MACHINE_CHECK_EXCEPTION mavi ekran hatası

SekoBey

Centipat
Daha fazla  
Windows 11 laptopumu sıfırlamak istedim. Sıfırlayınca belli başlı hatalar verdi bu hataları internetten giderdim. Ve tekrar ISO ile Windows 11 attım. Sorunsuz şekilde açıldı. Her şey düzgündü. Birden mavi ekran verdi. Yüzde oranı 0'a takılı ve stop code kısmında MACHINE_CHECK_EXCEPTION yazıyor. Yardım edebilir misiniz?

Dosya Ekleri

• 16738867594128241316499513326464.jpg
    16738867594128241316499513326464.jpg
    62,9 KB · Görüntüleme: 46
Windows 11 laptopumu sıfırlamak istedim. Sıfırlayınca belli başlı hatalar verdi bu hataları internetten giderdim. Ve tekrar ISO ile Windows 11 attım. Sorunsuz şekilde açıldı. Her şey düzgündü. Birden mavi ekran verdi. Yüzde oranı 0'a takılı ve stop code kısmında MACHINE_CHECK_EXCEPTION yazıyor. Yardım edebilir misiniz?

* Mevcut Windows üstüne bir Windows daha kurmuş veya kurmaya çalışmış olabilir misiniz? Ek olarak dump dosyası olmazsa çok yardımcı olamayız. Sadece tahmin yürütebiliriz.

* Cihazı açarken F9 a sürekli basıp çekerek kurtarma seçeneklerinin açılmasını bekleyin. Ardından mavi ekran gelecek orada gelişmiş başlangıç seçenekleri deyin ve bilgisayarı tekrar başlatacak izin verin. Daha sonra seçenekler göreceksiniz internetsiz güvenli mod seçeneğini seçerek başlatın. Sorunsuz başlıyor mu ve windows açılıyor mu kontrol edin. Eğer sorunsuz açılıyor ve kullanabiliyorsanız ona göre geri dönüş sağlayın.

* Sistem özelliklerinizi belirtin. Windows 11'e uyumsuz olabilirsiniz.

* Windows'u USB üstünden tekrar YouTube videosu izleyerek diskinizi formatlayarak yükleyin. Ardından hiçbir driver ve program kurmayın. Gerekliyse sadece Wireless veya LAN driverınızı kurun. Windows update ile driver kurulacaksa kurulsun. Siz ekstra bir şey kurmayın.

* Sadece temel programları kurabilirsiniz. Chrome, video oynatıcı, Visual c++ AIO, net framework paketleri
* Oyun kurmayın.
* Söylediğim şekilde cihazı kullanırken bir hata alıyor musunuz kontrol edin. Almıyorsanız buna göre devam edelim. Dump dosyalarının düzgün oluşması için ayarın açık olup olmadığını kontrol edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı