MacBook Air depolama çözümleri

60993

Hectopat
Katılım
25 Nisan 2015
Mesajlar
257
Makaleler
2
Çözümler
1
Selamlar, MacBook Air M1 kullanıcısıyım ve 256 GB alana sahibim. Depolama konusunda nasıl bir çözüm yoluna sahipsiniz? Büyük dosyalar yedeklemiyor veya kullanmıyorum. Windows bilgisayarımda Google Drive kullanıyordum yedekleneni siliyordum ve sadece Drive'ın içerisinde kalıyordu fakat MacBook'ta öyle bir ayar göremedim silersem hem Drive'dan hem de bilgisayardan siliniyor. O yüzden Google Drive'dan vazgeçtim hafızada yer açmak için iCloud'da saklayın önerisi gördüm masaüstünü ve belgeleri hatta fotoğrafları da iCloud'a yedekliyor ve kullanılmayan dosya bulutta kalıyor PC'de kalmıyormuş fakat tam anlayamadım nasıl işlediğini. Harici HDD veya SSD düşündüm fakat fiyatlarda yüksek geldi ve dönüştürücülerle performans düşüklüğü yaşamak üzüyor.
 
1TB harici HDD var, büyük dosyaları orada depoluyorum. 50GB iCloud alanı aboneliğim var, yine anlık ulaşmam gereken büyük dosyalar varsa orada saklıyorum.
 
Cloud düşünüyorsanız, vps alıp, nextcloud kurabilirsiniz bu sayede hem dosyalarınıza online ulaşırsınız, hemde nextcloud native app ile bilgisayarınızda tutmadan online kullanabilirsiniz yedeklediğiniz dosyaları.

Amazon AWS, Google Cloud, Oracle, vs free tier programı ile bir süre ücretsiz kullanmanıza olanak sağlıyor vps hesaplar için, deneyebilirsiniz.

Icloud apple için elbette daha uyumlu olur ama, malum bir ücret ödenmesi gerekiyor.
 
İnternet hızım her zaman iyi olmayabiliyor ama dosya boyutlarım genelde yüksek değil. iCloud şimdilik mantıklı geliyor en azından telefon ve bilgisayar Apple marka olduğundan.
 

Geri
Yukarı