MacBook M4 Air alınır mı?

Sıcaklık değerleri genel kullanımda gayet normal görünüyor. 4K video testlerinde hafif ılınma oldu o kadar ısınma şu anlık deneyimleyemedim tabii bu bir stress testi olmadığı için net bir sonuç göstermez belirteyim. Ekran parlaklığı gayet yeterli bu arada Pro ekranının nit seviyesine gerek bile yokmuş onu anladım. Şarjı daha deneyimleyemedim %47 ile geldi ben full parlaklıkta yaklaşık 4-5 saat full Bluetooth AirDrop son ses müzik + 7-8 uygulama + full klavye parlaklığı + güncelleme vs yaptım anca bitti ama bu da tam sonuç göstermeyeceği için bataryayı tamamen sıfırladım biraz önce ve şarja taktım. Bu arada şarjı çok saçma bir şekilde 3 saatte falan doluyormuş çok şaşırdım. Almadan önce bunu hiç araştırmamıştım (orijinal kutudan çıkan adaptör 35W çünkü o yüzden 3 saatte doluyor Apple 70W adaptörü parayla satıyor) çünkü benim Windows cihazım bile 1.5 saatte dolduruyor ve 7 saat pilde dayanabiliyor yani Apple'da Max 1.5 saatte dolar dedim ama maalesef.
Ekliyorum şimdi.
60Hz evet beni bayağı bir rahatsız etti ana cihazım 165Hz ve 60Hz ekran görmek gerçekten de sinirimi bozdu ki macOS animasyonu bol bir işletim sistemi.

60Hz'e ben alışamadım sizin gibi ya bilmiyorum neden. VS Code vs kaldırır bence de rahatlıkla zaten.

Son düzenleme:
M3 almanı öneririm. Aradaki fiyat farkına değecek değişiklikler yok.

M3 ile M4 arasında kayda değer bir fiyat farkı yok eğer m4'ü öğrenci indirimiyle alırsan. (m3e indirim yok) ayrıca 8 GB RAM önemli bir değişiklik. O yüzden M4 çok daha avantajlı. Yanılıyor muyum?

@Crexyyy
@çokdüşünenbiri

iyisiyle kötüsüyle her anlamda incelemeye çalıştım. bir blog yazısı hazırladım. belki ilginizi çeker:
15 Yıllık Windows Kullanıcısının İlk macOS Deneyimleri

Linke tıklanmıyor tekrar ekliyorum:

Son düzenleme:
@Destie Hocam otomatik parlaklık düzgün çalışıyor mu? Manuel olarak en düşük parlaklık ayarlamaz isem gündüz bile acayip kıstığı oluyor. Mağazada da denedim M2’lerde böyle bir sorun yok. En az 4 farklı M4 ve M2 ile test ettim.

Eline sağlık hocam. Teşekkürler.

Hocam ben cihazı açtıktan 5 dk sonra hemen kapattım otomatik parlaklığı. Oturduğum yerde arkamda cam olduğu ve ışık geldiği için sürekli full parlaklığa alıyordu. Ben genelde %50 parlaklıkta kullanıyorum o bile çok yeterli benim için.

Bir de yazımda bundan bahsetmiştim. Şu Among Us bile 100 dereceye çıkardı laptopu. Acaba benimki mi sorunlu anlamadım. Deneme şansınız varsa siz de deneyebilir misiniz? App Store'dan indirdim Among Us'ı bu arada. Açtığım anda cihaz delice ısındı. Siz de deneyebilirseniz çok güzel olur benim cihaz sorunluysa iadeye gönderirim.

Son düzenleme:
Hocam evde yansıyan o güneşe rağmen %50 parlaklık tatmin ediyorsa sizce dışarıda %100 ile rahat eder miyim?

Deneyeyim hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…