MacBook Air vs 3060'lı 16 GB RAM'lı notebook

Canım sıkılırsa oyun oynarım diyorsanız 3060'lı laptopu tercih edin MacBook'a bakmayın bile. Oyun oynamıyorsanız MacBook alın geçin derim.
 
Merhabalar burası baya karışmış :). Bir süredir bende bu konuyu araştırıyorum. Öncelikle mimaride hangi programları hangi düzeyde kullanacaksın (prof.-amatör başlangıç-öğrencilik vb.) programların macOs ile olan uyumları sıkıntılı. Örnek olarak ben profesyonel olarak ağır yüklü autocad çizimleri açıyorum macos'ta autocad sürümü classic değil Rosetta 2 sürümü geçerli bu da arayüz ve bazı komutlarda değişiklik gösteriyor benim için ters bir durum o yüzden hala kararsızım. Araştırmaya devam ettiğimde windows kurabildiğimi orda autocad yükleyip classic sürümü kullanabiliyoruz ama m1-m2 serisi işlemcilere windows kurmak için gerekli program (ismi Parallels) dolar ile yıllık bir abonelik mevcut. Eski modellerde intel işlemcili olanlarda ücretsiz programlar vardı artık o kalktı gibi gözüküyor ama bu aşamada takıldım acaba başka bir çaresi olabilir mi diye araştırıyorum yabancı kaynaklar daha yardımcı bu konularda. Ayrıca 3D üstüne yoğunlaşacaksan 3DsMax Lumion falan kullanacaksan bunlarda macbookta ulaşması zor olacaktır hem sürümleri hem uyumlulukları, ücretleri yorabilir seni. Revit hiç çalışmıyor mesela. Mimarlığın üç boyutlu kısmına ağırlık vereceksen eğer işlemcisi güçlü ekran kartlı bir windows daha garanti bir seçim olacaktır senin için. Telefondan dolayı bir macbook alma hevesindeyim ama işim gereği maalef ters düşüyor. bu uzun yazıyı okuyup bilgi sahibi olan varsa lütfen cevap versin ona göre alalım bizde :)

Not: Merak ettiğin programların uyumluluğuna ve hangi sürümlerle çalıştığına Apple silikon hazır mı? bu siteden bakabilirsin.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı