Hocam tabii ki konu dışı sayılabilir diye sormamıştım. Sıcaklık değerli gün içerisinde nasıl dışarıda vs kullanıyor musunuz? Ekran parlaklığı güneşli bir günde güneş vuran yerde yeterli oluyor mu? Şarjınız ortalama ne kadar süre gidiyor? 60Hz rahatsız ediyor mu? VS Code ve tarayıcı işleri için Pro ile arasında kaldım.
Hocam dışarıda kullanmadım. Ancak Max parlaklıkta güneş alan salonda yeterli gibi ama az daha aydınlık yerde bir tık üzebilir ama biraz öznel bir durum ve gerçekten dış ortamda test etmeden de yanıltmak istemem.
Sıcaklık sıfır diyebilirim tarayıcı, pages, Spotify vs. zaten yük bindirmiyor ama bunlarda ılımıyor bile. Yükte hâlâ test edemedim.
Sadece 1 devir kullandım evde yine günlük kullanımda otomatik parlaklık ile %17 şarja kadar 12 saat ekran süresi aldım.
Beni en çok şaşırtan şey 60 Hz kısmı. Bu kadar rahatsız etmeyeceğini sanmıyordum ama inanın hiç rahatsız etmiyor, 144 Hz idi bozulan laptopum ve yine 120 Hz 16 Pro kullanıyorum telefon olarak.
VS Code için ne kadar zorlarsınız bilmiyorum ama bence Air altından kalkabilir ve fiyat farkı azımsanmayacak kadar fazla ben de Pro'dan direkt vazgeçmiş idim. Yoksa fanlı, sıvı metal soğutma bulunan ve 32 GB RAM'li Windows'taki uçsuz bucaksız çoklu uygulama çalıştırma keyfi başka ama Pro dahi alsanız RAM 16 GB yine bir yerde kısıtlar uç kullanımlarda.
M3 almanı öneririm. Aradaki fiyat farkına değecek değişiklikler yok.
Eline sağlık hocam. Teşekkürler.M3 ile M4 arasında kayda değer bir fiyat farkı yok eğer m4'ü öğrenci indirimiyle alırsan. (m3e indirim yok) ayrıca 8 GB RAM önemli bir değişiklik. O yüzden M4 çok daha avantajlı. Yanılıyor muyum?
@Crexyyy
@çokdüşünenbiri
iyisiyle kötüsüyle her anlamda incelemeye çalıştım. bir blog yazısı hazırladım. belki ilginizi çeker:
15 Yıllık Windows Kullanıcısının İlk macOS Deneyimleri
Linke tıklanmıyor tekrar ekliyorum:
15 Yıllık Windows Kullanıcısının İlk macOS Deneyimleri
YaklaÅık 15 yıldır Windows iÅletim sistemi kullandıktan sonra ilk kez macOS deneyimleme fırsatım oldu. Bu deneyimi MacBook Air M4 cihazındaâ¦medium.com
@Destie hocam otomatik parlaklık düzgün çalışıyor mu? Manuel olarak en düşük parlaklık ayarlamaz isem gündüz bile acayip kıstığı oluyor. Mağazada da denedim M.2'lerde böyle bir sorun yok. En az 4 farklı M4 ve M.2 ile test ettim.
Hocam evde yansıyan o güneşe rağmen %50 parlaklık tatmin ediyorsa sizce dışarıda %100 ile rahat eder miyim?Hocam ben cihazı açtıktan 5 dk sonra hemen kapattım otomatik parlaklığı. Oturduğum yerde arkamda cam olduğu ve ışık geldiği için sürekli full parlaklığa alıyordu. Ben genelde %50 parlaklıkta kullanıyorum o bile çok yeterli benim için.
Eki Görüntüle 2568695
Bir de yazımda bundan bahsetmiştim. Şu Among Us bile 100 dereceye çıkardı laptopu. Acaba benimki mi sorunlu anlamadım. Deneme şansınız varsa siz de deneyebilir misiniz? App Store'dan indirdim Among Us'ı bu arada. Açtığım anda cihaz delice ısındı. Siz de deneyebilirseniz çok güzel olur benim cihaz sorunluysa iadeye gönderirim.
Deneyeyim hocam.Hocam ben cihazı açtıktan 5 dk sonra hemen kapattım otomatik parlaklığı. Oturduğum yerde arkamda cam olduğu ve ışık geldiği için sürekli full parlaklığa alıyordu. Ben genelde %50 parlaklıkta kullanıyorum o bile çok yeterli benim için.
Eki Görüntüle 2568695
Bir de yazımda bundan bahsetmiştim. Şu Among Us bile 100 dereceye çıkardı laptopu. Acaba benimki mi sorunlu anlamadım. Deneme şansınız varsa siz de deneyebilir misiniz? App Store'dan indirdim Among Us'ı bu arada. Açtığım anda cihaz delice ısındı. Siz de deneyebilirseniz çok güzel olur benim cihaz sorunluysa iadeye gönderirim.
Hocam evde yansıyan o güneşe rağmen %50 parlaklık tatmin ediyorsa sizce dışarıda %100 ile rahat eder miyim?