MacBook M4 Air alınır mı?

Evet gördüm Apple indirimini teşekkürler ama halihazırda bir AirPods Pro'ya sahip olduğum için değerlendirmeyi düşünmedim.

Siz yine deneyimlediğin bir şey olursa iyi/kötü buraya yazın lütfen takipteyim.
Hocam bugün öğlen salonda kullandım ve otomatik parlaklık yaklaşık 20-25 dakika maksimumda tuttu ardından yarım saat kadar da daha az güneşte %50-60 arası baktım. Ekran süresi olarak 1 saat 10 dakika görünmekte. Ağır güç için bu günlük kullanım batarya ı bitene ya da %15-20 olana kadar test edip öyle geçeceğim.

Şu an şarjı %65.

Ekran Resmi 2025-08-24 13.12.28.png

Hocam bugün öğlen salonda kullandım ve otomatik parlaklık yaklaşık 20-25 dakika maksimumda tuttu ardından yarım saat kadar da daha az güneşte %50-60 arası baktım. Ekran süresi olarak 1 saat 10 dakika görünmekte. Ağır güç için bu günlük kullanım batarya ı bitene ya da %15-20 olana kadar test edip öyle geçeceğim.

Şu an şarjı %65.

Eki Görüntüle 2561765

Teşekkürler. Midnight rengini sipariş verdim şimdi. Diğer renklerini hiç beğenmiyordum parmak izi vs kalırsa da kalsın aman dedim aldım vallahi. Umarım pişman olmam. Bu arada teslimat kaç gün sürdü size?

Teşekkürler. Midnight rengini sipariş verdim şimdi. Diğer renklerini hiç beğenmiyordum parmak izi vs kalırsa da kalsın aman dedim aldım vallahi. Umarım pişman olmam. Bu arada teslimat kaç gün sürdü size?
2 güne yakın. Hayırlı olsun hocam. Kısa vadede pişman olmayız sanıyorum ama RAM tarafı kafamı kurcalıyor ara sıra.

2 güne yakın. Hayırlı olsun hocam. Kısa vadede pişman olmayız sanıyorum ama RAM tarafı kafamı kurcalıyor ara sıra.

Teşekkür ederim. RAM neden kafanızı kurcalıyor ki? M4'lerle beraber minimum 16 GB standartına geçti Apple. 8 olsa ben almazdım zaten ama 16 GB Air için kullanılacak her şeye yeterli diye biliyorum ben.

Teşekkür ederim. RAM neden kafanızı kurcalıyor ki? M4'lerle beraber minimum 16 GB standartına geçti Apple. 8 olsa ben almazdım zaten ama 16 GB Air için kullanılacak her şeye yeterli diye biliyorum ben.
Öyle hocam ama bu upgrade imkansız olması psikolojik olarak etkiliyor sanırım beni.

Hocam merhabalar. M4 Air ile M3 pro arasında kaldım. Memnum musunuz? Amacım oldukça uzun süreler kullanmak olduğu için ömürlük istiyorum. Pil, ekran kalitesi(özellikle siyahlar), 60hz ekran hakkında yorumlarınız nedir? Kaç inç alımlalı? SSD ne kadar olmalı?

Hocam merhaba. M4 Air ile M3 Pro arasında kaldım. Memnum musunuz? Amacım oldukça uzun süreler kullanmak olduğu için ömürlük istiyorum. Pil, ekran kalitesi(özellikle siyahlar), 60Hz ekran hakkında yorumlarınız nedir? Kaç inç alımlalı? SSD ne kadar olmalı?

M3 Pro'nun fiyatı ne kadar? Ben iş için dışarıda kullanma öncelikli aldığım için 256 GB tercih ettim yanına 1 TB harici SSD alırım dedim gerekirse. (Apple +256 GB'ı 10.000 TL'ye satıyor çünkü) ama siz ana cihaz olarak kullanacaksanız min 512 GB almanızı öneririm ben ana cihazımda 1.5TB kullanıyorum anca yetiyor açıkçası. Tabii kullanım meselesi ama Mac'lerde sonradan upgrade olmadığı için sorun yaratır bence. Ayrıca yine kişisel zevk meselesi tabii ama ömürlük alacağım cihazın 13 inç olması benim için büyük dezavantaj olurdu fikrimi isterseniz.

M3 Pro'nun fiyatı ne kadar? Ben iş için dışarıda kullanma öncelikli aldığım için 256 GB tercih ettim yanına 1 TB harici SSD alırım dedim gerekirse. (Apple +256 GB'ı 10.000 TL'ye satıyor çünkü) ama siz ana cihaz olarak kullanacaksanızmin 512 GB almanızı öneririm ben ana cihazımda 1.5TB kullanıyorum anca yetiyor açıkçası. Tabii kullanım meselesi ama Mac'lerde sonradan upgrade olmadığı için sorun yaratır bence. Ayrıca yine kişisel zevk meselesi tabii ama ömürlük alacağım cihazın 13 inç olması benim için büyük dezavantaj olurdu fikrimi isterseniz.

60 civarı M3 Pro'lar. 16 GB RAM kesin yeterli diye düşünüyorum Mac için. Peki harici SSD işe yarar mı hız konusunda sorun yaratır mı? Ayrıca ekran paneline çok önem veriyorum dediğim gibi. %80 okul, dizi-film ve kendimi geliştirme amaçlı, %20 ise çok ihtimal vermesem de oyun oynayabilirim. Harcamışken paramı düzgün harcayıp mezun olduktan sonra da kullanmak istiyorum. Uzun ömürlü olsun, pili uzun gitsin, taşıması da kolay olsun.

60 civarı M3 Pro'lar. 16 GB RAM kesin yeterli diye düşünüyorum Mac için. Peki harici SSD işe yarar mı hız konusunda sorun yaratır mı? Ayrıca ekran paneline çok önem veriyorum dediğim gibi. %80 okul, dizi-film ve kendimi geliştirme amaçlı, %20 ise çok ihtimal vermesem de oyun oynayabilirim. Harcamışken paramı düzgün harcayıp mezun olduktan sonra da kullanmak istiyorum. Uzun ömürlü olsun, pili uzun gitsin, taşıması da kolay olsun.

Pil ve hafiflik için endişe etmenize gerek yok bu konuda Mac'ten daha iyisini görmedim henüz. Harici SSD tamamiyle iş görür çünkü Thunderbolt portları kullanıyor aldığınız SSD kaliteli olsun yeter. 16 GB RAM gayet yeterli dediğiniz gibi. Oyun için bir M4 Air asla almazdım şahsen. Yer yer bazı oyunları oynama imkanı sunan Mac özellikle Pro cihazlarda daha iyi bir performans sunuyor. Air'de fan çıkışı bile yok maalesef. O yüzden ben olsam oyun oynamak için bir M4 Air düşünmezdim. Bu arada M3 Pro 60 bine bulmanız biraz zor link atabilir misiniz acaba?

Ekran konusuna gelirsek sizi tatmin edeceğinden eminim. Pro kasada MiniLED var tabii farkını ben de deneyimlemedim ama ikisinin de pişman etmeyeceği kesin.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı