Mac OS X Mavericks Intel HD 4400 Sorunu

Murat GÜNAR

Hectopat
Katılım
9 Mayıs 2016
Mesajlar
8
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. 3 gündür tüm uğraşlarıma rağmen ekran kartı sorununu çözemedim. Defalarca sıfırdan kurulum yapmama rağmen sonuç alamıyorum. Ekran kartı hariç diğer donanımlarda bir sıkıntı bulunmamakta.

Anakart : Asus H81M-Plus
Cpu : i3-4150 Haswell

Ekran kartı 'Unknown 64 MB Paylaşılan' olarak gözüküyor. Config.plist'i Clover Configurator ile açıp gerekli ayarları yaptım. Kullandığım id 0x0a260006. Acaba Clover Configurator 'u yanlış kullanıyor olma ihtimalim var mı? Config.plist içinde id numarayı görüyorum. Açılış ekranında option sekmesindeki graphics sekmesinde ise bu id numarayı göremiyor. Tamamen sıkışmış bir durumdayım. Şimdiden teşekkürler
 
Sistemlerimiz aynı sanırım, benim anakart H81M-D3H işlemcimiz de aynıymış. Bende kurmayı düşünüyordum.
 
Hd 4400 içinde [Çözüldü] başlığı altında bir çok konu var ama ne yazık ki olmuyor yada ben beceremiyorum. Buradaki olay ise MAvericks kurup üstüne El Capitan yükseltmesi yapmak. Bunu AppStore harici bir yerden yapabiliyormuyuz ? Yani 10.9 üstüne 10.11 için USB imaj hazırlayıp yükseltme yapabilirmiyiz. Yükseltme ile ilgili biraz ip ucu verebilirmisin? Ayrıca 4400 için Mavericks çözümü yok mu ?

Delirmeden önce biri yardımcı olsa süper olur. Bu kartı tanıtabilen yok mu?

Arkadaşlar Clover Configurator ile iten 4400 id si nasıl girilir anlatabilecek olan biri varmı?
 
Saba verdiğim konuda kullanılan sürücü El Capitan icin uygun degil. Bu yüzden Mavericks kurup sürücü tanıtıp El Capitan güncellemesi yapılıyor. 10.9 üzerine 10.10 ve ardından 10.11 en sağlıklısı.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Mavericsk üzerine El Capitan kurabilirmiyim ? Yoksa mavericks üstüne ilk önce 10.10 mu kurmam gerekiyor ve bunu App Storeden mı yapmalıyım yoksa Usb üzerindenmi yazmalıyım ?
 
Yukarıda yazdım. Mavericks (10.9) üzerine Yosemite (10.10) sonra El Capitan (10.11). Apple Store uzerinden yapma. El Capitan kurduktan sonra Capitan güncellemelerini Apple Store uzerinden yapabilirsin.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Merhaba ;
10.9 üzerine 10.10 kurdum fakat WLan çalışmıyor.

Asıl eksik olan ne biliyormusunz? Bu forum gerçekten bilgi kaynıyor ama şöyle bir durum var. Kullanıcıların bilgi aralığın 0-10 arası ölçelim. Buradaki bilgiler ise bellik bir seviye ve üstüne hitap ediyor. 5 ve üseri isen birşeyler anlayabilip yapabiliyorsun. Teknik terimler hayli fazla. Bu işte yeni olanlar için, daha açıklayıcı daha basit bir rehber bulunmamakta. Birisi çıkıp ayrıntılı şekilde daha sade ve anlaşılır olara üç sürüm içinde bir rehber yapmış olsa idi sanırım bu kadar konu başlığı kirliliği olmaz idi. Umarım bir gün birisi üşenmez ve bunu yapar
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı