MacBook Air mi Monster oyun bilgisayarı mı?

Salihqqqq

Centipat
Katılım
17 Ocak 2020
Mesajlar
8
Krallar, öncelikle hepinize merhaba. Şu an 8.sınıfım ve LGS'ye bağlı olaraktan laptop edinme gibi bir planım var.

Hedeflerime ulaşırsam yurtta kalacağım ve bir bilgisayar lazım olacak. Monster T7 v20.1 ve 2019 MacBook Air arasında kaldım.

Sorularım şunlar:
1) Mac alırsam CS falan oynayabilir miyim?
2) Mac gerçekten de dedikleri kadar kullanışlı mı?
3) Arada ne gibi farklar var?
4) Son olarak sizce kararımı hangi yönde kullanabilirim?

Not: Lütfen daha belli değil niye soruyorsun demeyin, hiç olmazsa bir kararım, fikrim olsun istiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yazılımcı değilsen mac pek mantıklı değil. Yazılımcıysan da pek mantıklı değil gerçi ama neyse. Mac alarak kendini kısıtlamış olursun sadece.
 
Yazılım, tasarım, içerik üretimi için MacBook; oyun amacı için Windows cihaz alınır. Ve tabii ki Windows cihazda da rahat rahat içerik üretebilirsiniz. Muhtemelen oyun oynayacaksınız, bundan dolayı da Windows cihaz almalısınız.

Yurtta kalacağım demişsiniz, taşınabilirlik önemli bir etken olacaktır sizin için. Alacağınız cihazın 2 KG'dan hafif olmasına dikkat edin.

Marka tercihi olarak ise bence ASUS almalısınız.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin iki bilgisayarı karşılaştırmak çok saçma fakat yine de görüşümü belirteyim. Eğer oyun oynamayacaksan MacBook öneririm. Yurtta kalacağını söylemişsin durumuna bağlı olarak ağırlık problemi olmamalı bu konuda MacBook daha avantajlı. Fakat sorduğun sorulara bakılırsa oyun oynamak istiyorsun gibi duruyor. Bu yüzden tercihini Windows işletim sistemine sahip laptoplardan yana kullanabilirsin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mac alırsan oyunu unut. Zaten birçok oyunun macOS'a desteği yok. Oyunlar çok sınırlı. Olan oyunlarda da Windows'a göre çok daha az performans alacağın kesin. Ama kullanış açısından Windows'u 5'e katlar 10'la çarpar. Kesinlikle çok sade ve çok basit. Her şey o kadar yerli yerinde ki deneyimlemeyen bilemez. (Halihazırda 2013 Late Mac Pro kullanıyorum. Sorun varsa sorabilirsin.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Mac alırsan oyun oynamayı unutmalısın dostum.
CS falan oynayacaksan kesinlikle oyun bilgisayarı almalısın.
 
Ben olsam Monster alırdım açıkçası. Yazılım için de işini görür. Ama ağır olmamasına dikkat et. Şimdiden hayırlı olsun dostum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı