MacBook'da Windows kullanımı ne kadar zor?

Tiexcogy

Picopat
Daha fazla  
MacBook fikri aşırı cazip gelse de mühendislik öğrencisi olduğum için sıkıntı çıkarabilecek uygulamalar olduğunu duymuştum. Sadece bu uygulamaları kullanırken Windows geçip sonra yine kendi sistemiyle devam etmek ne kadar zor? Bu uygulamalar için para ödüyor muyuz?

Bahsi geçen MacBook'un Intel tabanlı olup olmamasına göre değişir.
Intel Mac'ler doğrudan Windows BootCamp destekliyor. Sadece Windows lisansına para ödemeniz gerekiyor.
Eğer Parallels ile sanal makine üzerinden kullanmak isterseniz ayrıca Parallels Deskop ücreti de eklenecek.

Hiç zor değil. Ben de bu konuyu düşünüp kararsız kalıyordum Mac'e geçme konusunda. Sonunda karar verip geçtim bir anda. Paralells ile şuan çalışmasına hiç ümit vermediğim mühendislik uygulamalarını kullanabiliyorum. Eğer kullanacağınız uygulamalar ücretsiz ise test edebilirim.

MacBook fikri aşırı cazip gelse de mühendislik öğrencisi olduğum için sıkıntı çıkarabilecek uygulamalar olduğunu duymuştum. Sadece bu uygulamaları kullanırken Windows geçip sonra yine kendi sistemiyle devam etmek ne kadar zor? Bu uygulamalar için para ödüyor muyuz?
m1 işlemci için zor Parallels var fakat intel olunca daha iyi oluyor.Fiyat ve ayrintilari yazarlar ama virtualbox gibi kullanabilirsiniz.

Eğer M1 işlemcili MacBook kullanıyorsanız ancak sanal makineler ile Windows kurabilirsiniz. Ama eğer Intel işlemcili bir MacBook kullanıyorsanız Boot Camp yardımı ile Windows kurabilirsiniz. Herhangi bir ücret ödemiyorsunuz Windows yüklemek için. Boot Camp ile bir tane ISO dosyası ile kuruyorsunuz Windows'u. Ama Intel işlemci olmalı. M1 işlemci ARM olduğu için normal olarak X86 tabanlı Windows'u çalıştıramaz. :)

Intel işlemcili Mac alırsanız daha rahat edersiniz ancak kesinlikle Intel işlemcili Macbook Airlara vs yaklaşmayın bana kalırsa. M1 işlemcili Macbooklar gerçekten harika cihazlar. Intel sürümleri onlara kıyasla gerçekten çok başarısız kalıyor. Kullanacağınız programlarda sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum ancak. Bölümden arkadaşlarım Macbooklarında AutoCAD gibi programları rahatça kullanabiliyorlardı.

MacBook cihazlar bence alınası cihazlar değil. Telefon kalitelerinin yanına yaklaşamaz PC kalitesi olarak. iPhone 12 kullanıcısıyım, telefonda üstlerine yok ama MacBook kesinlikle iyi cihazlar değiller. Ekran kartı olmayan cihazı ben napıyım? Mühendislik ve iş tarafındaki yaptıklarını da Windows tarafında ne PC'ler var. Onlarla hayli hayli yaparsın. Bence kısacası çöp Mac cihazlar.

M1 intele göre aşırı efektif bu saatten sonra intel alınmaz diyenleri de okumuştum. Bu ne kadar doğru? M1 zamanla windows açısından intel gibi rahat olur mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı