macOS Mojave Ryzen3 2200G macOS kurulumu

Hocam kurdum usb den başlattım mac kurulu olan diski seçtim gri ekranda sadece fare imleci gözüküyor.
İkinci bootdan sonra kurulum gerçekleşti. Fakat ekran kartı desteği olmadığı için 7 MB şeklinde gözükmekte dediğiniz gibi. Sürücü çıktıktan sonra sorunsuz kurabilir miyim peki? Bir de sistemi sürekli USB'den mi açmalıyım?
Bu arada belirtmeyi unuttum. Sistemi HDD'ye kurdum çünkü Disk İzlencesi'nde SSD gözükmüyor. Hem kurulum sırasında hemde kurulum sonrasında. 2 tane diskim şuan çöp gibi. Ne yapmalıyım?
Not: Tavsiye ettiğiniz High Sierrayı kurdum fakat driver onda da çalışmıyor.
Şunu da belirteyim: USB siz açmaya çalıştığımda bootmamanager da klavye ve fare çalışmıyor. USB den başlatmak zorunda kalıyorum.
 
Son düzenleme:
Ekran kartı şuan 3GB oldu hocam teşekkürler. Peki disklerimin görünmemesi sorununu nasıl çözeceğim. 120 GB SSD ve 500GB HDD görünmüyor.
Bir başka sorun spotify uygulamasından müzik dinlediğimde cızırtılı ve bozuk oluyor fakat youtube veya spotify web çalardan dinlediğimde bir sıkıntı yok ayrıca discord üzerinden de sesimi kontrol ettiğimde mikrofonumdan fazla cızırtı geliyor.
Evet o cızırtı sorunu sistem seslerinde de var. Ama anlamadığım şey neden youtube'dan video izlerken öyle olmadığı. Ne yapmalıyım?
Sorunu arka kulaklık girişlerini deneyerek çözdüm. Şuan için tek sorunum diğer disklerimin görünmemesi.
Ses sorunu çözülmemiş, devam ediyor.
Spotify web playerda da aynı sorun oluştu. Sesle ilgili ciddi sıkıntı var. Ayrıca discordda arkadaşlarım seslerinin yankılandığını söylüyor benim mikrofondan.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS ayarları veya anakart tabanlı olarak diğer bağlı sabit diskleriniz gözükmüyor olabilir. Ses için ise EFI içerisinden Voodoohda.kext dosyasını silip yeniden başlat ve ses için şu rehbere göz at:
macOS AMD Üzerinde AppleALC İle Ses Aktifleştirme - Technopat Sosyal
Not: Cızırtı veya bazı applerde sorun olup olmaması doğal bazı intel makinelerde bile olabiliyor. İlla olacak veya olmayacak bu problem diye bir şey söz konusu da değil. Sonuçta Apple da olmayan normalde macOS desteksiz bir işlemci olan AMD işlemciye kurulum yapabildiniz.

Ayrıca ses kartı ile çözebilenler var bu tarz sorunları (harici / usb vs.).
 
Ses gene kasıyor hocam. Çözemedik onu yani. Diskler ile ilgili olarakta clover bootda 4 adet windows diski görünüyor. Ama disk izlencesinde görünmüyor hiçbiri.
Sistemde Adobe Illustrator, Photoshop ve Steam gibi bazı uygulamaların çalışmaması nedeniyle Windows'a geri dönüyorum. En sağlıklısı ikinci el bir macintosh bulmak sanırım. Ama iyi bir yanı neredeyse 2013'ten beri aralıklarla deniyorum gerek laptopuma gerek eski bilgisayarıma gerek buna kuramamıştım sistemi. Sayenizde açabildim, teşekkür ederim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı