MacBook M4 Air alınır mı?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Ömür boyu Windows kullanan biri olarak gerek uyum gerek kolaylık açısından sorun yaşamaktan korkuyorum. Son sınıf bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Bariz bir alana yönelmedim ancak Microsoft forms çalışamayacaksam veya Apple üzerine yazılım geliştirmek dışında esneklik olmaması beni kararsız bırakıyor.

Oyun oynanmayacak. Bunun dışında benzer bütçedeki laptoplara göre batarya performansı ve ekran kalitesi cezbediyor. Ek olarak iPhone kullanıyorum bunun ne kadar bir artısı olabilir emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Alınır ekosistem için harika bir tercih.
Hocam küçük ekran, özgürlük kısıtı, oyun oynamaktan vazgeçme gibi birçok dezavantajı kabul edecek kadar artısı ne olur? Yazılım anlamında beni aldığıma pişman etmemeli çünkü tek bir laptopum olacak.

Hocam küçük ekran, özgürlük kısıtı, oyun oynamaktan vazgeçme gibi birçok dezavantajı kabul edecek kadar artısı ne olur? Yazılım anlamında beni aldığıma pişman etmemeli çünkü tek bir laptopum olacak.

Pil konusu en büyük artısı hafifliği ve malzeme kalitesi de çok iyi yazılım konusunda yeterli.
Oyun konuna evet Windows laptoplar daha iyi olur ama Apple da kendini geliştiriyor bu konuda.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
PlayStation ile devam edeceğim böyle bir durumda hocam. Diğer endişelerim için ne diyorsunuz?

İnanılmaz bir farklılık var orası doğru. Uyumsuzluk konsunda sorun yaşayacağını sanmam birçok araç tool ve yazılım IDE'leri Mac tarafında çok çok daha iyi çalışıyor. 3 farklı Mac kullandım tecrübe ettim.
Onun dışında sanal makine vs. de kurabilirsin en azından Windows gibi kullandıkça şişen gizliliğe önem vermeyen çöp bir işletim sistemi yok.

İnanılmaz bir farklılık var orası doğru. Uyumsuzluk konsunda sorun yaşayacağını sanmam birçok araç tool ve yazılım IDE'leri Mac tarafında çok çok daha iyi çalışıyor. 3 farklı Mac kullandım tecrübe ettim.
Onun dışında sanal makine vs. de kurabilirsin en azından Windows gibi kullandıkça şişen gizliliğe önem vermeyen çöp bir işletim sistemi yok.
Aslında çok iyi bir GPU’ya sahip masaüstüm de var sadece işlemcisi zayıf. Benim psikolojik olarak Windows’ta yapıp Mac ile yapamadığım olursa niye para harcadım ne gerek vardı gibi şeyler düşünmek istemiyorum. Özellikle Microsoft tarafı için sormaktayım.

Bende siz gibi Mac'e yeni geçtim. Bundan önce hep Windows kullandım. Hala alışma sürecindeyim. Windows'ta yapıp Mac'te yapamayacağınız bir şey olduğunu düşünmüyorum. Oyun vs performans gerektiren şeyler olmaz tabii ama kodlama açısından bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kaldı ki benim bir arkadaşım Mac'te Android'e uygulama çıkarttı. Bir sorunla karşılaşırsanız illaki bir çözümü vardır. En kötü ihtimalle uzaktan Windows'a bağlanırsınız orada halledersiniz. Taşınabilirlik açısından çok rahat MacBook.

Bende siz gibi Mac'e yeni geçtim. Bundan önce hep Windows kullandım. Hala alışma sürecindeyim. Windows'ta yapıp Mac'te yapamayacağınız bir şey olduğunu düşünmüyorum. Oyun vs performans gerektiren şeyler olmaz tabii ama kodlama açısından bir sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Kaldı ki benim bir arkadaşım Mac'te Android'e uygulama çıkarttı. Bir sorunla karşılaşırsanız illaki bir çözümü vardır. En kötü ihtimalle uzaktan Windows'a bağlanırsınız orada halledersiniz. Taşınabilirlik açısından çok rahat MacBook.
Hocam pil performansı kağıt üstünde 18 saat deniyor ama siz ne kadar tecrübe ediyorsunuz? Bir de 13.6 çok küçük geliyor mu? Son olarak iPhone ile kullanıcı iseniz gerçekten bu kadar dillendirmeye değecek bir kolaylık var mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı