Macbook Nasıl Bir Bilgisayar?

Oyun oynamıyorsanız kesinlikle Macbook alın. Late 2008 Macbook Pro ve 2012 Mid Macbook Pro olmak üzere 2 cihaza sahibim. SSD yükseltmesi hariç başka hiçbir şey yapmadım performansı ilk gün gibi. 2008 ve 2012'de çıkan Windows laptoplar tarihi eser muamelesi görüyor şuan. Uzun ömürlü olsun kasmasın çökmesin rahat kullanılsın oyunla işim yok diyorsan Macbook.
Şu sıralar ikinci el Macbook Pro 2015 almayı düşünüyorum ne dersiniz?

Bizim üniversitedeki bir kızda Macbook Air vardı. Yeni almıştı ve baya pahalıya geldiğini söylüyordu. Boyut olarak küçüktü. Taşınabilirlik konusunda güzel bir bilgisayar. Kadın çantasına sığdırmıştı. :)

Görebildiğim kadarıyla MacOS yüklüyken stabil çalışıyor. Uygulama açılıp kapanırken herhangi bir gecikme ve donma yoktu. MacOS'a ek olarak Windows 10'u da kullanıyordu. Diski ikiye bölmüş, hem MacOS, hem de Windows 10 kullanıyordu. Nedense Android Studio'yu Windows 10'dayken kullanıyordu.

Ekran kalitesi güzeldi. Renkler canlıydı.

Macbook'lar genelde kodlama, video ve fotoğraf düzenleme işlerinde tercih ediliyor. Benim bildiğim bu şekilde.

MacBook'lar güzel bilgisayarlar ancak Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği genelde Microsoft teknolojileri üzerinden veriliyor. Daha 1. Sınıf'ta Visual Studio kullanmanız gerekebilir düz C programı yazmak için bile. Hocalar da alıştıkları programlar olan Windows tabanında daha bilgililer yani benim üniversitemde böyleydi. Tabii hocalardan Mac kullananlar var ancak onlar da dual boot kullanıp Windows da kullanıyorlar gerekince. Bence Apple'a uygulama geliştirmeyecekseniz veya müzik-video işleriyle uğraşmıyorsanız Windows tabanlı bir cihazla üniversitede daha rahat edersiniz. Bir de oyun oynamayı düşünüyor musunuz o da önemli. MacBook'larda oyun da oynatabilen cihazlar olsa olsa 15" MacBook Pro'lardır ki en pahalı MacBook da odur. Elbette çoğu oyun için Windows da yüklemeniz gerekir MacBook'a. Ultrabooklar da gelişti zaman içerisinde Windows'ta da. Bütçe de önemli ancak Thinkpad'in üst serileri (X, T, Carbon) ile Dell XPS önerilebilir Windows tabanında. Yine de MacBook ile de iyi bir deneyim elde edebilirsiniz. Sadece çok bir artısı olmaz Windows kullanmanız gerekeceği için.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı