MacBook retina 2016 format sonrası hata veriyor

Mmatl

Yoctopat
Daha fazla  
MacBook Retina 2016BAŞI bir makinemiz var. Şifreyi unutmuş sahibi. Baktım iCloud hesabında cihaz görünüyor. "ver abicim halledeyim senin için" dedim ve macerayı başlatmış oldum.

Şifresi unutulan IPhone'lar gibi düşünmüştüm bu durumu çünkü.

Sorun ve sorum şu şekilde:

İçindeki veriler önemli değil deyince, nasıl format atıldığına Web'de biraz bakıp Disk İzlencesi kısmınına ulaştım. Her şeyi sildim. Sonra yine biraz Apple Support sayfasından command+r ile "macOS'i yeniden yükle" giriyorum. Sierra çıkıyor. Yükelemeye çalışıyorum ama sürekli hata veriyor sonunda.

Apple Support'ta tarif edilen yerlerde APFS seçeneğini yapamıyorum. Yüklemeyi becerememe sebebim bu galiba.

Sıkıştım kaldım. Yardıma ihtiyacım var... 🫤

Son düzenleyen: Moderatör:
MacBook Retina 2016BAŞI bir makinemiz var. Şifreyi unutmuş sahibi. Baktım iCloud hesabında cihaz görünüyor. "ver abicim halledeyim senin için" dedim ve macerayı başlatmış oldum.

Şifresi unutulan IPhone'lar gibi düşünmüştüm bu durumu çünkü.

Sorun ve sorum şu şekilde:

İçindeki veriler önemli değil deyince, nasıl format atıldığına Web'de biraz bakıp Disk İzlencesi kısmınına ulaştım. Her şeyi sildim. Sonra yine biraz Apple Support sayfasından command+r ile "macOS'i yeniden yükle" giriyorum. Sierra çıkıyor. Yükelemeye çalışıyorum ama sürekli hata veriyor sonunda.

Apple Support'ta tarif edilen yerlerde APFS seçeneğini yapamıyorum. Yüklemeyi becerememe sebebim bu galiba.

Sıkıştım kaldım. Yardıma ihtiyacım var... 🫤
Merhaba, cihazı kurtarma modunda başlatmanız lazım bunun için Command (⌘) + R kombinasyonu kullanarak macOS Recovery’ye giriş yapın. Buradan "Disk İzlencesi" açın ve diski tamamen formatlayın. Formatlama sırasında disk GUID Partition Mapşeması ile APFS formatında yeniden yapılandırılmasını sağlayın. Eğer APFS seçilemiyorsa, MacOS Genişletilmiş (HFS+) seçin; macOS kurulumu tamamlandıktan sonra sistem otomatik olarak APFS’ye geçecektir.

Merhaba, cihazı kurtarma modunda başlatmanız lazım bunun için Command (⌘) + R kombinasyonu kullanarak macOS Recovery'ye giriş yapın. Buradan "Disk İzlencesi" açın ve diski tamamen formatlayın. Formatlama sırasında disk GUID Partition Mapşeması ile APFS formatında yeniden yapılandırılmasını sağlayın. Eğer APFS seçilemiyorsa, macOS Genişletilmiş (HFS+) seçin; macOS kurulumu tamamlandıktan sonra sistem otomatik olarak APFS'ye geçecektir.

Disk izlencesine girdim. Dahili ve disk görüntüleri olarak 2 başlık altında gözüküyor hafıza. Disk görüntüleri altında 2 GB boyutunda silinemeyen Apple disk image Media isimli bir disk bölümü var.

Dahili kısmında Apple SSD apo256j Media isimli SSD görünüyor. Sildim.
Silerken

Biçim:
macOS extended journaled
macOS extended journaled encrypted
macOS extended case-sensitive journaled
macOS extended case-sensitive journaled enctypted
exFAT
MS-DOS fat olarak 6 seçenek;

Düzen:
GUID bölüntü haritası
Ana yükleme kaydı Master boot record
Apple bölüntü haritası olarak 3 seçenek çıkıyor.

Ben cihazın kendi kendine seçtiği macOS extended journaled ve GUID bölüntü haritası ile silip; cihazı tekrar kapatıp açıyorum ve MacOS'u yeniden yükleye basıp ilerliyorum. Sierra çıkıyor. Kabul et ilerle derken yükleme safhasına geçiyorum loading barı doluyor, zaman sayacı geri geri sayıyor (... Dakika kaldı) vs derken en sonunda
Yükleme hazırlanırken bir hata oluştu. Bu uygulamayı yeniden çalıştırmayı deneyin diyor.

Bilmiyorum okur musunuz ama olayı tamamen anlattım. Ne yapacağım bilmiyorum

Disk izlencesine girdim. Dahili ve disk görüntüleri olarak 2 başlık altında gözüküyor hafıza. Disk görüntüleri altında 2 GB boyutunda silinemeyen Apple disk image Media isimli bir disk bölümü var.

Dahili kısmında Apple SSD apo256j Media isimli SSD görünüyor. Sildim.
Silerken

Biçim:
macOS extended journaled
macOS extended journaled encrypted
macOS extended case-sensitive journaled
macOS extended case-sensitive journaled enctypted
exFAT
MS-DOS fat olarak 6 seçenek;

Düzen:
GUID bölüntü haritası
Ana yükleme kaydı Master boot record
Apple bölüntü haritası olarak 3 seçenek çıkıyor.

Ben cihazın kendi kendine seçtiği macOS extended journaled ve GUID bölüntü haritası ile silip; cihazı tekrar kapatıp açıyorum ve MacOS'u yeniden yükleye basıp ilerliyorum. Sierra çıkıyor. Kabul et ilerle derken yükleme safhasına geçiyorum loading barı doluyor, zaman sayacı geri geri sayıyor (... Dakika kaldı) vs derken en sonunda
Yükleme hazırlanırken bir hata oluştu. Bu uygulamayı yeniden çalıştırmayı deneyin diyor.

Bilmiyorum okur musunuz ama olayı tamamen anlattım. Ne yapacağım bilmiyorum
Hocam elinizde USB ve farklı bir bilgisiyar var ise (MacBook olsa daha iyi olur.) USB ilede MacOS kurulumu yapabilirsiniz. Kurulum için elinizdeki cihaza göre size yardım edebilirim.

Hocam elinizde USB ve farklı bir bilgisiyar var ise (MacBook olsa daha iyi olur.) USB ilede MacOS kurulumu yapabilirsiniz. Kurulum için elinizdeki cihaza göre size yardım edebilirim.
Elimde güzel bir windows bilgisayarım var. İki cihazı birleştirebileceğim iki ucu da type-c olan kablom da var. Çok memnun olurum benim bu yükten kurtulmama yardımcı olursanız. Elime yüzüme bulaştırdım

Elimde güzel bir windows bilgisayarım var. İki cihazı birleştirebileceğim iki ucu da type-c olan kablom da var. Çok memnun olurum benim bu yükten kurtulmama yardımcı olursanız. Elime yüzüme bulaştırdım
Öncellikle en az 16 GB’lık USB belleğinizin olması lazım USB’nizi FAT32 olarak biçimlendirin (içinde önemli bir şeyler varsa yedeklemeyi unutmayın), Windows bilgisiyarınıza balenaEtcher indirin o bir kenarda dursun ardından güvenilir bir siteden .iso veya .dmg formatında macOS 12 Monterey indirin (elimde böyle bir bağlantı vardı 13.67 GB file on MEGA hâlâ çalışıyor mu bilmiyorum isterseniz deneyebilirsiniz). Sürümü bulup indirdikten sonra balenaEtcher’ı açın burada 3 adım göreceksiniz, “Flash from file” tıklayın indirdiğiniz sürümü bilgisiyarınızda nereye kaydettiyseniz oradan seçin. “Select target”kısmından USB belleğinizi seçin, son olarak işlemi başlatmak için “Flash!” butonuna tıklayın. Bu sayede bilgisiyara indirmiş olduğunuz macOS sürümünü belleğe yazmış olacak (yazması biraz uzun sürebilir). Bu işlemin ardından USB belleği MacBook’a takın MacBook’u yeniden başlatırken “Option” tuşuna basılı tutun açılan önyükleme menüsünden USB belleği seçin macOS Monterey yükleme ekranı geldiğinde, Disk İzlencesi’ni kullanarak diski yeniden silin.
Biçim: macOS Extended (Journaled)
Düzen: GUID Bölüntü Haritası
Disk silme işlemi tamamlandıktan sonra, macOS Monterey’yi yükleyin. Bu işlem sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum.

Öncellikle en az 16 GB’lık USB belleğinizin olması lazım USB’nizi FAT32 olarak biçimlendirin (içinde önemli bir şeyler varsa yedeklemeyi unutmayın), Windows bilgisiyarınıza balenaEtcher indirin o bir kenarda dursun ardından güvenilir bir siteden .iso veya .dmg formatında macOS 12 Monterey indirin (elimde böyle bir bağlantı vardı 13.67 GB file on MEGA hâlâ çalışıyor mu bilmiyorum isterseniz deneyebilirsiniz). Sürümü bulup indirdikten sonra balenaEtcher’ı açın burada 3 adım göreceksiniz, “Flash from file” tıklayın indirdiğiniz sürümü bilgisiyarınızda nereye kaydettiyseniz oradan seçin. “Select target”kısmından USB belleğinizi seçin, son olarak işlemi başlatmak için “Flash!” butonuna tıklayın. Bu sayede bilgisiyara indirmiş olduğunuz macOS sürümünü belleğe yazmış olacak (yazması biraz uzun sürebilir). Bu işlemin ardından USB belleği MacBook’a takın MacBook’u yeniden başlatırken “Option” tuşuna basılı tutun açılan önyükleme menüsünden USB belleği seçin macOS Monterey yükleme ekranı geldiğinde, Disk İzlencesi’ni kullanarak diski yeniden silin.
Biçim: macOS Extended (Journaled)
Düzen: GUID Bölüntü Haritası
Disk silme işlemi tamamlandıktan sonra, macOS Monterey’yi yükleyin. Bu işlem sorununuzu çözecektir diye düşünüyorum.
Hafıza ayarlamam ve dişi usb to usb type-c dönüştürücü bulmam çok uzun sürdü. Sonra monterey 12 ücretsiz indirmem de keza yine uzun sürdü.

Zipli hali 12,4 gb olan monterey unzip yapınca 14 gb oldu.

Balena'da flash from file yaparak unzip monterey dosyayı seçtiğimde; select target, flash ve flash from file butonlarının üçü de deaktif oluyor ve üzerine basmak için mouse imlecini götürünce mouse oku girilmez işaretine dönüşüyor. Bu noktada takıldım 😐

Hafıza ayarlamam ve dişi USB to USB Type-C dönüştürücü bulmam çok uzun sürdü. Sonra Monterey 12 ücretsiz indirmem de keza yine uzun sürdü.

ZIP'li hali 12,4 GB olan Monterey unzip yapınca 14 GB oldu.

Balena'da flash from file yaparak unzip Monterey dosyayı seçtiğimde; select target, flash ve flash from file butonlarının üçü de deaktif oluyor ve üzerine basmak için mouse imlecini götürünce mouse oku girilmez işaretine dönüşüyor. Bu noktada takıldım 😐

Hocam USB flash bellek kısmını uyguladınız değil mi? Bir de Monterey .iso formatında olması lazım .app olursa olmaz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı