MacBook M1 2020 mi Matebook D16 2024 13th mi?

Merhaba bende bu 2 cihaz arasında kaldım. Hangisini satın aldın memnun musun?
Matebook aldım ben şarj süresi 5-6 saat gidiyor. Görüntüsü soluk neden bilmiyorum hiç canlı değildi. Görüntü kalitesi tabiki macbookun daha iyidir keza şarj süreside öyle diyorlar ikisininde avantaj dezavantaj durumları var hocam. Ekran genişliği ve üretim yılını dert etmezsen Macbook almalısın

Matebook aldım ben şarj süresi 5-6 saat gidiyor. Görüntüsü soluk neden bilmiyorum hiç canlı değildi. Görüntü kalitesi tabii ki MacBook'un daha iyidir keza şarj süreside öyle diyorlar ikisinin de avantaj dezavantaj durumları var hocam. Ekran genişliği ve üretim yılını dert etmezsen MacBook almalısın.

Anladım teşekkür ederim benim için şarj süresi önemli M1 çip işlemcinin uzun yıllar idare edeceğini düşünüyordum zaten YouTube, ders ve Netflix için kullanacağım MacBook almaya karar verdim.

Aynı ikilemde kaldım.
Programlama ve Photoshop ve basit web işlerimi görmek için düşünüyorum.

Dün gidip kasa ve ekran kalitelerini kontrol ettim.

MacBook 2K ve 13 küsur inclik çok daha küçük bir ekranda, D16 1080p ve ekranı çok daha büyük bu da az piksel yoğunluğu demek.
İkisini Yan yana koyduğunda görüntü canlılığı ve netliği ile Mac çok önde, ötekine bakasın gelmiyor diyebilirim.

Kasa kalitesi ve hissiyatı çok iyi, üstelik bayağı hafif.
Telefon kullanır gibi yatakta kullanılabilir, küçük masası olan kafelerde de rahatça iş görür.
Toplu taşımada bile kullanılabilir o derede.
D16 için aynısını söyleyemem, boyutuna göre hafif fakat yine de kasa ve ağırlık olarak benim için çok kaba.
MacBook ile yan yana koyduğumda bir artısını göremedim büyüklüğünün. Çözünürlük ve panel kalitesiyle fark kapanmış.

Benim temel kaygım 8 GB RAM nasıl bir problem yaratır daha önce iOS kullanmadığım için bilmiyorum.
16 GB'a upgrade edip 8-10klık farka çıkarsam da düz Matebook 14 alırdım.
2K, dokunmatik panel, DDR5 RAM, 14 inc küçük şık bir cihaz.
8 RAM'lı Air harici opsiyon değil bende o fiyatta daha kaliteli ve güncel cihazlar var.
Bu fiyat aralığında daha kaliteli bir cihaz göremedim diyebilirim.
D14 aynı fiyatta olsa onu düşünmeden alırım fakat 25 üzerine çıkmam 1080p cihaz için.
MacBook'lar değerini çok iyi koruyor 1 yıl kullanıp yeterli gelmezse satabilme opsiyonu da var.
Ben de kararsızım, bekliyorum iyi bir indirim ya da iyi bir zam gelse de beni dertten kurtarsa diye.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı