Öncellikle en az 16 GB’lık USB belleğinizin olması lazım USB’nizi FAT32 olarak biçimlendirin (içinde önemli bir şeyler varsa yedeklemeyi unutmayın), Windows bilgisiyarınıza balenaEtcher indirin o bir kenarda dursun ardından güvenilir bir siteden .iso veya .dmg formatında macOS 12 Monterey indirin (elimde böyle bir bağlantı vardı
13.67 GB file on MEGA hâlâ çalışıyor mu bilmiyorum isterseniz deneyebilirsiniz). Sürümü bulup indirdikten sonra balenaEtcher’ı açın burada 3 adım göreceksiniz, “Flash from file” tıklayın indirdiğiniz sürümü bilgisiyarınızda nereye kaydettiyseniz oradan seçin. “Select target”kısmından USB belleğinizi seçin, son olarak işlemi başlatmak için “Flash!” butonuna tıklayın. Bu sayede bilgisiyara indirmiş olduğunuz macOS sürümünü belleğe yazmış olacak (yazması biraz uzun sürebilir). Bu işlemin ardından USB belleği MacBook’a takın MacBook’u yeniden başlatırken “Option” tuşuna basılı tutun açılan önyükleme menüsünden USB belleği seçin macOS Monterey yükleme ekranı geldiğinde, Disk İzlencesi’ni kullanarak diski yeniden silin.
Biçim: macOS Extended (Journaled)
Düzen: GUID Bölüntü Haritası
Disk silme işlemi tamamlandıktan sonra, macOS Monterey’yi yükleyin. Bu işlem sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum.