MacBook pil durumu şarj olmuyor ve şarj eksiliyor

Semih087

Decapat
Daha fazla  
MacBook Air M1 Monterey 12.1 kullanıyorum cihazda 6 gündür değişik bir durum var günde 1 sefer yapiyor bu işlemi şarj %100dolu iken %90a kadar yavaş yavaş düşüyor ve sonra tekrar şarj ediyor bu işlemi güç adaptörü takılıyken yapiyor güç kaynağı: Güç adaptörü pil durumu şarj olmuyor olarak gözüküyor bu sırada ve dikkatimi çeken nokta daha var bu işlemlerin başlandığı günden beri coconutbattery isimli programda pil kapasitesinin düştüğünü görüyorum %100'den %97.8e sonrada şu an %96.3 gozukuyor Apple pil sağlığı kisminda ise pil kapasitesi %100 pil sağlığı normal gozukuyor sizce sorun var mı nu normal mi sizin başınıza da bu şekilde bir olay geldi mi özellikle tecrübeli arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizin durumu biliyorum bu ekran görüntüsü atmis oldugunuz sürüm 12.1 Monterey ise normal zaten her şey şarj etme beklemede diyor ve istersen şimdi tam şarj edebilirsin diyor bende neden öyle gözükmüyor tuhaf olan o bende pil şarj olmuyor yaziyor sadece.
Çünkü benim bilgisayarım optimize etmeyi tamamlamış durumda, iOS'teki gibi kullanım şeklinizi ve sürelerinizi öğrenip ayarlıyor. Biraz daha kullanırsanız, ona göre %80'de tutmaya başlayacak. Yine söylüyorum, herhangi bir sıkıntı yok.

Çünkü benim bilgisayarım optimize etmeyi tamamlamış durumda, IOS'teki gibi kullanım şeklinizi ve sürelerinizi öğrenip ayarlıyor. Biraz daha kullanırsanız, ona göre %80'de tutmaya başlayacak. Yine söylüyorum, herhangi bir sıkıntı yok.

Screenshot_20220107-193728_Gallery.jpg

Bendeki durum bu şekilde sizde de başta böyle mi oldu usta.

Aynen öyle oluyor. Bazen %95'te keser, bazen %89 da keser.
Sonrasında benim size yolladığım ekran görüntüsündeki gibi olacak.

Peki ustam coconutbattery uygulamasında bu durumlar başlamadan önce pil kapasitesi %100 gozukuyordu şu anda o programa baktigimda %96.3 gözüküyor bu işlemlerden dolayi neden böyle bir durum değişikliği olmuş olabilir.

Peki ustam coconutbattery uygulamasında bu durumlar başlamadan önce pil kapasitesi %100 gozukuyordu şu anda o programa baktigimda %96.3 gözüküyor bu işlemlerden dolayi neden böyle bir durum değişikliği olmuş olabilir.
Pil sağlığı anlık olarak hesaplanamaz diye düşünüyorum. O yüzden orayı referans almanıza gerek yok. Sizin bilgisayarınız önemli olan yeri Apple'ın kendi pil sağlığı göstergesidir.

Pil sağlığı anlık olarak hesaplanamaz diye düşünüyorum. O yüzden orayı referans almanıza gerek yok. Sizin bilgisayarınız önemli olan yeri Apple'ın kendi pil sağlığı göstergesidir.

Cihazi 10 Kasım da aldım hocam yaklaşık 2 ay oldu bu şarj eksilme durumu ise 6 gün önce başladı sizce bu kadar geç başlaması normal mi daha önceden şarj eksilme durumu hiç olmadı cunku ve bu 6 gü önce başlayan optimize durumu asagu yukari ortalama kaç gün ya da ay süre sonra tamamlanmış olur sizinde başınızdan geçtiği için aynı süreç merak ettim.

Cihazi 10 Kasım da aldım hocam yaklaşık 2 ay oldu bu şarj eksilme durumu ise 6 gün önce başladı sizce bu kadar geç başlaması normal mi daha önceden şarj eksilme durumu hiç olmadı cunku ve bu 6 gü önce başlayan optimize durumu asagu yukari ortalama kaç gün ya da ay süre sonra tamamlanmış olur sizinde başınızdan geçtiği için aynı süreç merak ettim.
Ben dışarıya götürdüğümde de mümkünse prizde kullanıyorum. Arada sırada şarjdan çıkarır ve öyle kullanırım. 1-2 hafta sürer sanırım.

@Semih087 herhangi bir sorununuz olursa konu açın ve sosyal üyeleri olarak yardımcı olalım. Böylelikle herkes faydalanabilir. 👍🏻

Haklısınız hocam ve emin olun benim yaşadığım durumu yaşayan ve farkında olmayan bu durumun bir sürü kullanıcı var şu paylaştığımız post un degeri parayla ölçülemez bana göre herkes faydalansın tabii ki, son olarak hocam sizin bana attığınız görseldeki %79'da şarj durumu bekletildi olarak gözüken görseldeki cihazınız MacBook Air M1 Monterey 12.1'di değil mi hocam diğer arkadaşlarda bu sekilde dogru bilgiye ulaşsın.

Haklısınız hocam ve emin olun benim yaşadığım durumu yaşayan ve farkında olmayan bu durumun bir sürü kullanıcı var şu paylaştığımız post un degeri parayla ölçülemez bana göre herkes faydalansın tabii ki, son olarak hocam sizin bana attığınız görseldeki %79'da şarj durumu bekletildi olarak gözüken görseldeki cihazınız MacBook Air M1 Monterey 12.1'di değil mi hocam diğer arkadaşlarda bu sekilde dogru bilgiye ulaşsın.
Evet, sürüm ve cihazlarımız aynı. macOS Monterey 12.1 kullanıcısıyım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı