sıfırladım ama sonuç hala aynıdı. Yaşadığım şeylerle ilgil tüm yaşadığım şeleri yazacağım zaten makale şekinde... Herkese teşekkürler.

UMARIM BU ÇÖZÜMÜM KALICI OLUR
Low Power Mode reduces or affects these features:

• 5G (except for video streaming) on iPhone 12 models1
  • Auto-Lock (defaults to 30 seconds)
  • Display brightness
  • Display refresh rate (limited up to 60 Hz) on iPhone and iPad models with ProMotion display2
  • Some visual effects
  • iCloud Photos (temporarily paused)
  • Automatic downloads
  • Email fetch
  • Background app refresh
Sizin sorununuz farklı olabilir. Normal kullanımda bile kasıyorsa temiz kurulum işinizi görmüştür umarım. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun. Allah herkese nasip etsin. Bu arada bende de m1 vardı ve low power modunda imleçte lag oluyordu yani onda da 30hze düşüyordu ekran. Hatırlayamamış olabilirsiniz.

Low Power Mode reduces or affects these features:

• 5G (except for video streaming) on iPhone 12 models1
  • Auto-Lock (defaults to 30 seconds)
  • Display brightness
  • Display refresh rate (limited up to 60 Hz) on iPhone and iPad models with ProMotion display2
  • Some visual effects
  • iCloud Photos (temporarily paused)
  • Automatic downloads
  • Email fetch
  • Background app refresh
Sizin sorununuz farklı olabilir. Normal kullanımda bile kasıyorsa temiz kurulum işinizi görmüştür umarım. Tekrardan hayırlı uğurlu olsun. Allah herkese nasip etsin. Bu arada bende de m1 vardı ve low power modunda imleçte lag oluyordu yani onda da 30hze düşüyordu ekran. Hatırlayamamış olabilirsiniz.
Bazen yine oldu ya. Sanki ekran 30hz düşüyor. düş tasarruf moduna alınca da 15hz düşünoyr gibi oluyor. ben bundan kurtulamıcakmıym

Yazdıklarımı okumuyor musun dostum. Bence sen geri ver cihazı para iadesi al. 144hz laptoplar satılıyor bu fiyatlara.
Film izlerken full ekranda sağ da solda ışık sızması gibi bir şeyler görüyor musunuz?

Evet önceki mesajda da yazmıştım zaten. Düşük güç modunu telefonlardaki pil tasarrufuna benzetebilirsiniz. Uzun saatler kullanmak zorundasınız ve prize ulaşamıyorsunuz diyelim bu modu %40larda açabilirsiniz. Tabi bu da cpunun, gpunun ve ekran yenileme oranının, servislerin ve pili tüketen uygulamaların kısıtlanması, performansın yarıya düşmesi anlamına geliyor. Endurance isimli bir uygulama var. Pil döngüsünü arttırmamak için bunu kullanabilirsiniz. Bu uygulama düşük güç modunu macbooku kullanan insana hissettirmeden uyguluyor. Full sürümü biraz pahalı ama 7 günlük trial veriyor. Kullanmanızı tavsiye ederim.

O zaman siz uzun yıllar 30hz bir monitör kullandınız ve hissetmiyorsunuz. Çünkü düşük güç modunda yenileme oranı yarıya düşüyor.
Güç tasarruf moduna alınca animasyonlar kasıyor mu mouse falan ekrandan sayfayı indirince masaüstü geçişlerinde vs

Film izlerken full ekranda sağ da solda ışık sızması gibi bir şeyler görüyor musunuz?

Güç tasarruf moduna alınca animasyonlar kasıyor mu mouse falan ekrandan sayfayı indirince masaüstü geçişlerinde vs
Kanka cevap verebilir misin

Son düzenleme:
Merhaba,
MacBook Pro M2 güç tasarrufu modunda ben de ekranda kasmalar yaşıyorum.
Normalde 60 Hz olan yenileme hızı güç tasarrufunda 15 Hz'e düşüyor.
M1 işlemcili modelde 30 Hz'in aşağısına inmiyordu.
Bu konuda çözüme ulaşabildiniz mi @güneş66 ?

Merhaba,
MacBook Pro M.2 güç tasarrufu modunda ben de ekranda kasmalar yaşıyorum.
Normalde 60 Hz olan yenileme hızı güç tasarrufunda 15 Hz'e düşüyor.
M1 işlemcili modelde 30 Hz'in aşağısına inmiyordu.
Bu konuda çözüme ulaşabildiniz mi @güneş66?

Ben pozitif teknolojiden almıştım. Bozuk sandım çevremde kimsede olmayınca deneyimleyemedim ikimizinde aynı mı diye. Normal kullanımlarda da bazen kasmalar yaşıyordum. Sonra sattım. Satma sebebime geleyeceğim. 15Hz düşme olayı sanırım şöyle M1 işlemiceden bir tık daha güçlü olduğu için hem çekirdek sayısı hem GHz. Güç tasarrufuna girince 7.5Watt'a düşüyor işlemci veriimlilik çekirdekleri Boost çalışıyor. O yüzden kendini kısıyor diye biliyorum ben. Satma sebebim ise ekranda tolere edilemeyecek kadar panelden gelen ışık sızması vardı rahatsız oluyordum. Ki konularımı okuduysanız kasama konusundan hepeyce bir yakındım. 256 GB olması veri transferi açısından %50 daha yavaş. 512 olan model M1 işlemcili olan MB'lerde aynı. Sonra sattım M1 Air 16 GB aldım. Sanırım psikolojim bozuldu bu da bazen kasıyor gibi geliyor :)
geç baktığım için üzgünüm umarım yardımcı olmuşumdur.

Ben pozitif teknolojiden almıştım. Bozuk sandım çevremde kimsede olmayınca deneyimleyemedim ikimizinde aynı mı diye. Normal kullanımlarda da bazen kasmalar yaşıyordum. Sonra sattım. Satma sebebime geleyeceğim. 15Hz düşme olayı sanırım şöyle M1 işlemiceden bir tık daha güçlü olduğu için hem çekirdek sayısı hem GHz. Güç tasarrufuna girince 7.5Watt'a düşüyor işlemci veriimlilik çekirdekleri Boost çalışıyor. O yüzden kendini kısıyor diye biliyorum ben. Satma sebebim ise ekranda tolere edilemeyecek kadar panelden gelen ışık sızması vardı rahatsız oluyordum. Ki konularımı okuduysanız kasama konusundan hepeyce bir yakındım. 256 GB olması veri transferi açısından %50 daha yavaş. 512 olan model M1 işlemcili olan MB'lerde aynı. Sonra sattım M1 Air 16 GB aldım. Sanırım psikolojim bozuldu bu da bazen kasıyor gibi geliyor :)
Geç baktığım için üzgünüm umarım yardımcı olmuşumdur.

Bu arada YouTube ile yabancı kanaldan M2 işlemcinin Low battary mod ile bir videosu var buraya tıklayarak izleyebilirsin adam modu aktif edince M2 işlemcide bir şey olmuyor. 15Hz olmuyor yani. Ben ona istinaden bozuk olduğunu düşündüm. Apple ile nereden baksanız 2 milyon kere konuştuk öyle bir şey olamayacağını söyledir 15 farklı kişide neredeyse. Bozuk psikojine girdim. Eğer yakınlarınızda Apple Store'ya da mediamark gibi yerler varsa ora M2 Air Pro deneyebilirsiniz kasıyor mu gibisiden.

Son düzenleme:
Cevabınız için teşekkür ederim.

Nereden bakarsanız enteresan bir durum. Ürünü aldıktan iki gün sonra aldığım yere gidip konuyu anlattım bir şey söyleyemediler Çünkü Mac konusunda uzman danışmanları yokmuş. Servis merkezlerine e-mail atabileceğimi söylediler, attığım maile cevap veren olmadı. Teşhir ürünlerde demo sürümü yüklü olduğundan ayar değiştirip deneme şansımız olmadı. Diğer teknoloji mağazalarında da bu şekide olduğundan test edemedim. Apple ile konuşmanın çok bir anlamı yok bu tür sorunları uzaktan çözmek imkansız gibi. Donanım testinde sorun gözükmüyor. Bu yüzden bozuk olsa bile bir şey iddia edemem. Tek seçenek şimdilik temiz kurulum yapmak. Belki bir yazılım güncellemesi ile çözülebilir ya da bu şekilde kullanmaya devam ederim.​

Nereden bakarsanız enteresan bir durum. Ürünü aldıktan iki gün sonra aldığım yere gidip konuyu anlattım bir şey söyleyemediler Çünkü Mac konusunda uzman danışmanları yokmuş. Servis merkezlerine e-mail atabileceğimi söylediler, attığım maile cevap veren olmadı. Teşhir ürünlerde demo sürümü yüklü olduğundan ayar değiştirip deneme şansımız olmadı. Diğer teknoloji mağazalarında da bu şekide olduğundan test edemedim. Apple ile konuşmanın çok bir anlamı yok bu tür sorunları uzaktan çözmek imkansız gibi. Donanım testinde sorun gözükmüyor. Bu yüzden bozuk olsa bile bir şey iddia edemem. Tek seçenek şimdilik temiz kurulum yapmak. Belki bir yazılım güncellemesi ile çözülebilir ya da bu şekilde kullanmaya devam ederim.​

Dostum inan ki sanırım 13 ya da 14 kere temiz kurulum yaptım Hem USB'den hem de Apple'ın kendi serverlarından indirdim sorun değişmedi. Sizde şey oluyor mu böyle Low battary mod kapalı yani her şey normal. Böyle gezerken uygulamaları cin efekti ile küçültürken ufak ufak akıcıklıkta bozulmalar falan... Bende çok oluyordu o ya

Nereden aldınız bilgisayarı

Normal modda herhangi bir sorun yok her şey mükemmel. Bu arada şimdi aklıma geldi. Bilgisayarı monitöre bağlı şekilde kullanıyorum. Güç tasarrufu modunda Hz düşüşünü sadece bilgisayarın kendi ekranında gözlemliyorum. External monitör 60 Hz kesintisiz devam.

Bilgisayarı Eskişehir Troy Store'dan aldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı