M4A89GTD ve GTX 770 Tabanlı Sisteme PSU Önerisi

Makaleler
12
Yer
Balıkesir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
İyi forumlar arkadaşlar. Bir arkadaşım benden sistemine uygun ekrankartı tavsiyesi istedi. Bende GTX 770 al dedim ve Gigabyte GTX 770 OC 2 gb ekran kartı bugün saat 2'de eline geçti. Fakat korktuğum başıma geldi ve ekran kartını taktığımız zaman Windows 8.1 tam açılacakken reset atıyor. Sisteme benim power'ımı taktığımız zaman sistem sıkıntısız bir şekilde açılıyor. Buradan yola çıkarak sistemde power yetersizliği olduğu kanısına vardım. Fakat benim yaptığım hatayı yapıp gidip'te 850 Watt 80+ Bronze Power almayacağız. Şuan yetersiz gelen Power 450 Watt Everest Power. Sistem M4A89GTD Pro/Usb3, Amd T1090, 8 GB DRR3 1333 Mhz Cl9 RAM, GTX 770 ekran kartı. Elimde birkaç tane seçenek var :
Cooler Master 550W RS550-80GAJ3-EU Güç Kaynağı | Power Supply | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş
Cooler Master GX 650W Güç Kaynağı | Power Supply | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş
FSP Raider 550W 550W 80Plus Bronze Power Supply | Power Supply | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş
Bunlardan birisini almayı düşünüyoruz fakat benim aklımda birde şu var :
Everest BTX-700-1 700W 80+ Bronze Power Supply | Power Supply | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş
Tamam Everest olabilir ve marka olarak kötü olabilir fakat hem 700 Watt hemde +80 Bronze. Sizce hangisini almalıyız ? Şuan sistem yatıyor ve Power yetersizliğinden kullanılamıyor. Cuma günü saat 17:00'a kadar sipariş geçeğiz. Yardımlarınızı bekliyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Everest ve Xıgmatek Tauro serisinden uzak durmanı öneririm. Cooler Master, Corsair ve FPS çoğu ürününde sıkıntı çıkartmaz. Benim tavsiyem ; CX600M 600W 80+
Hocam 80+ olsa dahi uzak mı durmalıyız?
Sonuçta evrensel bir sertifika verdiği güç belli, sizce neden uzak durmamız gerekiyor?

Everest ve Xigmatek Tauro serisinden uzak durmanı öneririm. Cooler Master, Corsair ve FPS çoğu ürününde sıkıntı çıkartmaz. Benim tavsiyem ; CX600M 600W 80+
Yani Everest +80 bile verse almamı diyorsunuz? 
Son kararımızı verdik. Bu sisteme 550 watt powerin yeteceğini düşünüyoruz.
Cooler Master 550W RS550-80GAJ3-EU Güç Kaynağı | Power Supply | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş 282 tl. Bunu alıcaz fakat birde şu var.
Cooler Master GX 650W Güç Kaynağı | Power Supply | EXA Bilgisayar - Hesaplı Alışveriş 265 tl. Hangisini tercih etmeliyiz?

Everest almayın Xigmatek'ten çok mutsuz olanı görnedim. Verdiğiniz iki linkteki güç kaynakları da çok kaliteli. Bence ucuz olanı alsanız olur. 550 watt gibi gözükse de Xigmatek'in 600 watt ından daha fazla güç veriyor 12v kanalından. Yeterli olacaktır.

Everest almayın Xigmatek'ten çok mutsuz olanı görnedim. Verdiğiniz iki linkteki güç kaynakları da çok kaliteli. Bence ucuz olanı alsanız olur. 550 watt gibi gözükse de Xigmatek'in 600 watt ından daha fazla güç veriyor 12v kanalından. Yeterli olacaktır.
Bir şey soracağım. 12V'tan kaç Watt güç çıkacağını nasıl hesap ediyorsunuz ?

EXA fiyatları pahalı gibi geldi. Başka mağazalardan aynı fiyat aralığında daha iyi PSU alınabiliyor.

Bir şey soracağım. 12V'tan kaç Watt güç çıkacağını nasıl hesap ediyorsunuz ?

PSU'nun sitesinde ve üzerinde bu bilgiler mevcut :

HRddNvT.jpg

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı