M3 base model 8 GB vs M.2 Pro 16 GB

vodkajaz

Decapat
Daha fazla  
M3 base model almak istiyorum ancak 8 GB yeterli olup olmayacağı konusunda endişelerim var. Html CSS Java vs. web tasarım ile uğraşıyorum gelecekte de buna yoğunlaşacağım bir PC arıyorum. Windows demeyin, kullandığım tüm Windows laptoplar (14 inç olanlar) ki bana 14 inç gerekiyor ayaklı soba gibiydi. Tam 3 Windows laptop iade ettim ve Mac'de karar kıldım.

Sorum şu;

M3 8 GB olan base model Chrome da birkaç sekme web tasarım işleri vs. gibi light işler de bana sorun çıkartır mı? Video render alma gibi şeylerle işim yok, web tasarım müzik ofis dosya depolama vs. amaçla kullanacağım ama 8 GB RAM'li bir PC'ye 55 bin TL vermek mantıklı mı sizce? Bir diğer seçenek ise M.2 Pro 14 inç 16 GB RAM'li model ama oda 61 bin TL ki beni 55 bin TL vermek bile zorlayacak o yüzden tek opsiyonum M3 base model.

Düşüncelerinizi alabilir miyim?
(M1 ve M2 Air 13 inçlik ekran boyundan ötürü maalesef benim için seçenek değiller)

Son düzenleyen: Moderatör:
M3 base model almak istiyorum ancak 8 GB yeterli olup olmayacağı konusunda endişelerim var. HTML CSS Java vs. web tasarım ile uğraşıyorum gelecekte de buna yoğunlaşacağım bir PC arıyorum. Windows demeyin, kullandığım tüm Windows laptoplar (14 inç olanlar) ki bana 14 inç gerekiyor ayaklı soba gibiydi. Tam 3 Windows laptop iade ettim ve Mac'de karar kıldım.

Sorum şu;

M3 8 GB olan base model Chrome da birkaç sekme web tasarım işleri vs. gibi light işler de bana sorun çıkartır mı? Video render alma gibi şeylerle işim yok, web tasarım müzik ofis dosya depolama vs. amaçla kullanacağım ama 8 GB RAM'li bir PC'ye 55 bin TL vermek mantıklı mı sizce? Bir diğer seçenek ise M.2 Pro 14 inç 16 GB RAM'li model ama oda 61 bin TL ki beni 55 bin TL vermek bile zorlayacak o yüzden tek opsiyonum M3 base model.

Düşüncelerinizi alabilir miyim?
(M1 ve M2 Air 13 inçlik ekran boyundan ötürü maalesef benim için seçenek değiller)

Seçimde yardımcı olamam da Chrome'dir web tasarımdır(VS Code falan) asla sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Windows'ta bile 8 GB ile sorun yaşamıyorum şu an.

Seçimde yardımcı olamam da Chrome'dir web tasarımdır(VS Code falan) asla sorun çıkarmayacağını düşünüyorum. Windows'ta bile 8 GB ile sorun yaşamıyorum şu an.

Bende öyle Windows olsa neyin yetip yetmeyeceğini bilirim de söz konusu Mac olunca ilk kez giriş yapacak birinin kafası karışıyor göz kararı yeter gibi duruyor. 55 bin verip pişman olmak adama koyar :D

M.2 Pro zaten daha iyi bir SoC. Kesinlikle M.2 Pro 16 GB.

Orası öyle de arada 6 bin var :(

55k verip 8gb ramli pc kullanmak :D Global kanallarda ki incelemeleri izleyip, ne kadar fark olduğunu görebilirsin. Apple hala 8 gb ramli "pro" model çıkararak ne amaçlıyor garip.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı