MacBook'a BootCamp ile Win8.1 kurararken MBR/GPT disk hatası alıyorum

insiyatif

Hectopat
Merhabalar, MacBook Pro'ma BootCamp ile Windows 8.1'i yüklemeye çalıştığımda bu hatayı alıyorum.. "Windows cannot be installed to this disk. The selected disk has an MBR partition table. On EFI systems, Windows can only be installed to GPT disks." Kurulumu SSD diskim üzerine yapıyorum, 1. bölümde Mac OS aktif, diğerine de Windows yapıp gerektiğinde tek başına çalıştırabilmek, gerektiğinde VM Ware ile Mac OS içerisinden çalıştırabilmek istiyorum..

Bu arada, bu hataya rağmen işin garibi, Disk Utiliy ile baktığımda SSD, GUID Partition Table olarak zaten gözüküyor..
Yaklaşık 3 haftadır, 6-7 çeşit Windows indirmeme rağmen hep benzer sorunlar yaşadım.. Geceleri indirmeleri yapıp, sabah kalkıp, gece yatana kadar indirdiklerimi test etmeme rağmen hala başaramadım...
Ne yapmalıyım?
Özellikle Recep Baltaş hocamızın bir çözümü var mıdır? Ya da sorunu bilen, yaşayan, veri kaybına sebep olmadan çözüm sağlayabilecek arkadaşları bekliyorum..
Teşekkürler..

Aynı hatayı az evvel Asus n550j laptopumda yaşadım. İlk önce Mavericks 10.9.4 kurmuştum, videoları izleyip bölüntüleme işleminide Recep hocamızın gösterdiği gibi uyguladım, fakat yüklemeye başlayamadım çünkü o hatayı veriyor. Çözümünü bilen varsa çok yardımcı olur.
Teşekkürler

Arkadaşlar aynı sorun bende de var. IMac'e PSD taktım ve High Sierra yüklü stabil çalışıyor. Disk bölüntülenmesi guid şeklinde. Bootcamp'ten yükleme yapıyorum ama MBR bölümleri. EFI sistemler GPT sistemlere yükler hatası alıyorum. Çözümü olan var mı? Mesela MacOS'da iken bölüntülenen(Windows için) kısmı öpt yapabilir miyiz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı