Mac Mini M1 almaya deger mi?

Hocam bu tartışma çok kısır. Hiç girmeyin derim.

14 yıldır Windows'un her şeyine hakim olan ben bu yıl kendimi MacOS'un serin sularına bıraktım. Windows tarafında özlediğim şeyler yok değil ama genel pencereden baktığımda Mac benim için en ideali. Arkadaş Mac kullananları aptal olarak tanımlamış ben ise kendime en uygun cihazı kullanmayı seçtim. Piyasanın en F/P cihazı sonuçta bu cihaz.
Vallaha şu anlık oyun dışında yazmayı unuttuğum bir nokta daha var negatif tarafta, malum macbook air fiyatları çok pahalı mini bu yüzden alıyorum, bu yıl 11'e geçiyorum ve konservatuar okumayı düşünüyorum müzik bölümünde. Bilgisayar, yazılım Müh. kadar kesinlikle gerekmez ama acaba üniversitede laptop ihtiyacım olur mu diye düşünüyorum. Gerçi evde 1-2 laptop daha var ama tam emin olamıyorum açıkçası.

Vallaha şu anlık oyun dışında yazmayı unuttuğum bir nokta daha var negatif tarafta, malum macbook air fiyatları çok pahalı mini bu yüzden alıyorum, bu yıl 11'e geçiyorum ve konservatuar okumayı düşünüyorum müzik bölümünde. Bilgisayar, yazılım Müh. kadar kesinlikle gerekmez ama acaba üniversitede laptop ihtiyacım olur mu diye düşünüyorum. Gerçi evde 1-2 laptop daha var ama tam emin olamıyorum açıkçası.
Bölümün ihtiyaçları konusunda pek bir şey diyemem size. Ama dediğiniz gibi Mac Mini'nin dezavantajlarından birisi bu.

Değişir. Laptop almak tabiki daha iyi olur ama arada da ciddi fiyat farkı var. Bi araştırın ama müzikte gerekeceğini sanmam. Tabi program üzerinden falan beste yapılıyorsa başka, böyle yapan gördüm çünkü.

Madem oraya geldik. Aynı anda ikisini de kullanıyorum merak etmeyin. 3D işleme, Animasyon gibi taraflarda M1 yerlerde, unreal 5 in gelmesi ile belki daha iyi safhalara gelebilir.
Ses ve stream konusunda da ben m1 i geride görüyorum. Eğer yayın platformlarında sanatını sergileyip para kazanacaksa pc tarafı yine ağır basıyor.
M1 in sağladığı tek avantaj bir aptala göre tasarlandığı için kullanımının aşırı rahat olması. Ama ordaki app tarafında da tonla üyelik ödemek zorunda kalacaktır. Hangi programı kullanacağını iyice çözemeyen birinin mac tarafına para bayılamsı çok yanlış bir karar olur.
Hayatımda gördüğüm en saçma yorum olabilir.

M1 denen işlemci kendi sektöründe çığır açmış bir işlemci. Sonra burada birisi gelip diyor ki "Aptallar için tasarlandı" iş yapanlar aptal mı oluyor yani? 🤣

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayatımda gördüğüm en saçma yorum olabilir.

M1 denen işlemci kendi sektöründe çığır açmış bir işlemci. Sonra burada birisi gelip diyor ki "Aptallar için tasarlandı" iş yapanlar aptal mı oluyor yani? 🤣

Eğer bu yorumun o kısmına takıldıysanız birebir Mesut Çevik ve Koray Birand'ın PC mi Mac mi videosundan alıntı bir cümle kullanılmış. Videoda hangi avantajı için bahsediliyordu hatırlamıyorum ama eğer bu yoruma yakınsa burada kastedilen şey kullananın aptal olması değil, işletim sistemi ve genel özelliklerin fazlasıyla kullanıcı dostu olması. Aynısı iOS ve iPhone için de geçerli.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı