MacBook Pro 13 i5 vs M1 işlemci

Cevaplarınız için teşekkür ederim. MacBook Air ile Pro arasında çok performans farkı olur mu?

Cevaplarınız için teşekkür ederim. MacBook Air ile Pro arasında çok performans farkı olur mu?
Uzun süreli render işlemlerinde Air ısınıyor, Pro'da bu sıcaklık daha düşük. Çünkü Air'de yalnızca termal pad var. Ancak sanmayın ki Pro mükemmel bir soğutmaya sahip, değil. Radyatörsüz bir fanı var onun da. Bu işlemciler ARM mimarisi ve bundan kaynaklı yapısıyla ısınmıyorlar. Bu nedenle soğutma üstünde pek çalışılmamış. Pro ve Air'de performansta tek farkı renderda görürsünüz. Günlük kullanımda bir şey fark etmez. Performans bir yana farkları soracak olursanız da; daha kalın ve yapılı bir kasaya, daha büyük bir touchpade, touchbara sahip Pro. Ekran parlaklığı ise daha yüksek. Bunların haricinde bir fark olmaması lazım.

Son düzenleme:
Uzun süreli render işlemlerinde Air ısınıyor, Pro'da bu sıcaklık daha düşük. Çünkü Air'de yalnızca termal pad var. Ancak sanmayın ki Pro mükemmel bir soğumaya sahip, değil. Radyatörsüz bir fanı var onun da. Bu işlemciler ARM mimarisi ve bundan kaynaklı yapısıyla ısınmıyorlar. Bu nedenle soğutma üstünde pek çalışılmamış. Pro ve Air'de performansta tek farkı renderda görürsünüz. Günlük kullanımda bir şey fark etmez. Performans bir yana farkları soracak olursanız da; daha kalın ve yapılı bir kasaya, daha büyük bir touchpade, touchbara sahip Pro. Ekran parlaklığı ise daha yüksek. Bunların haricinde bir fark olmaması lazım.
Hocam referans bir veriniz var mı sıcaklıklar hakkında? Örneğin 10dk'lık render işlemi sonrası kaç dereceleri görür Air modeli?

Hocam referans bir veriniz var mı sıcaklıklar hakkında? Örneğin 10dk'lık render işlemi sonrası kaç dereceleri görür Air modeli?
Hocam ben işin donanım boyutunu merak etmiştim ve yalnız onları inceledim. Pratikte bunun sonuçları kabaca benim yazdığım gibi. Stres testletinde ve pratikteki tam elde edinenlere hakim değilim. Bunları YouTube'dan izleyerek öğrenebilirsiniz. Hem o an yapılan işi hem de sonucu görmüş olursunuz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı