MacBook prizde mi kullanılmalı?

Onur2025

Yoctopat
Daha fazla  
Yeni bir MacBook aldım fakat bu bilgisayarların prizde mi yoksa pilli mi kullanılması gerektiğini bilmiyorum. Biraz araştirdim ama bazıları prize tak 100'den sonra kullan diyorlar, bazıları buna zararlı deyip pilli kullanmamız gerektigi savunuyor. Gerçek ne?

Bence MacBook'u şarja bağlı kullanmaya gerek yok ürünü alan kişiler zaten batarya süresinden dolayı alınıyor yanlışda olabilirim ama bilgim dahilinde böyle olduğunu düşünüyorum.

Pil sağlığı için %20 ve %80 arası kullanıyorum. Bazen o gün içinde yoğun kullanıcaksam 90 - 95'e kadar şarj ediyorum. Reddit'te işinden dolayı hep prizde kullananları görmüştüm bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Şarj fulken şarjda kullanırsan pili kullanmaz direkt prizden güç alır. Böyle yaptığında pil devrin artmayacağı için satarkende cihazın bataryası yeni gibi gözükür.

Makaleme göz atarsanız sorularınıza cevap alırsınız.

Kısaca şarjda kullanmalısın. Telefon değil bu, özellikle Macbooklar, bataryanın şarj kapasitesini özellikle korumak için ayrı bir çipe sahip. Bu çip, uygun gördüğünde şarjı yüzde 80'e sabitleyip bataryayı koruma moduna geçirip sadece prizden besleniyor.

Makaleme göz atarsanız sorularınıza cevap alırsınız.

Kısaca şarjda kullanmalısın. Telefon değil bu, özellikle Macbooklar, bataryanın şarj kapasitesini özellikle korumak için ayrı bir çipe sahip. Bu çip, uygun gördüğünde şarjı yüzde 80'e sabitleyip bataryayı koruma moduna geçirip sadece prizden besleniyor.
M1 den beri MacBook kullanan birisi olarak şarjda takılı olduğu zaman pil döngüsü artmıyor sağlığı düşüyor ama 2025 kasım ayında aldığım Pro m4 cihazımı hiç şarjda iken kullanmadım döngüm 332 ve pil sağlığım yüzde 100. Mümkünse Silicon işlemcilerde yani M serilerinde şarjda kullanmayın. Hep pilde kullanın ama eski intel serisi 2020 öncesi macbooklarda evet şarjda kullanmak daha mantıklıydı lakin silicon işlemci ile durum tam tersine döndü.

M1 den beri MacBook kullanan birisi olarak şarjda takılı olduğu zaman pil döngüsü artmıyor sağlığı düşüyor ama 2025 kasım ayında aldığım Pro m4 cihazımı hiç şarjda iken kullanmadım döngüm 332 ve pil sağlığım yüzde 100. Mümkünse Silicon işlemcilerde yani M serilerinde şarjda kullanmayın. Hep pilde kullanın ama eski intel serisi 2020 öncesi macbooklarda evet şarjda kullanmak daha mantıklıydı lakin silicon işlemci ile durum tam tersine döndü.
Ne tersine döndü açıklar mısın? ARM & X86-X64 çiplerle şarjın ne gibi bir alakası olabilir ki? Hele ARM daha verimli ve adaptörü çok daha az yorduğundan oradan beslenmesi çok daha kolay hale gelmişken ve T çipleri şarjı kontrol ediyorken.

Gereksiz kasıyorsunuz şu batarya olayını. Zaten adamlar ona göre optimize etmişler, yok sağlığım düştü yok şu oldu, bu oldu böyle düşünürseniz hayat zindan olur. Bırak istediğin gibi kullan, pil ömrün mü azaldı? Git değiştir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı