Mac ve Windows'u dual boot kurup tek tuşla geçiş yapılabiliyor mu?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Öncelikle merhaba.

Daha önceden bir video izlemiştim bu ne kadar gerçek ya da nasıl yapıldığı hakkında bir fikrim yok. İzlediğim video da ( şu an bulamıyorum o videoyu ) arkadaş windows bilgisayara mac kurup bir tuşa basarak mac'e geçiyordu. Böyle bir şey mümkün mü?

Vmware'yi otomatik açma gibi bir şansım var mı? ( Tuş kombinasyonu ile )

Bilgisayarımda takılı 58 GB Boş bir SSD var. Buna Mac kursam Recep abi'nin yaptığı gibi girişte windows ya da mac olarak 2 tane seçim ekranıyla karşılaşır mıyım?

Şimdiden hepinize teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk iki soruyu bilmiyorum ama Recep Baltaş'ın yaptığı gibi Dual Boot ile aynı anda Windows 8.1 ve Mac OS X'i kurarsan başlangıçta hangi işletim sistemini başlatmak istediğini seçip onu başlatıyorsun ya da sen müdahale etmeden sistem varsayılan işletim sistemini kendi açıyor. Dual Boot'ta bir tuşa basarak çalışan iki işletim sistemi arasında geçiş olacağını pek sanmıyorum ama belki bir yolu vardır. Ben Dual Boot kullanıyorum, geçiş yapmak için bir işletim sistemini kapatıp bilgisayarı yeniden başlatarak diğerine geçmem gerekiyor.

İlk iki soruyu bilmiyorum ama Recep Baltaş'ın yaptığı gibi Dual Boot ile aynı anda Windows 8.1 ve Mac OS X'i kurarsan başlangıçta hangi işletim sistemini başlatmak istediğini seçip onu başlatıyorsun ya da sen müdahale etmeden sistem varsayılan işletim sistemini kendi açıyor. Dual Boot'ta bir tuşa basarak çalışan iki işletim sistemi arasında geçiş olacağını pek sanmıyorum ama belki bir yolu vardır. Ben Dual Boot kullanıyorum, geçiş yapmak için bir işletim sistemini kapatıp bilgisayarı yeniden başlatarak diğerine geçmem gerekiyor.
Öncelikle teşekkür ederim. Bir sorum daha olacak Windows 8 olması zorunlu'mu ? Yani Windows 7 olarak kullanamazmıyım ?

Ben yapıyorum. "Parallels Desktop" isimli uygulama işini görecektir. Bir çeşit sanal makine. Ben Çok lazım olmasa da bazen windows a ihtiyaç duyuyorum. sanırım senin izlediğin video parallels desktop a aittir.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı