Mac OS X İnternet sorunu

Bugün denedim. bluetooth ile, Usb kablo ile internet paylaşımlarını denedim ama sonuç nafile... Acaba driver filan filan yüklesem düzelirmi. Hemde uygun bir driver de bulamadım.

Bugün denedim. bluetooth ile, Usb kablo ile internet paylaşımlarını denedim ama sonuç nafile... Acaba driver filan filan yüklesem düzelirmi. Hemde uygun bir driver de bulamadım.

Bluetooth ile eşleşme yapılıyor mu? Yani bilgisayarınızın bluetooth u çalışıyor mu?

Android ayarlar kısmından bluetooth internet tiki ni etkinleştirmezseniz eşleşme sadece dosya paylaşımı için olur. Eşleşmeden sonra bilgisayardan, telefon ismine sağ tıklayıp ağa katıl tıklamayıda unutmayın.

Ethernet kexti kurduysan , elle etkinleştirmeyi denedin mi?Bazı Ethernet sürücülerini kurup elle etkinleştiriyoruz.
Bunun için şu yolu izlemelisin:
Sistem Tercihleri/Ağ/ Solda Ethernet ışığın kırmızı ise /İleri Düzey/Donanım sekmesine gidiyoruz
ve resimdeki gibi ayarları değiştir Tamam de , işığın rengi değişiyor mu bak bakalım.
jrly.jpg

Herhangi bir değişme olmazsa Donanım penceresinde olan Hız ayarlarını 10baseT/UTP olarak değiştir ve tamam de.

Sürücü kurmadıysan Ethernet chipsetini öğren ve buraya yazıver bir bakalım sürücüsüne...

Burada aynı kexti arayan arkadaşa Recep yardım etmiş olmadı demiş ama sen bunu kurup çalışmazsa elle etkinleştirmeyi de deneyebilirisn üstteki gibi...
https://www.technopat.net/forum/mac...15-atheros-ar9485wb-eg-wireless-kurulumu.html

Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet kexti kurduysan , elle etkinleştirmeyi denedin mi?Bazı Ethernet sürücülerini kurup elle etkinleştiriyoruz.
Bunun için şu yolu izlemelisin:
Sistem Tercihleri/Ağ/ Solda Ethernet ışığın kırmızı ise /İleri Düzey/Donanım sekmesine gidiyoruz
ve resimdeki gibi ayarları değiştir Tamam de , işığın rengi değişiyor mu bak bakalım.

Herhangi bir değişme olmazsa Donanım penceresinde olan Hız ayarlarını 10baseT/UTP olarak değiştir ve tamam de.

Sürücü kurmadıysan Ethernet chipsetini öğren ve buraya yazıver bir bakalım sürücüsüne...

Burada aynı kexti arayan arkadaşa Recep yardım etmiş olmadı demiş ama sen bunu kurup çalışmazsa elle etkinleştirmeyi de deneyebilirisn üstteki gibi...
https://www.technopat.net/forum/mac...15-atheros-ar9485wb-eg-wireless-kurulumu.html

Aslında baktığımda bluetooth, wifi, kablolu internet, ses, açılışta boot vs. yani birçok şey çalışmıyordu. O yüzden internetsiz hiç bir şey olmıyacağı için sinirlendim ve sildim. Berki bu aralar bir daha denemek için kurarsam sizin dediğinizi yaparım. :D

Bir de eski sürümlerini kursam internetin daha düzgün çalışma ihtimali var mı ? Sonrasında da appstoreden yeni sürümünü güncellemek.

Evdeki sabit internetin (umarım sınırsın internetiniz vardır) wifi sinyalini bluetooth ile paylaşıp, bağlanmanız da mümkün.
Ben bu şekilde kullanıyorum.

Böylece cepten net parası da ödemek zorunda kalmazsınız.

Evdeki internet sınırsız da, telefonumun wifi paylaşımı olduğunu sanmıyorum. Benim bildiğim sadece mobil ağları paylaşan birşey var. (yeniden yükleyince bütün taktikleri bir daha deneyeceğim ).

Android 4.3 sürümlü bir telefonda (Samsung S4) sorunu şöyle hallettim:
Önce evdeki ADSL, fibernet, kablonet, vs ağa bağlan. (Mobil verisi değil, çok yazar)
Ardından Bluetooth'unu aç ve bilgisayarınla eşleştir.
Sonra telefondan Ayarlar^Bağlantılar^Bağ. ve taşınabilir Wi-fi alanı^Bluetooth bağlantısını seç.

Oldu da bittiiii :))

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı