Macbook Air 2017 Alınır mı?

Hocam illa MacBook alacağım diyorsanız, MacBook Pro almanızı öneririm. 9 saat şarj size kesinlikle yetecektir ayrıca retina ekranda video izlemek cidden çok keyifli. Performans olarak memnunum ama SD kart kesinlikle almalısınız çünkü cidden 128 GB yetmiyor. Bu arada ısınma sorunu yok ama ağır işlere kalkıştığınızda çok ısınıyor ve fan sesi de rahatsız ediyor. Onun dışında alabilirsiniz hocam pro modelini tabi seçim size kalmış.

Hocam illa MacBook alacağım diyorsanız, MacBook Pro almanızı öneririm. 9 saat şarj size kesinlikle yetecektir ayrıca retina ekranda video izlemek cidden çok keyifli. Performans olarak memnunum ama SD kart kesinlikle almalısınız çünkü cidden 128 GB yetmiyor. Bu arada ısınma sorunu yok ama ağır işlere kalkıştığınızda çok ısınıyor ve fan sesi de rahatsız ediyor. Onun dışında alabilirsiniz hocam pro modelini tabi seçim size kalmış.

128 GB alacam eğer çok sıkıntı olursa 256GB Transced JetDrive Lite var ondan alırım 350GB’a çıkar. O şuan sorun değil. Önemli olan uzun süre götürmesi açıkçası yazın kulaklık kampanyasıyla ve 12 saat pil ömrüyle Air aklımı çeliyor hala tam olarak karar vermiş değilim.

Yeni nesil MacBook kullanıyorum emin ol pişman olmazsın hele air tadından yenmez.

Bende Air’ın o kadar kötü olacağını düşünmüyorum ama herkes ekranı konusunda ve performansı konusunda çok şey söylüyor tam olarak karar vermiş değilim bende.
Aşağıda ki seçeneklere göre cevap verebilirseniz sevinirim.

duzeltme.png

Arkadaşlar şuan iki seçenek arasında kaldım;

— MacBook Air - 2017
• i7 İşlemcili 2.2GHz, 3.2GHz’e kadar TurboBoost
• 8GB RAM
• 128GB SSD
• 12 Saatlik Pil Ömrü

— Retina MacBook Pro - 2015
• i5 İşlemcili 2.7GHz
• 8GB RAM
• 128GB SSD
•9 Saatlik Pil Ömrü

İki bilgisayar arasında bir tercih yapacam, ikisii arasında kaldım. Beni Macbook Air tarafına çeken şey 12 Saatlik Pil ömrü ve Pro’ya göre daha taşınabilir olması bide bunlara ek olarak ikisinden birini yazın alacağım için eğer Air alırsam. Yazın Apple’ın kampanyası var; MacBook’un yanında bir de Beats kulaklık veriyorlar hediye olarak. Pro tarafına çeken şey ise performansı ve Retina ekranı. Sizce hangisini tercih etmeliyim?

1.5 seneden uzun süre Macbook Air kullandım. Sonra satıp Macbook Pro'ya geçtim, deneyimlerimi yazmak isterim aklında bir fikir oluşsun.

Şahsen eksi tarafları;
-Ekranı maalesef çok iyi değil, hele retina ile karşılaştırınca aradaki fark çok net belli oluyor. Air'de piksel piksel ekranı görebiliyorsun.

-Kasası öne doğru inceldiği için hiç bir kılıfla düzgünce kullanamadım ben bu cihazı. Buna göre çanta aldım arka bölmesinde laptop bölmesi mevcut, bir tarafı incecik diye alttaki süngeri kaydırıp yere temas ediyor. Baktım çanta ile olmucak sadece kılıf alayım dedim, ondada aynısı oluyor. Sert bi yere hafif deydirince vurma yapıyor. Yani tasarımını o açıdan çok iyi bulmuyorum.

-Ekranın etrafındaki metal şeritte toz birikebiliyor. Beziyle sildiğinde yandaki tozları kolay kolay alamıyorsun. Can sıkıyor bir süre sonra.

İyi taraflarına gelirsek;
-Pili dehşet iyi. Her türlü günü kurtarıyor.
-Hoparlör kaliteside gayet iyi, bu ses bu cihazdan nasıl çıkabiliyor diyorsun ilk başta.
-Performansıda yeteri derece iyi. Günlük olarak genellikle Safari, iTunes, Minecraft, Eclipse, Atom kullanıyorum hiç bir gecikme olmadan tüm uygulamaları rahatlıkla çalıştırabiliyorum.
Orta düzey Windows dizüstü bilgisayarımda Eclipse kasabiliyordu. Kodlamaları aşağı yukarı oynatırken çok lag giriyordu. Mac'in donanımı düşük gözüksede o konudada biraz şaşırtıyor.

Son olarak yinede ya yeni MacBook Pro'lardan yada yeni MacBook'lardan almanı öneririm. E-Ticaret sitelerinde ortalama 6300₺ olan cihazlar aynı şekilde(Türkiye cihazı & 2 yıl garanti & Türkçe Q Klavye & Sıfır açılmamış kutu) 4700₺ civarına kadar bulunabiliyor. Biraz takip etmek gerekiyor sadece.

1.5 seneden uzun süre Macbook Air kullandım. Sonra satıp Macbook Pro'ya geçtim, deneyimlerimi yazmak isterim aklında bir fikir oluşsun.

Şahsen eksi tarafları;
-Ekranı maalesef çok iyi değil, hele retina ile karşılaştırınca aradaki fark çok net belli oluyor. Air'de piksel piksel ekranı görebiliyorsun.

-Kasası öne doğru inceldiği için hiç bir kılıfla düzgünce kullanamadım ben bu cihazı. Buna göre çanta aldım arka bölmesinde laptop bölmesi mevcut, bir tarafı incecik diye alttaki süngeri kaydırıp yere temas ediyor. Baktım çanta ile olmucak sadece kılıf alayım dedim, ondada aynısı oluyor. Sert bi yere hafif deydirince vurma yapıyor. Yani tasarımını o açıdan çok iyi bulmuyorum.

-Ekranın etrafındaki metal şeritte toz birikebiliyor. Beziyle sildiğinde yandaki tozları kolay kolay alamıyorsun. Can sıkıyor bir süre sonra.

İyi taraflarına gelirsek;
-Pili dehşet iyi. Her türlü günü kurtarıyor.
-Hoparlör kaliteside gayet iyi, bu ses bu cihazdan nasıl çıkabiliyor diyorsun ilk başta.
-Performansıda yeteri derece iyi. Günlük olarak genellikle Safari, iTunes, Minecraft, Eclipse, Atom kullanıyorum hiç bir gecikme olmadan tüm uygulamaları rahatlıkla çalıştırabiliyorum.
Orta düzey Windows dizüstü bilgisayarımda Eclipse kasabiliyordu. Kodlamaları aşağı yukarı oynatırken çok lag giriyordu. Mac'in donanımı düşük gözüksede o konudada biraz şaşırtıyor.

Son olarak yinede ya yeni MacBook Pro'lardan yada yeni MacBook'lardan almanı öneririm. E-Ticaret sitelerinde ortalama 6300₺ olan cihazlar aynı şekilde(Türkiye cihazı & 2 yıl garanti & Türkçe Q Klavye & Sıfır açılmamış kutu) 4700₺ civarına kadar bulunabiliyor. Biraz takip etmek gerekiyor sadece.

Gerçekten teşekkür ederim. Şimdiye kadar en çok yardımcı olan siz oldunuz. Benim eski Laptop’ım i7 işlemcili ASUS X550LB’ydi açıkçası onunda o kadar iyi olduğunu söyleyememem. 1.8GHz’ vardı. Ben MacBook’ta i7 işlemcili 2017 MacBook Air ile i5 işlemcili 2015 Retina MacBook Pro arasında kaldım. Taşıması konusunda ben bi çanta beğendim onu alacam taşıma konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Üst mesajlarda belirtmiştim neden ikisi arasında kaldığımı orayı okuyup ona göre de ikisi arasında hangisini seçmem gerektiğini söylerseniz sevinirim. Açıkçası ben Retina MacBook Pro’ya daha çok sıcak bakmaya başladım. Tek tereddütüm çıkış yılı ve pil performansı, pişman olmak istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı