MacBook Air M.2 vs Huawei Matebook D16

hocam9

Yoctopat
Daha fazla  
Endüstri mühendisliği okuyacağım, tüm üniversitemi götürmesi için bilgisayar düşünüyorum. Herhangi bir programı öğrenmek istediğimde iyi bir performans almam gerekiyor, bir de seneler boyunca Windows'tan çok çekmiş biri olarak MacOS'a geçiş yapmak istiyordum.

M2 MacBook Air isteklerimi (şarjsız kullanım süresi, performans, taşıma kolaylığı...) karşılıyor. Üzerine çok uzun zaman kullanabileceğim bir bilgisayar söylenenlere göre. 2. el piyasasının da başlarında yer alacaktır eğer seneler sonra bir gün daha iyi bir bilgisayara geçmek istersem, bir programda profesyonelleşirsem iyi fiyata satabilirim. Öğrenci indirimine gelirsek bilgisayara 2000TL indirim + 3000TL'lik AirPods geliyor.

Aklımı Huawei çeldi. MacBook'un verdiği performansı aratmadığı söyleniyor. Hala bir çelişki içerisindeyim bu yüzden. Huawei öğrenci indiriminde ise tablet/monitör + çanta + blutooth mouse veriyor.

Kısaca söylemek gerekirse:

MacBook Air M.2 16 GB RAM 512 GB SSD==> 31k TL + AirPods.
Huawei Matebook D16 i7 16 GB RAM 512 GB SSD==>21k TL + çanta + tablet + mouse.

Hangisini tercih etmeliyim?

Ben Macbook kullanıcısı olduğumdan Macbook öneririm ama eğer Windows kullanacak olsaydım bu kesinlikle Matebook olurdu. Fiyatı da ciddi olarak avantajlı. Kullanacağın programlar da Windows’a özelse Matebook seni üzmeyecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı