Mac OS X Yüklemesi Windows'u Bozar mı ?

Göksel Yılmaz

Hectopat
Makaleler
1
Selamlar, şuan hali hazırda Windows yüklü bilgisayarıma taşınabilir harddisk takarak, içerisine Mac Os X yüklemek istiyorum.

1. Yüklemede herhangi bir sebepten dolayı başarısız olursam Windows yüklü harddisklerim ve işletim sistemim bundan etkilenir mi?
  2. Mac Os X yüklemeye çalışmadan önce BIOS ayarlarından yaptığımız değişiklikler Windows yüklü harddiskime ve işletim sistemime zarar verir mi? bilgilendirirseniz çok sevinirim.
  3. Ayrıca yükleme esnasında başarılı olabilmem için tavsiye edeceğiniz pratik noktalar var mıdır ?
  4. Son olarak da başarılı bir yüklemenin ardından , Mac Os X stabil olarak çalışıyor mu ? (Sistemim gayet yeterli)
  5. Mac Os X üzerinden Apple Store'den ücretli orjinal yazılım satın almam gibi bir durum söz konusu mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Hayır, genelde etkilenmez. Bazı dağıtımlar bootloader'ı değiştirse de yeni bootloader ile de Windows boot edilebilir.
2. Hayır, zarar vermez.
3. Rehberleri dikkatle izlemeniz genelde yeterli.
4. Başarılı bir yükleme sonrası sürücüler de güzelcene kurulursa sorunsuz çalışıyor her şey.
5. Gayet de mümkün.

Arkadaş 5. sorusunda iOS'un eski sürümlerinde olduğu gibi JB'den sonra AppStore'dan 1 tane orijinal yazılım indirmenin gerekli olup olmadığını sormuş gibi geldi bana. Bildiğim kadarıyla ki yanlışım varsa af diliyorum, Mavericks sürümü ücretsiz ve herhangi bir lisans anahtarı satın almak gerekmiyor. Bunun dışında Recep baltaş'ın da söylediği gibi App Store'dan istediğin yazılımı satın alabilirsin. Ayrıca belirteyim; amacım sadece yardımcı olmaktır, ukalalık etmek değildir. Hoşgörünüze sığınıyorum.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı