OpenCore macOS Monterey iMessage etkinleştirme ve SMBIOS ile Mac kayıtlama nasıl yapılır?

MustafaBS

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Kimyager
RAM
8GB
SSD veya HDD modeli
Micron 512GB SSD
Ekran kartı
GTX 1650
Anakart
ASUS FX506LH
İşlemci
Intel Core i5 10300H Comet Lake
Merhaba bugün başarılı bir şekilde ASUS TUF Gaming F15 FX506lh laptopuma macOS Monterey kurdum OpenCore ile. Ses kartı, Ethernet kartı ve diğer özellikler sorunsuz çalışıyor. SMBIOS yapacağım ancak seri numarasını Apple sisteminden kontrol etmem gerekiyormuş kontrol edince karşıma nasıl bir ibare gelmeli? Ve bunu gördükten sonra SMBIOS'u OpenCore'dan kayıt ettikten sonra iMessage, iCloud, mail, App Store gibi özellikleri kullanabilmek için hesabımla giriş yapmayı istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim? Okuduğum bilgilere göre Apple müşteri hizmetleri aranacak vs gibi şeyler gördüm çok kafam karıştı?

Hocam merhaba, bu konudaki mesajları okudum yine de anlamadığım için bu konuyu açtım. Generator'u kullanmayı biliyorum diyelim bir kod oluşturdum Apple sitesinden denetlerim kayıtlı değil ve "valid" diyor diyelim. Bunu SMBIOS'a yine dr kayıtlayıp sonradan yeniden başlatın iCloud Apple hesabını ayarlardan gireceğim değil mi? Sonrasında iMessage hatası alacağım ve daha sonra Apple desteği arayacağım doğru mu anladım?

Hocam merhaba, bu konudaki mesajları okudum yine de anlamadığım için bu konuyu açtım. Generator'u kullanmayı biliyorum diyelim bir kod oluşturdum Apple sitesinden denetlerim kayıtlı değil ve "valid" diyor diyelim. Bunu SMBIOS'a yine dr kayıtlayıp sonradan yeniden başlatın iCloud Apple hesabını ayarlardan gireceğim değil mi? Sonrasında iMessage hatası alacağım ve daha sonra Apple desteği arayacağım doğru mu anladım?
'GenSMBIOS kullanımı' konusundaki mesaj Rehber: GenSMBIOS kullanımı şu iletideki gibi yani.

Apple desteğini aramanız gereken bir durum yok ki. Sadece GenSMBIOS'un çalıştırılabilir dosyasını çalıştırıp rehberdekileri takip ederek bir Mac modeli girip (siz MacBookPro16,4 kullanabilirsiniz) ekranda çıkan değerleri configteki PlatformInfo kısmındaki uygun yerlere girip macOS'i açacaksınız, nereye gireceğiniz de rehberde belirtiliyor.

Apple desteğini aramanız gereken bir durum yok ki. Sadece gensmbıos'un çalıştırılabilir dosyasını çalıştırıp rehberdekileri takip ederek bir Mac modeli girip (siz MacBook Pro16, 4 kullanabilirsiniz) ekranda çıkan değerleri Config'teki platformınfo kısmındaki uygun yerlere girip MacOS'i açacaksınız, nereye gireceğiniz de rehberde belirtiliyor.

Oldu hocam sağ olun Apple servisleri kullanılabiliyor ancak iMessage kullanmadım onun sebebi iPhone cihazda en az bir kez kayıtlı maille iMessage kullanılması gerekirmiş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı