M2A-MX anakart küçük girişler ve parçalar ne işe yarar?

Çağrı Dal

Hectopat
Arkadaşlar bu resimde işaretlediklerim ne oluyor? Küçük beyaz parçalarda "P 160 ve P 110" yazıyor. Diğer işaretlediğim girişlerin ne işe yaradığını da söyleyebilir misiniz? Üzerinde mavi plastik olanlar.

IMG_1542.PNG
IMG_1540.JPG
IMG_1539.JPG

Çözüm
Oradaki metallere bağlanan mavi plastikler jumper. Bağlantı sağlıyorlar. Bir nevi switch. Son resimdeki bağlantının yanında PS2 ve USB bağlantılarına güç gitmesini sağlayan jumper. Onu diğer yere kaydırırsan bağlantılara güç gitmez. Yakınında kapasitör olması bir yerlere akım sağladığının göstergesi. 2. Resimdeki CLRTC. Emin olmamakla birlikte pille hafızada(CMOS) tutulan ayarların sıfırlanmasını sağlayan jumper. CLR clear olarak ifade edilmiş. Ama TC ne demek bilmiyorum. BIOS pilinin yakınlarında olması düşüncemi destekler nitelikte. İlk resimdekiler neyi ifade ediyor bilmiyorum.
Oradaki metallere bağlanan mavi plastikler jumper. Bağlantı sağlıyorlar. Bir nevi switch. Son resimdeki bağlantının yanında PS2 ve USB bağlantılarına güç gitmesini sağlayan jumper. Onu diğer yere kaydırırsan bağlantılara güç gitmez. Yakınında kapasitör olması bir yerlere akım sağladığının göstergesi. 2. Resimdeki CLRTC. Emin olmamakla birlikte pille hafızada(CMOS) tutulan ayarların sıfırlanmasını sağlayan jumper. CLR clear olarak ifade edilmiş. Ama TC ne demek bilmiyorum. BIOS pilinin yakınlarında olması düşüncemi destekler nitelikte. İlk resimdekiler neyi ifade ediyor bilmiyorum.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı