MacBook Air M1 yavaşlama problemi

Ventura'ya geçtikten sonra bende de performans kaybı var maalesef. Özellikle şarj konusunda. 17-18 saat pil kullanabiliyorken şu an ne yazık ki 7-8 saat dayanıyor.

Ventura'ya geçtikten sonra bende de performans kaybı var maalesef. Özellikle şarj konusunda. 17-18 saat pil kullanabiliyorken şu an ne yazık ki 7-8 saat dayanıyor.

Neden böyle oldu ya geri Montery'e mi dönelim.

güncelleme: az önce Monterey'e geçtim. Gerçekten bilgisayar rahatladı sanki çok hızlı her şey kasma gözlemlemedim. Safari'de gezerken bile çok akıcı olduğunu söyleyebilirim. Pil konusunuda ise ilerleyen günlerde güncelleyeceğim.

Son düzenleme:
Bende 1 ay önce aldım M1 Air 16 GB ve gerçekten haklısınız animasyonlarda kasıyor takılıyor sayfalarda makale okurken aşağı kaydırınca bir böyle olmaması gereken şeyler oluyor. Fare de bile belli oluyor neden bilimiyorum? Çözüm bulabildiniz mi?
Sürüm: Ventura 13.0.1 kullanıyorum.
Merhabalar, ben Beta'da kullanıyordum ana sürüme düşürdüm ve cihazı komple sıfırladım. Şu an sorun yok, ekran 30HZ idi Beta'da tam sürüme geçtikten sonra 60HZ'e yükseldi haliyle takılmalar da ortadan kayboldu performans ciddi arttı. Bir de ne olursa olsun 3. parti virüs barındırabilecek yazılımlardan uzak durun. Crack falan zaten söylemiyorum bile :D Yüklediğiniz zaman uygulamayı açmasanız bile 5-6 Saatte bitiyor pili sanırım arkada otomatik bir şeyler çalıştırıyor. Onun da tek çözümü Mac'i tamamen sıfırlamak.

Neden böyle oldu ya geri Montery'e mi dönelim.

güncelleme: az önce Monterey'e geçtim. Gerçekten bilgisayar rahatladı sanki çok hızlı her şey kasma gözlemlemedim. Safari'de gezerken bile çok akıcı olduğunu söyleyebilirim. Pil konusunuda ise ilerleyen günlerde güncelleyeceğim.
Pil konusunda benim 17 - 18 saatleri görüyordu eskiden ama artık herhalde en fazla 11-12 saatleri görüyordur. Pil sağlığı %95. Neden bu kadar fazla kayıp var bilmiyorum, sanırım macOS sürümünden dolayı...

Merhaba, ben Beta'da kullanıyordum ana sürüme düşürdüm ve cihazı komple sıfırladım. Şu an sorun yok, ekran 30Hz idi Beta'da tam sürüme geçtikten sonra 60Hz'e yükseldi haliyle takılmalar da ortadan kayboldu performans ciddi arttı. Bir de ne olursa olsun 3. parti virüs barındırabilecek yazılımlardan uzak durun. Crack falan zaten söylemiyorum bile :D Yüklediğiniz zaman uygulamayı açmasanız bile 5-6 Saatte bitiyor pili sanırım arkada otomatik bir şeyler çalıştırıyor. Onun da tek çözümü Mac'i tamamen sıfırlamak.

Pil konusunda benim 17 - 18 saatleri görüyordu eskiden ama artık herhalde en fazla 11-12 saatleri görüyordur. Pil sağlığı %95. Neden bu kadar fazla kayıp var bilmiyorum, sanırım macOS sürümünden dolayı...

Hangi sürümü kullanıyorsunuz Monterey mi? Pil konusunda ise şu an Pil sağlığım 100 pil yüzden 90 ama 9 saat falan diyor sanırım zamanla artar.

1670618045723.png

Vallahi ben bu işe artık çok fazla tutulmaya başladım.
Sadece mobil olduğum zamanlarda MacBook Pro'mu yanıma alıp dışarı çıkıyorum. Kalan zamanlarda, Mac mini kullanıyorum. Sanıyorum son 11 aydır bu şekilde.

Ventura güncellemesinden sonra, pil sağlığım 80'e düştü misal :)
Bu durum inanılmaz can sıkıcı ama gerçek :(

Technopat Haberler

Geri
Yukarı