MacBook Air M4 vs MacBook Pro M4

Air modellerinde termal darboğaz var, içerisine daha güçlü bir işlemci koysalar da soğutma yetersiz. Bu yüzden fiyatını daha cazip tutuyorlar. OLED ekranlı Ultrabook sınıfı Windows laptoplar ortalama 250 - 300 gram daha hafif MacBook Air'lara göre. Air mı Pro mu derseniz, internet tarayıcı üzerindeyse işiniz Air, FinalCut vb kullancaksanız Pro derim. Aslında Mac'e özel uygulama kullanmayacağım, Windows'tan geliyorum derseniz ciddi bir yazılım maliyetiniz olacak ama keşfetmek de eğlencelidir.

Aslında yazılım işlerim için kullanacağım, kreatif işler ile pek alakam olduğu söylenemez. Visual Studio, Visual Studio Code, Postman gibi ücretsiz uygulamalar kullanacağım. Yazılım maliyetinden kastınız MacOS'un işletim sisteminin windows'a göre eksikliklerini third party uygulamalar ile kapattıklarını okumuştum kimisi ücretliymiş onlardan mı bahsediyorsunuz yazılım maliyeti derken acaba ?

Ekranı ve batarya bakımından tercih etmeyi düşünmüştüm aslında MBP m4 bütçelerinde muadili windows bilgisayar önerileriniz var ise onları da incelemek isterim.

Aslında yazılım işlerim için kullanacağım, kreatif işler ile pek alakam olduğu söylenemez. Visual Studio, Visual Studio Code, Postman gibi ücretsiz uygulamalar kullanacağım. Yazılım maliyetinden kastınız MacOS'un işletim sisteminin windows'a göre eksikliklerini third party uygulamalar ile kapattıklarını okumuştum kimisi ücretliymiş onlardan mı bahsediyorsunuz yazılım maliyeti derken acaba ?

Ekranı ve batarya bakımından tercih etmeyi düşünmüştüm aslında MBP m4 bütçelerinde muadili windows bilgisayar önerileriniz var ise onları da incelemek isterim.
Hocam ben pro alman taraftarıyım

Ben de benzer işler için düşünüyorum, güçlü bir masaüstüm var ama bazen iş nedeniyle 1-2 aylık seyehatlerim oluyor Windows bir laptopum var Air M4 ile değiştirmeyi düşünüyorum. Aynı programlar için M4 256 GB yeterli olur mu kullandığımız uygulamalar aynı.

Selamlar, ben M4 pro aldım, hafıza konusunda hangi uygulamaları kullandığınıza vb. gibi durumlara göre yeterli yetersiz diyemeyeceğim sizlere.

Ancak kendi tecrübemi aktarmam gerekirse;
Dış mekanlarda özellikle yoğun güneş alan noktalarda laptop açacaksanız parlaklık problemi olabilir M4 Air daha düşük ekran parlaklığı olduğunu hatırlıyorum. (Ben çoğunlukla kullandığımdan ekran parlaklığının fazla olması çok işime yaradı.)
Keza Şarj konusunda biraz daha az sarj kapasitesi olduğunu biliyorum. (Yoğun işlem tükettiyorum, yazılımcıyım server ayakta oluyor çoğu zaman çok sekmeli tarayıcı herzaman açık oluyor, Resim düzenleme programları oluyor buna rağmen beni hiç ama hiç üzmedi cihazın bataryası.)

Bana sorarsanız dış mekan'da çok fazla bilgisayar açmayacaksanız ve yoğun işlem gücü tüketen programlar kullanmıyorsanız ve sadece portatiflik ön planda ise sizin için, size tavsiyem M4 Air 256GB olacaktır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı