Premiere Pro'da 2 saatlik videolarda M4 Pro'da sorun yaşar mıyım?
normal şartlarda yaşamazsın
Merhaba şu an elimde M2 Air var satıp üzerine ekleyip yeni modele geçeceğim hangisi mantıklı?
1-M4 alıp kullanmak.
2-M4 Pro alıp kullanmak.
3-M5'ı beklemek.
4-M5 Pro almak.
Öğrenciyim ama 3D tasarım ve 4K rendere ihtiyacım oluyor oyun olarak maksimum Roblox, Minecraft oynarım. Yazılımla uğraşıyorum sizce en F/P hangisi ve ne yapmalıyım?
Ayrıca taşınılabilirlik önemli değil Windows tarafınada bakabilirim.
Bir iki ay sabredip M5 gelene kadar beklemek iyi olabilir. M5 çıkmadan önce ya da çıktıktan sonra M4 fiyatları (sıfır olarak elbette) biraz aşağı geliyor kampanyalar artıyor bu da ekim sonu kasım başı gibi oluyor. Geçen sene son modeli beklemeyip m3Pro aldım Amazon'dan, bir de üzerinde vade farksız 9 taksit oldu. Pazaryeri Amazon olsa da satıcı Apple Türkiye. Modellere göre fiyatlar devamlı değişiyor orada kimi zaman enteresan kampanyalar oluyor. En son modeli almak elbette bütçe rahat ise iyi olur. Anlattıklarına göre M4 Pro alıp kullanmak seni geride bırakmaz en az dört beş sene son modele ihtiyaç olmadan çok rahat kullanırsın, elbette spesifik özel bir şeyler yapmıyorsan.
Pro cihazlar ile ilgili bilgi sahibisindir ancak bir hatırlatma yapmak isterim fiyatları bu seçenekler çok etkiliyor.
14inç ekranda.
Pro M4 işlemci Pro kasa ve cihazda M4 işlemci en düşük fiyatlı olanlar.
Pro M4 Pro işlemci Pro kasa ve cihazda M4 Pro işlemci üst seviye işlemci orta seviye fiyat.
Pro M4 Max işlemci Pro kasa ve cihazda M4 Max işlemci muhteşem performans üst seviye fiyat.
Şu an M3 Max işlemcili Pro cihazlar normal olarak M4 ve M4 Pro cihazlardan ya aynı süratte ya da daha iyi iş yapar seviyede.
Ben Pro cihazlar ile yola çıkayım dersen klasik M4 işlemci ile yola çıktığında kesinlikle yolda kalmazsın. Ancak şu nokta önemli, ben bu işten para kazanacağım, bu cihazı her gün profesyonel iş ortamında kullanacağım diyorsan M4 Pro ve Max olan işlemcili cihazlara yönelebilirsin. Orta seviye kullanacağım diyorsan Pro M4 cihaz oldukça yeterli olacaktır.
Depolama ve RAM seçeneklerine dikkat etmek iyi olur sonradan RAM takamıyorsun Pro m4'ler en düşük 16 GB RAM ile geliyor. Depolama için harici SSD kullanırım diyorsan o zaman 512 GB SSD yetebilir. Bu seçenekler yükseldikçe ne yazık ki bu markada fiyatlar fena hale geliyor.
Geldiğimiz noktada en önemli konulardan birisi de kullanacağım programlarım Mac versiyonlarının senin istediğin şekilde kullanılıyor olması.
3D ve render için kullanımda sorun çıkacağını sanmıyorum ancak Mac versiyonlarını forumlarda bak istersen. M4 Pro iyi bir seçenektir. Alırsın iki yıl sonra satmak istersin o zaman bile ciddi paralara satabilirsin. Güzel günlerde kullan diyelim.