Mac mini M4 alınır mı?

M1 mac mini'den yazıyorum şuan 3 farklı tarayıcıda 30-40 sekme + photoshop + bir kaç uygulama açık 28 derece'de çalışıyor. Üstelik bu cihazın soğutma alt yapısı iyi bile değil kıytırık bir fanı var sadece. M4 mini'de soğutmaya önem verilmiş ve m1 miniden çok daha iyidir. Sizin tanıdığın tanıdığı kaldırım mühendisimiydi?
İnan bilmiyorum :D

M1 mac mini'den yazıyorum şuan 3 farklı tarayıcıda 30-40 sekme + photoshop + bir kaç uygulama açık 28 derece'de çalışıyor. Üstelik bu cihazın soğutma alt yapısı iyi bile değil kıytırık bir fanı var sadece. M4 mini'de soğutmaya önem verilmiş ve m1 miniden çok daha iyidir. Sizin tanıdığın tanıdığı kaldırım mühendisimiydi?
Sizce bu yeni Mac Mini'nin hangi modeli günlük kullanım + oyun oynamak için daha iyidir?
Pro mu Normal mi?

Hemen hemen böyle bilgili olabilecek kişilere nasıl bir tercih yapabileceğimi soruyorum da :D

Son düzenleme:
İnan bilmiyorum :D

Sizce bu yeni Mac Mini'nin hangi modeli günlük kullanım + oyun oynamak için daha iyidir?
Pro mu Normal mi?
Ben m4 işlemciyi deneyimlemedim ancak m1'den iyi olduğu kesin. Ben bu cihazda lol açtım sadece.

5120 x 1440 5K ekranda orta kalite ayarlarında 55-60 fps veriyor.

Ben bu cihazı pazar hariç hergün gün boyu evde kullanıyorum. Tüm web işlerimi gerçekleştiriyorum arada editler yapıyorum photoshop gün boyu aktif kullanılıyor. Tüm bunları yaparken 35 dereceleri gördüğüm oluyor. Bence bu m1 modeli bile harika bir cihaz. Tam bir iş istasyonu diyebiliriz. Cihazıda güncelleme gelirse yeniden başlatıyorum sadece onun dışında full açık ama ne bir fan sesi nede şimdiye kadar en ufak bir kasma donma yaşanmadı. Daah önce 27" 144hz monitörlede kullandım çifr monitör olarak. Şuanda da 49" bir monitör ile kullanıyorum. Bende m4 miniye geçmeyi düşünüyorum ama m1 yetmediği için değil tamamen yeni modele geçme arzusuyla. Ben pro versiyonuna ihtiyacın olacağını pek düşünmüyorum açıkcası. Tabi oyun konusunda ne kadar fark oluşur bilemiyorum testlerini beklemeyip izlemeniz daha iyi olur.

Ben m4 işlemciyi deneyimlemedim ancak m1'den iyi olduğu kesin. Ben bu cihazda lol açtım sadece.

5120 x 1440 5K ekranda orta kalite ayarlarında 55-60 fps veriyor.

Ben bu cihazı pazar hariç hergün gün boyu evde kullanıyorum. Tüm web işlerimi gerçekleştiriyorum arada editler yapıyorum photoshop gün boyu aktif kullanılıyor. Tüm bunları yaparken 35 dereceleri gördüğüm oluyor. Bence bu m1 modeli bile harika bir cihaz. Tam bir iş istasyonu diyebiliriz. Cihazıda güncelleme gelirse yeniden başlatıyorum sadece onun dışında full açık ama ne bir fan sesi nede şimdiye kadar en ufak bir kasma donma yaşanmadı. Daah önce 27" 144hz monitörlede kullandım çifr monitör olarak. Şuanda da 49" bir monitör ile kullanıyorum. Bende m4 miniye geçmeyi düşünüyorum ama m1 yetmediği için değil tamamen yeni modele geçme arzusuyla. Ben pro versiyonuna ihtiyacın olacağını pek düşünmüyorum açıkcası. Tabi oyun konusunda ne kadar fark oluşur bilemiyorum testlerini beklemeyip izlemeniz daha iyi olur.
gerçekten ilk defa mac deneyimi yaşayacak için de önceden yaşayan için de iyi bir cihaz gibi görünüyor.
Oyunlar genel olarak iyi çalışıyor.
Emülatörle de başka şeylerle de ama zaten ben gidip emülatör ile GTA V yada çıkınca GTA VI falan açmam bu bilgisayarda.
Pro modeli genelde dile getirme sebebim tamamen bilgisayar biraz daha iyi olsun da bir süre götürsün artık ileride başka tam geçilecek bir şey çıkar o zaman değiştiririm olabilsin diye.

Pro'nun bile fiyatı gayet ideal bu arada Macbook'lardan ucuz kalıyor nasılsa (tabi upgrade yapmazsanız, yapsanız bile upgrade yapılmış macbook'lardan ucuz kalıyor yine).

gerçekten ilk defa mac deneyimi yaşayacak için de önceden yaşayan için de iyi bir cihaz gibi görünüyor.
Oyunlar genel olarak iyi çalışıyor.
Emülatörle de başka şeylerle de ama zaten ben gidip emülatör ile GTA V yada çıkınca GTA VI falan açmam bu bilgisayarda.
Pro modeli genelde dile getirme sebebim tamamen bilgisayar biraz daha iyi olsun da bir süre götürsün artık ileride başka tam geçilecek bir şey çıkar o zaman değiştiririm olabilsin diye.

Pro'nun bile fiyatı gayet ideal bu arada Macbook'lardan ucuz kalıyor nasılsa (tabi upgrade yapmazsanız, yapsanız bile upgrade yapılmış macbook'lardan ucuz kalıyor yine).
Emin olmamakla birlikte m4'ün sökülme videolarını izleyince ssd'nin modüler olduğunu gördüm. Eğer doğru anladıysam bunun diski değiştirilebilir olabilir. Eğer öyle olursa kimse 256gb üzerine para vermez. 2230 1tb ssd 2500₺ falan şuan.

Benim cihazım 2020 4 yıl geçmiş ve ben artık yeni modele geçmeliyim diyemiyorum. Tamamen heves için geçerim muhtemelen. Bence baz modeli alın paranız cebinizde kalsın. Benim şahsi fikrim.

Emin olmamakla birlikte m4'ün sökülme videolarını izleyince ssd'nin modüler olduğunu gördüm. Eğer doğru anladıysam bunun diski değiştirilebilir olabilir. Eğer öyle olursa kimse 256gb üzerine para vermez. 2230 1tb ssd 2500₺ falan şuan.

Benim cihazım 2020 4 yıl geçmiş ve ben artık yeni modele geçmeliyim diyemiyorum. Tamamen heves için geçerim muhtemelen. Bence baz modeli alın paranız cebinizde kalsın. Benim şahsi fikrim.
aslında pro yerine normal modelin bi tık üst düzeyi alınabilir.
Alacağım zaman bakmayı planlıyorum.

Base Fiyatlar bu şekilde:
1731352512607.png
1731352532493.png

Düz M4'ler arasındaki farklar çok az
en düşük modelin biri ssd alanı arttırılması diğeri bu arttırmanın yanına rami arttırması

M4 Pro'nun base modelde hem çip güçleniyor
çekirdekler artıyor
Thunderbolt 5 type C girişler geliyor
Tabi bunlar değişebiliyor ama fiyat farkları biraz saçma bana göre

Ülkemizdeki fiyatlara göre normal karşılıyorum.
sabit modelin üzerine güçlendirme tabiki de bilgisayarı daha iyi yapacak ve fiyat farkını arttıracaktır.

Son düzenleme:
aslında pro yerine normal modelin bi tık üst düzeyi alınabilir.
Alacağım zaman bakmayı planlıyorum.

Base Fiyatlar bu şekilde:
Eki Görüntüle 2349826Eki Görüntüle 2349828

Düz M4'ler arasındaki farklar çok az
en düşük modelin biri ssd alanı arttırılması diğeri bu arttırmanın yanına rami arttırması

M4 Pro'nun base modelde hem çip güçleniyor
çekirdekler artıyor
Thunderbolt 5 type C girişler geliyor
Tabi bunlar değişebiliyor ama fiyat farkları biraz saçma bana göre

Ülkemizdeki fiyatlara göre normal karşılıyorum.
sabit modelin üzerine güçlendirme tabiki de bilgisayarı daha iyi yapacak ve fiyat farkını arttıracaktır.
Eğitim indirimi ile daha uyguna alabilirsiniz belge falan soran yok gördüğüm kadarıyla.

13 yıldır internet, film, müzik, youtube, office programları için kullandığım pc'in yerine bilgisayar almayı düşünüyorum.
Oyun, yazılım, edit, photoshopla işim yok.
  • Yeni mac mini alsam pc'den geçtikten sonra alışmakta zorlanırmıyım, pc'yi aratır mı? (telefonum da iphone)
  • Ayrıca mac bilgisayara office programlarını kurmam için ücret ödemem gerekiyor mu? Windows da crack ile sorunsuz excel-word kullanabiliyorum.
  • Öğrenci değilim, öğrenci indiriminden yararlanabilmem için neler gerekli ?

13 yıldır internet, film, müzik, YouTube, Office programları için kullandığım PC'in yerine bilgisayar almayı düşünüyorum.
Oyun, yazılım, edit, Photoshop'la işim yok.
  • yeni Mac mini alsam PC'den geçtikten sonra alışmakta zorlanır mıyım, PC'yi aratır mı? (telefonum da iPhone)
  • ayrıca Mac bilgisayara Office programlarını kurmam için ücret ödemem gerekiyor mu? Windows da crack ile sorunsuz Excel-Word kullanabiliyorum.
  • öğrenci değilim, öğrenci indiriminden yararlanabilmem için neler gerekli?

Başta ara yüze ve işleyiş açısından zorlanırsınız ama sonrası çorap söküğü gibi gelir diye düşünüyorum. Ben de epey zorlanmıştım ama alıştıktan sonra bırakamıyorsunuz sistemi.
Mac bilgisayarda Office uygulamaları için para ödemeniz gerekiyor evet ama illa Office'in resmi sayfasından almanıza gerek yok. İnternetten uygun fiyatlı key satın alabilirsiniz.
Öğrenci belgesi olmadan indirim sağlayamazsınız. Ben iki ay önce iPad Air satın aldım benden belge istediler öğrenci olduğuma dair.

13 yıldır internet, film, müzik, youtube, office programları için kullandığım pc'in yerine bilgisayar almayı düşünüyorum.
Oyun, yazılım, edit, photoshopla işim yok.
  • Yeni mac mini alsam pc'den geçtikten sonra alışmakta zorlanırmıyım, pc'yi aratır mı? (telefonum da iphone)
  • Ayrıca mac bilgisayara office programlarını kurmam için ücret ödemem gerekiyor mu? Windows da crack ile sorunsuz excel-word kullanabiliyorum.
  • Öğrenci değilim, öğrenci indiriminden yararlanabilmem için neler gerekli ?
Eğer Apple ekosistemine hakimsen de tercih edilebilir.
Biraz Apple cihazlarının arayüzünü tanıyorsan geçişte biraz rahatlık yaşarsın ama tabi biraz vakit geçirmen gerekiyor

Office programları ne yazık ki ücretli.
Öğrenci indirimlerinden yararlanman biraz zor, eğer yakınlarında bir üniversite öğrencisi varsa (tanıdık) ondan rica edebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı