macOS Hackintosh ve Macintosh nedir?

A00110001

Centipat
macOS ile ilgili bu kavramlarla çok karşılaşıyorum. Anlamları nedir?
Lise öğrencisiyim. Bir üniversitenin bir hocanın bilg. Müh. Canlı tanıtımını izlemiştim. Bir aday sormuştu "programlama için bilgisayar ne kadar iyi olmalı?" vb. . Hoca macOS tercih etmenin iyi olacağını Unıx tabanlı olduğunu söyledi. Windows'ta programlama olmuyor mu?

• Macintosh, Apple'ın bilgisayarlarına verdiği isim. Kısaltılmışı Mac oluyor.
  • macOS, bu bilgisayarda çalışan işletim sistemi, yani Operating System.
  • Hackintosh, sadece Mac bilgisayarda çalışması için tasarlanan macOS işletim sisteminin bazı hileler yardımı ile PC'ye kurulması işlemidir. Normal şartlarda macOS, PC'ye yüklenemez. Fakat OpenCore ve Clover gibi önyükleyiciler ile birlikte bu işletim sistemi PC'lere yüklenebilir. Burada asıl olaylardan biri de PC'yi macOS'a Mac gibi tanıtan FakeSMC, yeni sürümüyle VirtualSMC yazılımıdır...
Windows'ta programlama olmuyor mu?
Windows'ta da programlama oluyor tabii ki.

• macOS, bu bilgisayarda çalışan işletim sistemi, yani Operating System.
  • Hackintosh, sadece Mac bilgisayarda çalışması için tasarlanan macOS işletim sisteminin bazı hileler yardımı ile PC'ye kurulması işlemidir. Normal şartlarda macOS, PC'ye yüklenemez. Fakat OpenCore ve Clover gibi önyükleyiciler ile birlikte bu işletim sistemi PC'lere yüklenebilir. Burada asıl olaylardan biri de PC'yi macOS'a Mac gibi tanıtan FakeSMC, yeni sürümüyle VirtualSMC yazılımıdır...

Peki bu işlem yasal mı?

• macOS, bu bilgisayarda çalışan işletim sistemi, yani operating system.
  • Hackintosh, sadece Mac bilgisayarda çalışması için tasarlanan macOS işletim sisteminin bazı hileler yardımı ile PC'ye kurulması işle midir? Normal şartlarda macOS, PC'ye yüklenemez. Fakat OpenCore ve Clover gibi önyükleyiciler ile birlikte bu işletim sistemi PC'lere yüklenebilir. Burada asıl olaylardan biri de PC'yi MacOS'a Mac gibi tanıtan FakeSMC, yeni sürümüyle VirtualSMC yazılı mıdır?..

Ryzen işlemciler için rehber ne zaman hazırlarsınız acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı