Mac Mini M1 almaya deger mi?

Makaleler
2
Daha fazla  
Elimde Monster Tulpar T5 v20.1 (i7 10750H, RTX 2060, 16GB Ram, 512GB M.2) laptop bulunuyor. Oyun oynamayi neredeyse biraktim ve enstruman calmaya basladim (Elektro gitar ve piyano) bu yuzden bir mac almak istiyorum ve aklimda Mac Mini var. Elimdeki laptopu satip direkt olarak M1 mac mini alabiliyorum.

Mac kullanmanin artilari:
1) Muzik produksiyonu icin tam olarak bir cennet MacOS bana kalirsa.
2) Gundelik kullanim ve yuksek guc isteyen kullanimda sagladigi artilardan dolayi Windows’a kiyasla cok daha iyi.
3) Isletim sistemi kismen acik kaynak kodlu ve UNIX tabanli.
4) Apple ekosistemimi tamamliyor.

Mac kullanmanin eksileri:
1) Apple silicon cogu oyun tarafindan desteklenmiyor. (Geforce now ile kismen cozulebiliyor bu sorun)

Elimde Monster Tulpar T5 v20.1 (i7 10750H, RTX 2060, 16 GB RAM, 512 GB M.2) laptop bulunuyor. Oyun oynamayi neredeyse biraktim ve enstruman calmaya başladım (elektrogitar ve piyano) bu yuzden bir Mac almak istiyorum ve aklimda Mac Mini var. Elimdeki laptopu satip direkt olarak M1 Mac mini alabiliyorum.

Mac kullanmanin artilari:
1) Muzik produksiyonu icin tam olarak bir cennet macOS bana kalirsa.
2) Gundelik kullanim ve yuksek guc isteyen kullanimda sagladigi artilardan dolayi Windows'a kiyasla cok daha iyi.
3) Isletim sistemi kismen acik kaynak kodlu ve UNIX tabanli.
4) Apple ekosistemimi tamamliyor.

Mac kullanmanin eksileri:
1) Apple silicon cogu oyun tarafindan desteklenmiyor. (GeForce NOW ile kismen cozulebiliyor bu sorun)

Eğer keyfi alacaksan tavsiye etmem. Para kazanacaksan M1 alınabilir.

Oyundan kastınız ne mesela? Bazı eski ve çok sistem istemeyen oyunları oynayabiliyorum (LoL, CS, HOI4, Hades vs.) ama oyun seven biri olarak bana kesinlikle çözüm getirmiyor. Ders olsun, iş olsun, günlük kullanım olsun harika cihazlar ama oyun ihtiyacını kesinlikle karşılamıyor. Eğer yapacaklarınız oyundan daha kıymetliyse alın ama ilerde "aa şu oyun çok güzel acaba oynatır mı?" deme ihtimaliniz varsa sizi yarı yolda bırakır. Başta Mac alırken ben de Geforce Now'ile oynarım diyordum ama Türkiye serverları gerçekten berbat bir deneyim sunuyor. Bunların bilincinde olarak kararınızı verin.

Eğer keyfi alacaksan tavsiye etmem. Para kazanacaksan M1 alınabilir.
Yanlış bir bakış açısı. Sağladığı konfor bu yılda lüksten ziyade bir ihtiyaç bence. En azından global şartlarda.

Eğer kullanacağınız programlar açısından sorun yoksa gayet iyi bir seçim. Monitörde alacaksınız, bütçeyi ona göre ayarlayın.
Monitörüm zaten var, o yüzden bütçe sıkıntı yaratmıyor tam satacağım fiyata alabilirim.

Bence sizin bakış açınız yanlış. Genel kullanımdaki konfor bakımından rtx 2060 ile yarışamaz m1.
Yanlışınız var, computing power bakımından çok daha güçlü M1, sırf 2-3 oyun açmıyor diye bir ekran kartının diğer bir çipten daha iyi olduğunu söylemek yanlış.

sırf 2-3 oyun açmıyor diye
Madem oraya geldik. Aynı anda ikisini de kullanıyorum merak etmeyin. 3D işleme, Animasyon gibi taraflarda M1 yerlerde, unreal 5 in gelmesi ile belki daha iyi safhalara gelebilir.
Ses ve stream konusunda da ben m1 i geride görüyorum. Eğer yayın platformlarında sanatını sergileyip para kazanacaksa pc tarafı yine ağır basıyor.
M1 in sağladığı tek avantaj bir aptala göre tasarlandığı için kullanımının aşırı rahat olması. Ama ordaki app tarafında da tonla üyelik ödemek zorunda kalacaktır. Hangi programı kullanacağını iyice çözemeyen birinin mac tarafına para bayılamsı çok yanlış bir karar olur.

Bence sizin bakış açınız yanlış. Genel kullanımdaki konfor bakımından rtx 2060 ile yarışamaz m1.
RTX 2060 sadece oyun ve spesifik dizayn meslek gruplarında işe yarar. Onun dişinde hiçbir anlamı yok. Zaten hedef kitlesi de %98 oyuncular ve yayıncılar (minerları katmıyorum). Genel kullanımdaki konfor ise bilgisayarın gücünden ziyade sana ne kadar rahat bir kullanım sunduğudur. Oyuncu bilgisayarı da kullandım şu an Mac de kullanıyorum ve oyun oynamayan biri olsam masaüstü kullanmam. Kaldı ki M1'in gücünün tamamını kullanabileni görmedim daha.

RTX 2060 sadece oyun ve spesifik dizayn meslek gruplarında işe yarar. Onun dişinde hiçbir anlamı yok. Zaten hedef kitlesi de %98 oyuncular ve yayıncılar (minerları katmıyorum). Genel kullanımdaki konfor ise bilgisayarın gücünden ziyade sana ne kadar rahat bir kullanım sunduğudur. Oyuncu bilgisayarı da kullandım şu an Mac de kullanıyorum ve oyun oynamayan biri olsam masaüstü kullanmam. Kaldı ki M1'in gücünün tamamını kullanabileni görmedim daha.
Hocam bu tartışma çok kısır. Hiç girmeyin derim.

14 yıldır Windows'un her şeyine hakim olan ben bu yıl kendimi MacOS'un serin sularına bıraktım. Windows tarafında özlediğim şeyler yok değil ama genel pencereden baktığımda Mac benim için en ideali. Arkadaş Mac kullananları aptal olarak tanımlamış ben ise kendime en uygun cihazı kullanmayı seçtim. Piyasanın en F/P cihazı sonuçta bu cihaz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı