RTX3060ASUS
Hectopat
Daha fazla  

Merhaba arkadaşlar, bugün size bir sorum olacak çok kararsız kaldım öncelikle gelecekte yazılım mühendisliği okumak istiyorum şu an elimde hazır sistem bir RTX 3060 ve i5 10400F var. Bunlara ek olarak en büyük hobim gitar çalmak ve iki adet gitarım var biri klasik biri elektro. Klasik gitarımın fiyatı 11.500 civarı elektro gitarımın ise 6.000 TL civarı. Sorum şu ailemle konuştum ve kendi paramı biriktirip bir adet jackson soloist gitar almama izin verdiler ama kendi gitarlarımı satmak koşuluyla ya da (bu sene yazın bir yazılım mühendisinin yanına çalışmaya gidip bir şeyler öğrenmeye çalışacağım) koşulsuz bir adet MacBook Pro M.2 almama izin verdiler ve bana masaüstü bilgisayar değil laptop lazım özelliklede bu yaz. Annemle de şöyle bir konuşma geçti aramızda eğer ki ODTÜ, İTÜ vs. gibi büyük üniversitelerden birini kazanırsam 60.000 TL'lik bir gitar almama izin verdi ama çok kararsızım yıl sonunda da bir konserimiz olacak sizce MacBook mu almalıyım yoksa gitar mı? ( eğer ki gitar alırsam MacBook için para biriktirmem lazım ailem üniversite kazanırsam biraz destek çıkacaklarını söylüyorlar ve gitarda daha orta seviye olduğumu üst seviye bir gitarı geliştikçe almamın daha mantıklı olduğunu ve kariyerimin hobimden önce geleceğini söylüyorlar. Ek olarak kariyerimi müzik üzerine kurmak istemiyorum ve 10. sınıfım )
Jackson X Serisi Soloist SLX DX Camo Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | Zuhal Müzik ( şu an alırsam bu gitarı alacağım )
https://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/macbook-pro/14-inç-uzay-grisi-10-çekirdekli-cpu’ya-ve-16-çekirdekli-gpu’ya-sahip-apple-m2-pro-çip-512gb ( şu an alırsam bu MacBook'u alacağım )
Sizce hangisi daha mantıklı?

Jackson X Serisi Soloist SLX DX Camo Elektro Gitar Fiyatı, Özellikleri | Zuhal Müzik ( şu an alırsam bu gitarı alacağım )
https://www.apple.com/tr/shop/buy-mac/macbook-pro/14-inç-uzay-grisi-10-çekirdekli-cpu’ya-ve-16-çekirdekli-gpu’ya-sahip-apple-m2-pro-çip-512gb ( şu an alırsam bu MacBook'u alacağım )
Sizce hangisi daha mantıklı?

Son düzenleyen: Moderatör: