MacBook Air 2010 boot ekranında klavye çalışmıyor

camosur

Kilopat
Katılım
26 Aralık 2013
Mesajlar
44
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime X570-Pro
Cinsiyet
Diğer
Merhaba,

Bilgisayara 10.13 High Sierra sürümünü yüklemeye girişirken kurulum ekranında "başlangıç güvenliği izlencesi" ne yanlışlıkla şifre tanımladım ve sistem yeniden başladı, MacBook açılış ekranında yani girişteki beyaz ekrandan hemen sonra şifre istiyor, ben de oluşturduğum şifreyi girmek için klavyede yazayım dedim ancak hayatımda görmediğim ve şahit olmadığım bir sorunla karşılaştım. Klavyenin capslook tuşu dışında tuşlar basılmıyor, harici klavye takıyorum o da capslook dışında basılmıyor ve herhangi bir şifre yazamadığımdan giriş yapamıyorum.

Klavye 2-3 tane denedim yok olmuyor, mouseli klavyeyi taktım, mouse ve capslook tuşu dışında bana mısın demiyor, bu konuda fikriniz varsa yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler.
 
Son düzenleme:
Smc sıfırlama denediniz mi? Mac'inizdeki SMC'yi sıfırlama
Anladığım kadarıyla klavyede ki tuşlar kilitlenmiş.
Eğer işe yaramaz ise NVRAM sıfırlamayı deneyiniz.
 
Smc sıfırlama denediniz mi? Mac'inizdeki SMC'yi sıfırlama
Anladığım kadarıyla klavyede ki tuşlar kilitlenmiş.
Eğer işe yaramaz ise NVRAM sıfırlamayı deneyiniz.
Yukarıdaki adımları uyguladım ancak macbook reset atmıyor ve en son Soru işaretli klasör belirerek gelip gidiyor. 1-2 dk sonra otomatik reset atıyor ve yine şifreli ekran ve basılmayan tuşlar.. Oysaki şifre için 1 sayısını basmam yeterli olucak ama olmuyor.
 

Dosya Ekleri

  • 17-09-2022 22-52-34.jpg
    17-09-2022 22-52-34.jpg
    4,2 KB · Görüntüleme: 27
Yukarıdaki adımları uyguladım ancak MacBook reset atmıyor ve en son soru işaretli klasör belirerek gelip gidiyor. 1-2 dk sonra otomatik reset atıyor ve yine şifreli ekran ve basılmayan tuşlar. Oysaki şifre için 1 sayısını basmam yeterli olacak ama olmuyor.

Açılır iken option tuşuna basılı tutun bir de.
 
MacBook'un klavyesi bir şekilde kitlenmiş. Biraz bakayım dokümanlara ben.

Dediğiniz gibi yüksek ihtimal klavyedeki tuşlar kilitlenmiş ama nasıl çözcem bilemiyorum ki macbook air i için açıp ekran dışında her şeyini sökerek, komple periyodik bakımını yapıp tekrar kapatmama rağmen sorun aynı ve mekanik bir durum gözükmüyor.

Çok mutlu olurum efenim, teşekkürler
 
Dediğiniz gibi yüksek ihtimal klavyedeki tuşlar kilitlenmiş ama nasıl çözeceğim bilemiyorum ki MacBook Air'i için açıp ekran dışında her şeyini sökerek, komple periyodik bakımını yapıp tekrar kapatmama rağmen sorun aynı ve mekanik bir durum gözükmüyor.

Çok mutlu olurum efenim, teşekkürler.

Anladım, büyük ihtimalle Firmware hatası oluşmuş cihazda.
 
Anladım, büyük ihtimalle Firmware hatası oluşmuş cihazda.
Bu arada efenim; Bilgisayarda şifre sorunu olmadan önce windows kurulu idi, inanılması güç bilgisayar açılınca klavyesi çalışmıyordu ki bende sanal klavyeyi açıp herhangi bir tuşu basınca Macbook Air deki tüm somut tuşlar aktif oluyordu ve yeniden başlatıncaya kadar. Bu sorunu çözmek için macos yüklemeye başlayınca bu macera başladı efenim.

Macbook Air A1370 - 2010 modeli
 
Bu arada efenim; bilgisayarda şifre sorunu olmadan önce Windows kurulu idi, inanılması güç bilgisayar açılınca klavyesi çalışmıyordu ki bende sanal klavyeyi açıp herhangi bir tuşu basınca tüm tuşlar aktif oluyordu ve yeniden başlatıncaya kadar. Bu sorunu çözmek için macOS yüklemeye başlayınca bu macera başladı efenim.

MacBook Air A1370 - 2010 modeli.

Cihazın Firmware'inin sıkıntılı olduğuna daha çok inanmaya başladım. Direkt Firmware güncellemesi yapalım eğer bir şekilde cihazı açabilirsek.
 

Geri
Yukarı