MacBook alınır mı?

Şimdiye kadar daha yanlışını görmedim sayın hocam. Biraz ahmaklık ettim Pro model almakla. Yaptığım işler fazla ağır değil ve çoğunlukla ders çalışırken kullanıyorum. Size tavsiyem benim gibi kullanacaksanız Air almanız.

Ama özellikle bu modeli alacaksanız birkaç şeyden bahsedeyim size:
  • Ekran inanılmaz leke tutuyor ve bu lekeler kolayca silinmiyor. Kaliteli mikrofiber bez ve spreyle hafif ovalamanız lazım fakat çizme ihtimaliniz de var.
  • Klavye aydınlatması inanılmaz yetersiz. Yani gecenin köründe parlaklığı maksimuma alsam bile herhangi bir şey göremiyorum.
  • Biraz ağır. Yani sürekli çantada taşınacak bir bilgisayar değil. Bu yüzden yanına bir adet iPad almanızı öneririm.
  • 2.4GHz Wi-Fi ağlarına çok zayıf bağlanabiliyor. 5GHz olmayan bir ağ ile internete girmek ölüm gibi bir şey.

Hocam ayrıntılı açıklamanız için çok teşekkür ederim. 2.4 GHz'den ben de çok çektim özellikle toplu alanlarda çok beter bir şey. Bir post açtım Mac önermişler ama Apple firması her şeyi ayrı satması, bilerek eskitme yapması ve bundan ceza yemesi vs iyice soğuttu. Ayrıca sadece markaya para veriliyormuş gibi de hissettiriyor bazen. Aslında HP ile Huawei arasında kaldım. Ancak Huawei'nin de ekran ışığı sızdırmasından ve müşteri hizmetlerinin olmamasından çok yakınmışlar. Yoğun araştırmalar bizi bekliyor gibi.
 
Yani konununuzu inceledim. Söyledikleriniz için Mac gerçekten çok uygun bir bilgisayar. Sizi kısa/uzun vadede üzmeyecek bir bilgisayardır. Planlı eskitme olayı Mac'ler için çok geçerli değil. 2015'ten kalma Mac'ler bile cayır cayır çalışıyor.
 

Geri
Yukarı